Jump to content
IAC Board

administrator

Root Admin
 • Content Count

  3,356
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.iacbg.org
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade

Recent Profile Visitors

91,461 profile views
 1. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 23. juna 2020. godine i traje osam nedelja. Priprema u ovoj grupi se obavlja kompletno online, utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju kombinovani materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 , pozivom na 011/334 9639, 011/334 9638 ili 065/3349639 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 2. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 23. juna 2020. godine i traje osam nedelja. Priprema u ovoj grupi se obavlja kompletno online, utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju kombinovani materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 , pozivom na 011/334 9639, 011/334 9638 ili 065/3349639 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 3. Priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 16. juna 2020. godine i traje osam nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2020. godine. SAT će se prvi put ove godine polagati van SAD u avgustu, a zbog pandemije virusa Covid-19 određen je i dodatni termin polaganja u septembru. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org . Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko termina drugim danima. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu - pre podne ili popodne. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 4. Priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 16. juna 2020. godine i traje osam nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2020. godine. SAT će se prvi put ove godine polagati van SAD u avgustu, a zbog pandemije virusa Covid-19 određen je i dodatni termin polaganja u septembru. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org . Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko termina drugim danima. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu - pre podne ili popodne. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 5. SHERIDAN — Former Sheridan College forwards AJ Bramah and Sasa Vuksanovic stepped up for their new schools in their first year at a four-year institution. Both Bramah and Vuksanovic were the second-leading scorers on their teams, with 13.4 points per game and 13.6 points per game, respectively. Bramah helped Division I Robert Morris University to a 20-14 overall record, 13-5 Northeast Conference record and qualify for the NCAA tournament. He led the team with 8.6 rebounds per game. “Making it D1 is a blessing because every kid does not get a chance to do that, then being able to qualify for the big dance is a blessing too,” Bramah said. “There are some players during their four years that do not even touch it. Just to qualify for it was huge for the team.” The NCAA tournament was canceled this season due to the COVID-19 pandemic. Vuksanovic was second in rebounding with 6.2 rebounds per game and led the team with 2.4 assists per game as Division II University of Hawaii-Hilo finished 12-14 on the year and 7-4 in conference play. Vuksanovic started every game this past season. Both players had to adjust to the new leagues in which they were playing. Bramah had to get used to the increased speed and physicality. Vuksanovic also had to get used to the increased strength of players along with adjusting to a different speed of play. Vuksanovic said junior college basketball was faster paced and there are more set plays at the Division II level. Every game was a battle, and if you were not ready to play, you would lose. Developing trust and listening to the coaches helped the players reach a high level of play. Vuksanovic said he had a good relationship with the coach and earned the minutes needed for a good year. More difficult classes and adjusting to a new climate were some early challenges Vuksanovic had to overcome during his first few weeks at UHH. A native of Serbia, he has played basketball in Maine, Texas, Wyoming and now Hawaii. Wyoming was a colder climate, where Hawaii is sunny all the time and there is humidity, Vuksanovic said. It took 30 hours to travel to his new school, and he struggled adjusting to the time change, too. Bramah said he learned throughout the year and tried to be a sponge, soaking up the knowledge and advice from veteran players. He did not try to do too much, and listened to the coaches, doing what they asked of him. It was solid year for Vuksanovic, his best year of basketball so far, but he believes he and the UHH team are capable of performing better next year. For the offseason, Vuksanovic plans on working on his jump shot and defense while increasing his weight. “Last season, I realized I need to put on more weight and muscle,” Vuksanovic said. “Players in my league are strong, and I need to be ready to compete all year long against good competition.” Guard skills will be the focus of Bramah’s offseason training. Coaches are looking to play him more in the three position, so he will need to improve his dribbling and 3-point shot, Bramah said. He only attempted one 3-pointer last year. He is also trying to add 15 pounds of muscle in the offseason. Both players will return to their respective schools for competition next season. https://thesheridanpress.com/126159/former-general-forwards-make-most-of-first-year-in-ncaa/
 6. The Helmut-Schmidt-University / University of the Federal Armed Forces in Hamburg (Germany) offers a position as a Research Assistant (f/m/d) to be filled by either a PhD student or a post-doctoral researcher. The position is initially limited to 3 years and can be extended depending on performance. The successful candidate will be working in the the BWFG interdisciplinary research project "Simulation-based design optimization of dynamic systems under uncertainties" (principal investigator: Prof. Dr. Kathrin Welker, HSU Hamburg). The project is carried out in collaboration with research partners from the Department of Mechanical Engineering of the Technical University of Hamburg and from the Department of Mathematics from Hamburg University. The main aim of the project is to develop new innovative simulation methods for the robust optimization of complex components. By combining methods from applied mathematics and theoretical mechanical engineering, mathematical models, which involve dynamic operating conditions and uncertain manufacturing processes, will be developed. In particular, a robust design is important for maintenance-intensive and maintenance-free products from the Hamburg aviation and medical technology environment. For more information, see: https://bit.ly/3chEtgc Inquiries and applications (including at least a cover letter, CV, certificates of academic degrees and references for possible recommendation letters) should be directed by e-mail to Prof. Dr. Kathrin Welker (welker@hsu-hh.de) by June 15, 2020. Late applications will be considered until the position is filled.
