Jump to content
IAC Board

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 30. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 4. Priprema za SAT, prijemni ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 14. maja 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 5. Priprema za SAT, prijemni ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 14. maja 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 6. The European Research Council funded research project „Non-Territorial Autonomy as Minority Protection in Europe: An Intellectual and Political History of a Travelling Idea, 1850–2000“ (NTAutonomy) invites prospective candidates to join a team of five researchers. The Project in its Entirety NTAutonomy explores the history of non-territorial autonomy, which was a means of granting cultural rights to a national group as a corporate body within a state. Without any normative intention, our project investigates this form of national self-rule as both an intellectual concept and an applied policy across Europe. We will examine the origins of this idea in both parts of the Habsburg Empire and conduct research on how this concept travelled to the interwar period. Starting from the assumption that non-territorial autonomy was not specific to a particular political current, we will analyse how this concept translated into the early Soviet Union, the socialist Ukrainian People’s Republic, the liberal democracies in the Baltic States, and the far- right Sudeten German Party in Czechoslovakia. Finally, we want to trace non-territorial autonomy elements in the policies of European minority protection institutions until the end of the twentieth century. For more information, please refer to our project website: https://ntautonomy.oeaw.ac.at/en/ Job Description You will be in charge of the project’s work package that analyses continuities and breaks in the ways non-territorial autonomy has been considered in international minority protection throughout the twentieth century. Ideally, you cover the period of the interwar period and the period after WWII. Yet, applications with a focus on either period are also possible. You should collect and analyse material on transnational minority networks, like the Congress of European Nationalities or the Federal Union of European Nationalities, pertaining to the topic of non-territorial autonomy. Furthermore, you should collect and analyse material of international organisations’ position towards non-territorial arrangements, including e.g. the League of Nations, the United Nations, the OSCE and/or the Council of Europe. You are expected to participate in the bi-monthly meetings of the project team, discuss your findings, make them accessible in our EndNote database, help to organise a conference, participate in editing the conference proceedings, and assist in the maintenance of our website. If you apply as a doctorate student, you should complete a PhD thesis on a topic in the wider field of your work package and publish preliminary results. If you apply as a post-doctoral researcher, you are expected to publish your findings in leading peer-reviewed journals and produce a draft of a book / habilitation on a topic in the wider field of your work package. Starting date is autumn 2019. You are expected to take your permanent residence in Vienna. We Offer We offer a 12 months contract, renewable for 30 months (PhD students) or 24 months (post docs) after an interim evaluation. PhD students will receive a gross salary of approx. 30,000 € per year, corresponding to 75% (30 h) of a full position. Post-doctoral researchers will receive a gross salary of approx. 42,000 € per year, corresponding to 80% (32 hours) of a full position. The total duration of employment and the extent of part-time employment is negotiable. You will have a fully equipped workspace at the Institute in Vienna. Funding for research missions and participation to international conferences will also be provided. You will be part of a research team of six scholars in an intellectually ambitious and challenging project funded by the European Union in one of Europe’s most pleasant cities. The Austrian Academy of Sciences is an equal opportunity employer. Your Qualifications You must hold at least an MA degree (or equivalent), ideally with a scholarly background in modern, contemporary and/or legal history or in nationalism studies. You should demonstrate a strong interest in minority issues as well as in historical and comparative research questions. You need very good language skills in English and good reading skills in German and French. You should like working in teams and be familiar with the reference management software EndNote. How to Apply You can apply in German or English before 27 May 2019. Please send the following documents as a single PDF document (entitled: SURNAME, NTAutonomy, application 2019) to barbara.saringer-bory@oeaw.ac.at 1) Short motivation letter. 