 7. The Center for Predictive Engineering and Computational Sciences in the Oden Institute for Computational Engineering and Sciences at the University of Texas at Austin is searching for Postdoctoral Scholars in a number of domains relevant to high fidelity simulation of inductively coupled plasma torches. Applicants with a strong background in any of the following areas are sought: turbulence modeling and simulation, plasma kinetics, finite element and spectral methods, uncertainty quantification, and exascale computing algorithms and technologies. Applicants must have a Doctorate in Science, Engineering, Computer Science, Computational Science, Applied Mathematics, or a related technical field. Candidates with prior software experience in large-scale parallel code development, MPI, C++, multi-threading, GPGPU programming, git revision control, and LaTeX are preferred. For more information about the project and team, visit pecos.oden.utexas.edu. To apply, please send a cover letter describing your interests, a CV, and a list of three references to pecos_recruit@oden.utexas.edu.
 8. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 3. juna 2020. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 pošto je još uvek u toku redukovano radno vreme. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Priprema će početi online i razmatra se povratak u prostorije Centra tokom juna. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Od početka 2020. godine novost je mogućnost polaganja testa u popodnevnim terminima na odabranim lokacijama. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 9. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 3. juna 2020. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 pošto je još uvek u toku redukovano radno vreme. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Priprema će početi online i razmatra se povratak u prostorije Centra tokom juna. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://forms.gle/yJtg8xKxHrMAkkz36 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Od početka 2020. godine novost je mogućnost polaganja testa u popodnevnim terminima na odabranim lokacijama. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 10. Naredne nedelje EducationUSA savetnici održaće nekoliko online savetovanja koja vam mogu biti od interesa tokom odlučivanja o izboru daljeg školovanja u Sjedinjenim Državama i rešavanja važnih pitanja tokom procesa. Pisanje eseja za koledže - Srednjoškolcima je važno da znaju koliko predstavnici koledža i univerziteta obraćaju pažnju na eseje, odnosno motivaciona pisma, i kako ih analiziraju tokom procesa prijema novih studenata. Predstavnici Univerziteta u Kentakiju razgovaraju sa vama o tim temama 27. maja u 17:00 po našem vremenu. Više detalja dostupno je na stranici https://www.facebook.com/events/611367576256372/ . Pisanje istraživačkih radova tokom studija - Kako početi proces pisanja radova tokom osnovnih studija? Kako izabrati temu, način pisanja, izvore podataka, kako obraditi podatke, analizirati ih i sve to sročiti u dokument? Sva ova pitanja obrađuje webinar savetnika EducationUSA iz BiH koji se održava 29. maja u 14:00 po našem vremenu. Više detalja pogledajte ovde - https://www.facebook.com/events/560773531517618/ . Prijem na više škole u SAD - Webinar se održava u saradnji sa Kalamazoo Valley Community College 27. maja u 15:00 po našem vremenu. Više detalja o ovom događaju pogledajte na ovoj stranici - https://www.facebook.com/events/545912936298204/ . Svi webinari organizuju se na engleskom jeziku.