2) Curriculum vitae, including a list of publications (if applicable). 3) Name, email and telephone number of at least two referees (no recommendation letters). 4) An exposé of your planned doctoral thesis / monograph. Please outline how your sketched project relates to the objectives of NTAutonomy in general and to your specific work package in particular (approx. 1000 words, excluding bibliography). 5) A writing sample (e.g. an article, or a significant chapter of your MA/PhD thesis). It is not necessary that it has already been accepted for publication. 6) A certificate of your degrees. You will be informed of the outcome of the selection process by early June 2019. Shortlisted candidates will be invited for interviews on 25 June 2019. For any further information, do not hesitate to contact the project’s principal investigator: Dr. Börries Kuzmany ERC-Projekt NTAutonomy ÖAW / INZ Hollandstraße 11-13, 1. Stock A-1020 Wien / Austria Tel.: +43-1-51581-7332 boerries.kuzmany@oeaw.ac.at
 7. Earlier
 8. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 30. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 9. Priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 16. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 10. Priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 16. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 11. Poseban termin specijalne serije savetovanja o finansiranju studija u Americi održava se naredne nedelje. U sredu, 10. aprila 2019. od 16:00 sa vama pričamo o mogućnostima finansiranja studija, pronalaženja stipendija i drugih rešenja za pokrivanje troškova osnovnih studija u Sjedinjenim Državama. Istovremeno ćemo sa vama razgovarati o tome kako smanjiti troškove studija i koji su sve formulari potrebni da bi se prijavili za finansijske opcije. Termin savetovanja zakazan je samo u kancelariji Centra u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Savetovanje se održava sa početkom u 16:00 u sredu, 10. aprila. Savetovanje je besplatno, ali je broj mesta ograničen i prijava pre dolaska je neophodna. Za ovaj termin se možete prijaviti na stranici https://forms.gle/WRtRZipAKeZQvrEK6 . Sva pitanja o samom savetovanju pošaljite nam na office@iacbg.org ili nas nazovite telefonom tokom radnog vremena (011/3349639, 011/3349638).
 12. SAT simulacija je zakazana za 6. april 2019. u 15:00 sati u Međunarodnom akademskom centru. Očekivano vreme trajanja simulacije je četiri sata. Polaznici našeg trenutnog pripremnog kursa za SAT imaju prednost kod rezervacije mesta, a ostali će popuniti mesta koja su preostala. Broj dostupnih mesta za ovu simulaciju je ograničen. Za više informacija nazovite nas na 011/334 9639 ili pošaljite e-mail na office@iacbg.org. Simulacija je besplatna za polaznike SAT kursa koji je trenutno u toku u Centru i koji su na vreme izmirili obaveze na ime pripreme. Cena simulacije za ostale učesnike iznosi 2,500 dinara i uključuje testiranje u realnim uslovima i ocenjen materijal. Cena simulacije za kandidate sa prethodnih priprema za SAT iznosi 2,000 dinara. Registracija za simulaciju obavlja se na stranici https://forms.gle/LDMSURiTTCaHA6mE6 .
 13. SAT simulacija je zakazana za 6. april 2019. u 15:00 sati u Međunarodnom akademskom centru. Očekivano vreme trajanja simulacije je četiri sata. Polaznici našeg trenutnog pripremnog kursa za SAT imaju prednost kod rezervacije mesta, a ostali će popuniti mesta koja su preostala. Broj dostupnih mesta za ovu simulaciju je ograničen. Za više informacija nazovite nas na 011/334 9639 ili pošaljite e-mail na office@iacbg.org. Simulacija je besplatna za polaznike SAT kursa koji je trenutno u toku u Centru i koji su na vreme izmirili obaveze na ime pripreme. Cena simulacije za ostale učesnike iznosi 2,500 dinara i uključuje testiranje u realnim uslovima i ocenjen materijal. Cena simulacije za kandidate sa prethodnih priprema za SAT iznosi 2,000 dinara. Registracija za simulaciju obavlja se na stranici https://forms.gle/LDMSURiTTCaHA6mE6 .