 11. The Public Affairs Section (PAS) of the U.S. Embassy in Belgrade is pleased to announce this call for proposals in support of projects and activities funded through Public Diplomacy Small Grants. Please carefully follow all the instructions in the “Annual Program Statement FY2020” document. We will accept applications on a rolling basis until the August 30, 2020, however, please do not wait until end of August. Support for projects proposals is subject to the availability of funds. Please visit https://rs.usembassy.gov/education-culture/grants-programs/ for information on other grant opportunities. Program Objectives The purpose of APS-funded projects is to strengthen ties between American and Serbian citizens as we work together to make progress toward the goals outlined below. Grant projects can take any number of forms, including conferences, workshops, courses, public debates, role-playing exercises or simulations, TED Talks, summer camps, festivals, master classes, hackathons, online projects, etc. In light of social distancing measures and to limit the spread of COVID-19, we welcome creative proposals that utilize video conferencing, distance learning tools, etc. Projects should include an American element and/or connection with an American expert, organization, or institution. Activities might also highlight shared Serbian-American values, national interests, etc. Activities should focus on audiences in Serbia, but we also suggest applicants consider putting together regionally-focused proposals that include participants or partners from neighboring nations. If you are successful and secure funding and launch your project, you should publicize your activities through both social media and traditional press outlets. Priority Areas PAS welcomes ideas for creative, engaging projects aimed at Serbian audiences that address the Embassy’s main objectives. The U.S. is striving to strengthen the Serbian-U.S. relationship and explain U.S. culture, society and values to Serbian audiences. We also want to lend assistance to the Serbian people through: promoting economic development; strengthening democracy; protecting human rights; advancing regional stability and cooperation; and making progress towards accession into the European Union. This year, PAS Belgrade in particular is seeking proposals focusing on the following areas. Responding to COVID-19 Economic Resilience, Entrepreneurship, and Innovation Disability Issues Serbian-American Connections Confronting Global Challenges Joining the EU Regional Stability Cultural Dialogue Outreach Through Sports Eligible Applicants The following Serbian and American entities are eligible to apply: not-for-profit organizations, including civil society organizations/non-governmental organizations (NGOs), think tanks, libraries, museums or other cultural institutions, etc. governmental institutions individual citizens, assuming they have a demonstrated capacity to carry out the proposed activities laid out in the application. Note: A Serbian not-for-profit organization submitting an application must be registered in the territory of the Republic of Serbia with the Agencija za privredne registre (APR). Funding Restrictions You CANNOT apply for a grant from the Public Affairs Section of the U.S. Embassy in Belgrade if your project: involves partisan political activity involves charitable giving or humanitarian aid involves fundraising or raising money for charity is commercial in nature, i.e., you are making money from this project Application and Submission Required application forms are available on the right hand side of this page. Please carefully follow all the instructions in the “Annual Program Statement FY2020” document. Proposals that do not meet the requirements of this announcement or fail to comply with the stated requirements will be considered technically ineligible and will not be considered for funding. PAS will review submissions received at the end of each month and will make a decision on whether to fund within two weeks. If you have submitted a proposal and the review committee does not approve it on the first look, it may consider the application again the following month. There is no need to resubmit your application. Applications must be submitted by email to the following address: BelgradePASGrants@state.gov. https://rs.usembassy.gov/annual-program-statement-for-fiscal-year-2020/
 12. The U.S. Embassy’s Public Affairs Section has set aside funds for the Alumni Small Grants Program specifically designated for use by past participants of U.S. Government (USG)-sponsored exchange programs. The Alumni Small Grants Program allows our alumni to take their ideas on how to give back to their home community, or Serbian society more generally, and make those a reality. These projects will allow alumni to showcase their leadership and organizational skills, their creativity and innovative approaches to solving problems, and their ability to network and work with allies to achieve their goals. The following list represents the project themes that will receive preferential treatment during the Alumni Small Grants Program committee’s review of submitted proposals: PEOPLE WITH DISABILITIES Expanding opportunities for Persons With Disabilities (PWDs) in Serbian society (e.g., in education, business and the workplace, government, civil society, the media, sports, the arts, etc.), sharing stories about the successes of the PWDs in Serbian society, and/or devising solutions to help the disabled overcoming remaining challenges to greater participation in society. GENDER-FOCUSED PROGRAMS Promoting gender equality, female entrepreneurship, and women empowerment, as well as combating gender-based violence. TOLERANCE & HUMAN RIGHTS Promoting tolerance of and equality for other vulnerable populations — including the ethnic and religious minorities, the LGBT community, victims of human trafficking, etc. – and countering violent extremism and radicalism in Serbia and the region. RULE OF LAW Rule of law, legal reform, transparency in government, and combat corruption, in the workplace, in education, in the delivery of healthcare, in the legal system, in government offices, etc. CIVIC PARTICIPATION Promoting participation by Serbian citizens in public debate over policy issues, engagement with government officials and bodies, advocating