 14. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 17. aprila 2019. godine i traje do 31. maja 2019. godine. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 15. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 10. aprila 2019. godine i traje do 24. maja 2019. godine. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 16. Godišnji EducationUSA Sajam američkih koledža održava se u Beogradu 3. aprila 2019. godine. Na ovoj besplatnoj manifestaciji se zainteresovanim srednjoškolcima, studentima i roditeljima predstavljaju odabrani američki koledži i univerziteti koji traže buduće studente iz regiona. Beogradski deo prezentacije ugostiće predstavnike sledećih institucija: American College of Thessaloniki American University in Bulgaria Anglo American University, Czech Republic Bucks County Community College Furman University Green River College Northeast Wisconsin Technical College Northern Illinois University Northwest Missouri State University Pepperdine School of Public Policy University of Colorado Boulder University of Delaware Valparaiso University Wright State University RIT Croatia Truman State University EducationUSA Sajam američkih koledža održava se 3. aprila 2019. godine od 17 do 20:00 u beogradskom hotelu Metropol Palace. Prijava za besplatni događaj obavlja se online na stranici https://goo.gl/forms/lnWGXIkJ1ZUIEpC53 . Ako imate pitanja o Sajmu, učesnicima ili imate problema sa registracijom, kontaktirajte nas elektronskom poštom (office@iacbg.org) ili telefonom tokom radnog vremena (011/3349639, 065/3349639).
 17. As the Kansas Jayhawks prepare for their opening-round NCAA Tournament game against Northeastern on Thursday at Salt Lake City, they are realizing there is no simple way to neutralize Huskies point guard Vasa Pusica. Put a bigger man on the 6-foot-5-inch Pusica, and he’ll attack the mismatch for a drive to the basket (as he did to clinch Northeastern’s semifinal win against the College of Charleston last week in the Colonial Athletic Association tournament). Press him full-court and double-team him when he dribbles, and he’ll respond by feeding the open man (as he did for seven assists against Charleston). Give him space, and he’ll drill one demoralizing 3-pointer after another (as he did a career-best seven times in the CAA final against Hofstra University, with some of them coming several steps behind the arc). Pusica’s ability to recognize and attack the full spectrum of defensive strategies isn’t nearly as easy as he makes it look. His efficient leadership has been hard earned. At 18, having run out of options to further his basketball career in his native Serbia, he was forced to move overseas and spend his final year of high school in Wichita, Kansas, a little more than two hours from the campus of his upcoming NCAA opponent. Three years ago, when Pusica was seeking another new home after his coach at the University of San Diego had been fired, only one school—Northeastern—was serious about recruiting him. He committed to the Huskies on faith, before he could visit their Boston campus. Now, at the end of a scholastic career that he never could have imagined as a teen in Belgrade, Pusica faces the odd predicament of being expected to produce an upset. His 13th-seeded Huskies are eight-point underdogs against Kansas, a defending NCAA Tournament finalist and one of the most storied men’s basketball programs in the country—and still, despite the Jayhawks’ superior pedigree, many experts are giving the Huskies a chance because of Pusica’s audacious confidence. What they don’t realize is that his on-court arrogance was born from humility. Pusica knows better than anyone that he wasn’t expected to be here. “I learned how to work hard” Pusica grew up playing in Belgrade, Serbia, an overachieving nation of the American game with a history of producing coaches and players who are legends in Europe. His love for basketball was furthered by watching underdog Yugoslavia (the federation in which Serbia was a member at that time) win the 2002 World Championship in Indianapolis, in a field dominated by NBA stars. Pusica changed positions from shooting guard to point guard when a new coach in Belgrade recognized his leadership potential at age 16. The move opened doors for him. He was selected to play for the Serbian under-16 and under-18 national teams. But he has never been athletically explosive, and he wasn’t yet the reliable deep shooter that he is today. And so, at 18, he reached a crossroads, as the top professional teams in Serbia weren’t offering him a contract. “I could have probably signed for a mediocre team to start my professional career, but I didn’t see me getting better and improving a lot that way,” he says. “But if I went over to the States, I was 100 percent sure that I can get a Division One scholarship.” He moved to Sunrise Christian Academy, one of the top high school programs in the United States, where his teammates included four fellow Serbs who helped him adapt culturally and linguistically. The team was ranked No. 14 among high schools nationally, and Pusica earned a scholarship to San Diego. “It was school, basketball, and sleep, because they were used to working a lot there,” Pusica says of his year abroad in Kansas. “People back home would say they can’t believe how much progress I made in my game. “I learned how to work hard. I just saw kids coming and shooting in the gym at 5 a.m. or 6 a.m., and that was something I never done before. I thought I was a hard worker. But when I came over to the States, I saw how much more work you’ve got to put in and how much more you can develop.” When Pusica was seeking to transfer after averaging 8.3 points and 2.5 assists as a sophomore at San Diego, Northeastern’s coaching staff studied him on video and quickly offered him a scholarship. But the Huskies were also recruiting high school players at that time; they would need an answer fast. “I didn’t know anything about Northeastern,” Pusica says. But he could see from game videos that everything the coaches were telling him was true: They ran a sophisticated offense that could help him realize his goal of playing professionally in Europe someday. Learning the hard way NCAA transfer rules prevented Pusica from playing during the 2016-17 year for Northeastern. He spent the school year acclimating to the Boston campus and performing well in practice as the Huskies went 15-16. His ascension to the starting lineup last season was a revelation. With Pusica running the Huskies, they exceeded forecasts of a sixth-place finish to earn a No. 2 seed in the CAA tournament, where they led Charleston, the de facto host team, by 17 points early in the second half. That’s when 8,000 local fans joined with actor Bill Murray, a part-time resident of Charleston, to cheer their Cougars to a frantic comeback. Pusica hit shot after shot to stave them off and finished with 30 points. But he was whistled for traveling in the final minute of regulation after picking up his dribble, which invited a double-team; then, at the end of overtime, he lost a drive off his leg out of bounds. Pusica was devastated by his team’s failure to reach the NCAA Tournament. Those memories defined his approach to the CAA tournament last week, where the Huskies were once more matched against the Cougars in the semifinal at Charleston. “When they were coming back last year, so many times I just kind of gave up on trying to get open—allowing people almost to deny me,” Pusica says. “So I just told myself, I’m not going to get denied this time. Nothing’s going to stop me.” A debt repaid The matchup with Kansas gives Northeastern a chance, slim though it is. The fourth-seeded Jayhawks (25-9) are young and inexperienced, they shoot poorly, and they are flimsy defensively on the perimeter, which is to say that their weaknesses play to the strengths of the 13th-seeded Huskies (23-10). Kansas has the pedigree that Northeastern lacks. The Jayhawks were picked No. 1 in the NCAA in preseason, and they retained that ranking after a 9-0 start. The subsequent loss of two of their best players resulted in their program’s worst season in 15 years. And after all of that, they are still expected to beat Northeastern. Those expectations mean little to Pusica. Like so many of his underrated teammates, he has devoted his entire basketball life to this matchup with a major opponent on college basketball’s greatest stage. All he and the Huskies have ever wanted was the opportunity. “I felt like I owed it to the coaching staff and to these guys,” Pusica says of their breakthrough in the conference tournament last week. “With how much freedom they gave me when I transferred here, I owed it to them to make it here. “I’m still trying to figure out what’s going on and how big this is. But I just kind of feel like I did my job. I did what I was supposed to do.” For media inquiries, please contact media@northeastern.edu. https://news.northeastern.edu/2019/03/18/from-serbia-to-march-madness-the-remarkable-journey-of-northeastern-guard-vasa-pusica/
 18. The Embassy of the United States of America in Serbia is pleased to announce the Fulbright Non-degree Research Program for Doctoral Students competition for the 2020-2021 academic year. The Fulbright Non-degree Research Program for Doctoral Students enables young professionals from Serbia who are already enrolled in a PhD program at a Serbian university to conduct research at a U.S. university related to their PhD thesis. Grants last 6 to 9 months, and the PhD students from the following fields can apply: Agriculture Economics Linguistics American History Education Mathematics American Literature Engineering Philosophy American Studies Environmental Sciences Physics/Astronomy Anthropology Geography Political Science Archaeology Geology Psychology Biological Sciences Information Sciences Social Work Chemistry Journalism Sociology Communications Library Science TEFL/Applied Linguistics Computer Science Participants are selected through an open, merit-based competition. This prestigious award covers tuition and fees at a U.S. university, a monthly living stipend, health insurance, and international airfare. Eligibility requirements: Applicants must be citizens of the Republic of Serbia. Permanent U.S. residents and persons with dual (Serbian and U.S.) citizenship are ineligible. Applicants must hold at least a Master’s degree, and must be enrolled in a PhD program at a Serbian university. Applicants must be proficient in oral and written English (selected candidates will take TOEFL test). Applicants must be eligible for a J-1 visa, which requires the grantee to return to the Republic of Serbia for a minimum of two years at the end of the grant period. Applicants already studying in the U.S. are ineligible for a Fulbright grant. Applicants must receive a satisfactory medical clearance. Persons desiring permanent residence in the United States are not eligible. General Selection Criteria: Academic credentials. Significance and feasibility of the proposed research. Necessity to undertake the project in the U.S. Plans for popularizing the research findings. Adaptability and personal suitability. Applicants should be representative and responsible citizens who contribute to a full and fair picture of the culture and civilization of Serbia. Preference is given to applicants who have not had a prior opportunity for studying in the United States. All applicants will be considered without regard to race, color, religion, and sex. Selection Procedures: Applications are subject to pre-screening Applicants recommended by reviewers are invited for an interview conducted in person in English by a selection committee comprised of the Embassy representatives, U.S. and Serbian scholars, and Fulbright alumni Nominees are subject to final approval by the Fulbright Foreign Scholarship Board How to apply: Completed applications must include: Online application at https://apply.iie.org/ffsp2020 [instructions for completing the application can be found here]; Three (3) Letters of Reference (can be submitted online by instructors, professors or work supervisors, or sent via e-mail to the U.S. Embassy); Academic transcripts/diplomas (certified translation into English or verified copies of original academic transcript and degree certificate – scanned and attached to the application); Official English translation of certificate for the current academic status (scanned and attached to the application); Valid results from the U.S. standardized test – TOEFL – if the applicant has taken this test in the past two years. Please note that we shall organize taking of the required tests for the selected candidates; Copy of passport. Please scan all the above mentioned documents and upload to your online application. Please note that all items should be translated into English. Nominated candidates will have to submit a copy of the original academic transcript bearing all official legalization stamps to the U.S. Embassy Belgrade. The U.S. Embassy will advise the nominated candidates to submit a medical history and examination report if and when necessary. Application Deadline: April 22, 2019 Any application submitted to the United States or elsewhere, separate from the official system noted above, will not be considered. For additional information, please contact BelgradeFulbright@state.gov
 19. The Embassy of the United States of America in Serbia is pleased to announce the Fulbright Graduate Study Program competition for the 2020-2021 academic year. The Fulbright Graduate Study Program enables young professionals from Serbia to study for one year or longer at U.S. universities to pursue Master’s level of study in the following fields: Agriculture Economics Linguistics American History Education Mathematics American Literature Engineering Philosophy American Studies Environmental Sciences Physics/Astronomy Anthropology Geography Political Science Archaeology Geology Psychology Biological Sciences Information Sciences Social Work Chemistry Journalism Sociology Communications Library Science TEFL/Applied Linguistics Computer Science Participants are selected through an open, merit-based competition. This prestigious award covers tuition and fees at a U.S. university, a monthly living stipend, health insurance, and international airfare. Eligibility requirements: Applicants must be citizens of the Republic of Serbia. Permanent U.S. residents and persons with dual (Serbian and U.S.) citizenship are ineligible. Applicants must be proficient in oral and written English (selected candidates will take TOEFL and GRE tests). Applicants must be eligible for a J-1 visa, which requires the grantee to return to the Republic of Serbia for a minimum of two years at the end of the grant period. Applicants must have completed undergraduate education at the time of application. Applicants already studying in the U.S. are ineligible for a Fulbright grant. Applicants must receive a satisfactory medical clearance. Persons desiring permanent residence in the United States are not eligible. General Selection Criteria: Strong academic record. Adaptability and personal suitability. Applicants should be representative and responsible citizens who contribute to a full and fair picture of the culture and civilization of Serbia. Preference is given to applicants who have not had a prior opportunity for studying in the United States. All applicants will be considered without regard to race, color, religion, and sex. Selection Procedures: Applications are subject to pre-screening Applicants recommended by reviewers are invited for an interview conducted in person in English by a selection committee comprised of the Embassy representatives, U.S. and Serbian scholars, and Fulbright alumni Nominees are subject to final approval by the Fulbright Foreign Scholarship Board How to apply: Completed applications must include: Online application at https://apply.iie.org/ffsp2020 [ instructions for completing the application can be found here ]; Three (3) Letters of Reference (can be submitted online by instructors, professors or work supervisors, or sent via e-mail to the U.S. Embassy); Academic transcripts/diplomas (certified translation into English or verified copies of original academic transcript and degree certificate – scanned and attached to the application); Valid results from the U.S. standardized tests – TOEFL (required for all candidates) and GRE (required in most fields of study) – if the applicant has taken these tests in the past two years. Please note that we shall organize taking of the required tests for the selected candidates; Copy of passport. Please scan all the above mentioned documents and upload to your online application. Please note that all items should be translated into English. Nominated candidates will have to submit a copy of the original academic transcript bearing all official legalization stamps to the U.S. Embassy Belgrade. The U.S. Embassy will advise the nominated candidates to submit a medical history and examination report if and when necessary. Application Deadline: April 22, 2019 Any application submitted to the United States or elsewhere, separate from the official system noted above, will not be considered. For additional information, please contact BelgradeFulbright@state.gov
 20. Priprema za TOEFL počinje u sredu, 27. februara 2019. Tog prvog dana pripreme zbog obaveza predavača i savetnika Centra popodnevni termin od 18:00 neće biti održan. Termin od 10:00 održaće se kako je i najavljeno. Od petka, 1. marta 2019. termini priprema TOEFL-a se vraćaju u normalu - svaki termin traje po 90 minuta i počinje od 10:00 i od 18:00. Prijave za ovaj kurs koji traje šest nedelja su još uvek moguće, a više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/priprema-za-toefl-od-27-februara-2019 .
 21. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 27. februara 2019. godine i traje do 5. aprila 2019. godine. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 22. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 27. februara 2019. godine i traje do 5. aprila 2019. godine. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 23. The Institute of History at the Faculty of Arts and Humanities is seeking to appoint a Professor (f/m) of Contemporary History (40 hours per week; permanent employment according to the Austrian Law on Salaried Employment (AngG); expected starting date March 1st 2020). The professor (f/m) will represent the subject in research and teaching in the full extent from a global perspective. A transnational/comparative research profile and if possible also a focus beyond Europe as well as the collaboration with the Fields of Excellence and the research core areas of the University of Graz is expected. Excellent scientific qualification in research and teaching, experience abroad during the scientific career and competences in the establishment of research projects and research core areas is expected. In addition, we expect gender mainstreaming competence. Please submit your applications stating the reference number BV/18/98 ex 2018/19 by March 6th 2019 at the latest. For information about the application procedures and other prerequisites, please visit http://jobs.uni-graz.at/en/BV/18/98 .
 24. Each year, the Vera and Donald Blinken Open Society Archives (Blinken OSA) at Central European University, one of the initiators of the Open Access Movement, offers a Fellowship to honor the work, legacy and memory of our friend, Aaron Swartz. The Fellow will be awarded $10,000 for a period of 3 months, to conduct their research at the Blinken OSA in Budapest. The Fellowship starts on September 1, 2019. The focus of the Fellowship is on developing (collaborative) intellectual or technological tools that help in validating the authenticity and integrity of factual claims, digital or digitized documents, scholarly or legal evidence, or the validation of research in the networked environment of information. Applications are especially encouraged if the proposed projects would have one of the following aims: • Redefining classical cataloging work with the help of emerging machine learning technologies (data classification, neural networks) • Implementing a recommendation model • Predicting the possible sufficient metadata towards automatic cataloging • Generating a new kind of research experience through analysis of user behavior and usage statistics Who can apply? To be eligible for the Fellowship, applicants must have demonstrable results in technology and humanities. holding a degree is not a prerequisite. The Fellowship will be awarded either to an unconventional technology expert early in their career, or a scholar or activist working at the intersection of humanities, social sciences and technology studies or technological solutions. Applicants should have strong practical skills in developing technological tools to make knowledge and data broadly available to the public; hold an interest in challenging information management practices in libraries and archives; be ready to contribute to building innovative visual taxonomies or catalogs based on unorthodox ideas and challenging the control of information by governments and publishers to promote civil liberties and online activism. How to apply? Please send the following documents to the Blinken OSA at asf@ceu.edu no later than March 15, 2019, 11:59 p.m. CET. • Motivation letter explaining the applicant's technology and research experience, and presenting a proposal for a new research or laboratory project to be completed during the term of the fellowship • Curriculum Vitae • One-page description of a laboratory workshop to be presented • Two letters of recommendation Late applications will not be considered. The selection Committee will announce the Fellows in April 2019.
 25. Karl-Franzens-University of Graz / Faculty of Law / Center for Southeast European Studies The PhD Program in Law and Politics is an interdisciplinary doctoral program that will enable PhD researchers to broaden and deepen their theoretical, methodological and empirical knowledge and academic skills in the field of Law and Political Science The application deadline is on 30th April of this calendar year and the application material has to be submitted in electronic form. In total, the programme offers up to 10 PhD places. The applicants will be notified about their acceptance by 30th June 2019. Research fields Law: especially Constitutional Law, General Theory of State, Administrative Law and Public Administration, Legal Theory, Legal Sociology, Legal Philosophy, Public International Law, European Law, Business Law, Legal History. Political Science: Political Theory, Political Systems, Comparative Government, International Relations, Public Management. Economics: National Economy, Regional Economy, Political Economy, International Management. Sociology: Macrosociology, Microsociology, Sociological Theory; Empirical Social Research. Others: Contemporary History, Philosophy, European Studies, Human Rights Studies, Gender Studies, Cultural Studies, Religious Studies and Anthropology. Due to the interdisciplinary approach of the study programme, each topic has to be related to either Law or Political Science. Application Applicants need to submit the following documents: The application form for the admission to the selection process. The application form for admission to a doctoral programme. University degree diploma(s) and evidence of all completed university programmes (Diploma/Bachelor’s/Master’s certificate, graduation certificate) and a transcript of records (with ECTS or contact hours per semester). A letter of motivation (in English, max. two pages). A short description of the intended topic of the dissertation (in English, max. 2 pages). A curriculum vitae (in English, max. three pages). Proof of sufficient knowledge of English: TOEFL iBT (min. 87 pt); IELTS (min. 6.0); Cambridge Proficiency English CPE (Level C); Cambridge Advanced English CPE (Level C . Applicants who have attended an English speaking High School or have been studying an English-taught programme for at least two years don’t have to give proof of their English knowledge. Secondary School Leaving Certificate. Evidence of Admission (only applicable to applicants who do not possess the citizenship of an EU/EEA member state or have a status equivalency. The confirmation has to be for the same Doctorate and semester/academic year, in which admission is sought, at a recognized university in the country where the Master/ Diploma degree was issued. A sample form will be provided). Contact Centre for Southeast European Studies Schubertstrasse 21/1, 8010 Graz E-Mail: phd.law-politics@uni-graz.at More info http://rewi.uni-graz.at/de/studieren/studienangebot-curricula/doktoratsstudium-phd-law-and-politics
 26. The International Academic Center is currently hiring for the position of Math Teaching Assistantship. The successful applicant’s responsibilities will include instructing students in the techniques and strategies required to solve quantitative and logical problems on high-stakes exams, as well as grading homework and performing light administrative duties. Contact hours will vary but tend to range from 6 to 12 hours per week with compensation based on contact hours. SUMMARY OF DUTIES AND RESPONSIBILITIES The TA will work with prospective undergraduate and/or graduate students who are in 8 week test preparation cycles at IAC or clients attending private classes through IAC. The TA will be familiar with all aspects of the ACT, SAT, GRE, and GMAT high-stakes exams and the principles upon which those exams are based. The TA will develop and maintain professional knowledge of high-stakes exam resources. In addition, the TA will be responsible for grading homework assignments as well as monitoring and reporting upon candidate progress. The incumbent is responsible for other duties as required or requested by the Test Preparation Manager or the Director. DESIRED QUALIFICATIONS A. Education: Graduate degree students or undergraduate students in their final year of university (apsolventi) are given priority. B. Prior Work Experience: None required, but tutoring experience a plus. C. Entry Level Training: On the job training. D. Knowledge: Must have solid knowledge of spoken and written English. Must have the ability to follow policy and procedure with fine attention to detail. E. Skills and Abilities: Must possess exceptional organizational and social skills. POSITION ELEMENTS I. Supervision Received: The incumbent works under the supervision of the TEST PREPARATION MANAGER. II. Available Guidelines: Standard written policies and procedures and written and oral instructions from the Test Preparation Manager. III. Exercise of Judgment: Expected to exercise excellent judgment in working with the public, partners, and colleagues. IV. Authority to Make Commitments: None. V. Nature, Level, and Purpose of Contacts: Extensive contact with the public that requires sound judgment and tact. VI. Supervision Exercised: None. VII. Time Required to Perform Full Range of Duties after entry into the Position: Eight weeks. To Apply All documentation must be in English. Please send a cover letter and CV to position@iacbg.org before Thursday 28 February 2019 at 23:00. Only short listed candidates will be contacted and, scheduled interviews will be conducted in English. iac_math_ad_Feb.pdf
 27. Redovna simulacija SAT pred naredno polaganje u martu održava se u subotu, 16. februara 2019. Početak simulacije zakazan je za 15:00 u Međunarodnom akademskom centru u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Polaznici trenutnog kursa u Centru za martovsko polaganje imaju prednost kod rezervacije termina. Redovna cena simulacije iznosi 2,500 dinara, a polaznici prethodnih kurseva imaju određene popuste. Registracija za simulaciju obavlja se online na stranici https://goo.gl/forms/wpjyISLyD9gK10l92 . Sva pitanja o simulaciji mogu se poslati elektronskom poštom na office@iacbg.org ili pozivanjem broja 011/3349639 tokom radnog vremena.
 28. Redovna simulacija SAT pred naredno polaganje u martu održava se u subotu, 16. februara 2019. Početak simulacije zakazan je za 15:00 u Međunarodnom akademskom centru u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Polaznici trenutnog kursa u Centru za martovsko polaganje imaju prednost kod rezervacije termina. Redovna cena simulacije iznosi 2,500 dinara, a polaznici prethodnih kurseva imaju određene popuste. Registracija za simulaciju obavlja se online na stranici https://goo.gl/forms/wpjyISLyD9gK10l92 . Sva pitanja o simulaciji mogu se poslati elektronskom poštom na office@iacbg.org ili pozivanjem broja 011/3349639 tokom radnog vremena.
 1. Load more activity

Announcements

×
×
 • Create New...