for positions, etc. STABILITY, PEACE, & CROSS-BORDER COOPERATION Supporting conflict resolution efforts within Serbia and within the region, seeking reconciliation, promoting mutual understanding, and promoting cross-border cooperation and communication to solve common problems. CIVIL SOCIETY Capacity-building efforts focused on the strengthening of civil society organizations, the media, and educational institutions. FIGHTING BRAIN DRAIN Combating brain drain, promoting entrepreneurship and innovation, and developing Serbia’s market economy MEDIA LITERACY Promoting media literacy and critical thinking. In order to submit your application please read detailed instructions: Alumni Notice of Funding Opportunity FY2020. All necessary forms and documents are listed and available for download on the right hand side of this page. Applications, inquiries and all other questions should be sent to BelgradeAlumni@state.gov https://rs.usembassy.gov/alumni-small-grants-notice-of-funding-opportunity-2020/
 13. The U.S. Embassy Belgrade is pleased to announce an open competition for applicants to submit proposals to carry out grant projects as part of our Media Training & Development (MT&D) Small Grants Program. Please carefully follow all instructions outlined in Media Training & Development NOFO FY2020. Required application forms are available on the right hand side of the page - https://rs.usembassy.gov/media-training-development-funding-opportunity-2020/ Program Objectives The purpose of the Media Training & Development (MT&D) Small Grants Program is to fund individual projects that support the strengthening of the Serbian press and ensure the free flow of accurate information to keep Serbia’s citizens informed. Grant projects take any number of forms, including workshops, courses, public debates, conferences, role-playing sessions, TED Talks, hackathons, online projects, summer camps, online projects, or other activities. In light of social distancing measures, and to limit the spread of COVID-19, we welcome creative proposals that utilize video conferencing, distance learning tools, etc. Activities should focus on audiences in Serbia, but we also suggest applicants consider putting together regionally-focused proposals that include participants or partners from neighboring nations. Program Themes The Embassy is seeking applications that focus on the following themes: Journalism Training & Education Managing News Outlets Expanding Public Debate Diversity of Views Countering Disinformation Media Freedom / Role of the Free Press in a Democracy Eligible Applicants. The following Serbian and American entities are eligible to apply: media outlets, journalist unions or associations, student groups, civil society organizations/non-governmental organizations (NGOs), and think tanks. public educational institutions. individuals if they have a demonstrated capacity to carry out the proposed activities in the application Note: To be eligible for consideration, every Serbia-based applicant must be registered in the territory of the Republic of Serbia (Agencija za privredne registre – APR). Funding Restrictions You CANNOT apply for a grant from the Public Affairs Section of the U.S. Embassy in Belgrade if: your project involves partisan political activity; your project involves charitable activities and/or the distribution of humanitarian aid; your project is a fundraising campaign; your project is commercial in nature, i.e., you are making money from this project. Application and Submission Required application forms are available on the web page listed above. Please carefully follow all the instructions in the Media Training & Development NOFO FY2020 Please follow all instructions below carefully. Proposals that do not meet the requirements of this announcement or fail to comply with the stated requirements will be considered technically ineligible and will not be considered for funding. Please ensure that: all documents are in English; the proposal clearly addresses the goals and objectives of this funding opportunity; all budget items are in U.S. dollars. Before You Submit Your Application: Read through the above guidelines one more time to make sure you understand what is required and confirm that your project meets the program’s intent. Carefully review the application to make sure it is complete and free of errors. Applications which do not include the required information or do not comply with the requirements of the Program guidelines will be considered technically ineligible and will not be reviewed by the review panel. Make sure the application is neatly typed and easy to read in English. (Perfect English is not required but the proposal must be understandable to an English speaker.) Ask someone who does not know anything about your project to read your proposal to determine if it is understandable. Remember that the members of the review committee will not know anything about your proposal until they read it. If they cannot understand what you plan to do simply by reading the application, chances are it will not be approved. Ask someone with experience applying for grants to look at the application and provide advice on how to improve your application. All application materials must be submitted by email to belgradepress@state.gov no later than June 30, 2020, at 23:59. If we do not receive a complete project proposal at the above address by the deadline, it will be considered technically ineligible and will not be considered for funding. As a backup, we strongly recommend that you also send a paper copy via post (postmarked before the deadline) to the following address: Media Training & Development (MD&T) Small Grants Program Public Affairs Section (PAS) U.S. Embassy Bulevar Kneza Aleksandra Karadjordjevica 92 11040 Belgrade https://rs.usembassy.gov/media-training-development-funding-opportunity-2020/
 14. The Public Affairs Section of the U.S. Embassy in Belgrade is pleased to announce that we are now accepting applications from citizens of Serbia for participation in the prestigious Hubert H. Humphrey Fellowship Program for the 2021-22 academic year. This is a competitive, worldwide competition. If you are interested in broadening your perspectives, becoming a global leader, and giving back to Serbian society upon your return, the Humphrey Fellowship is for you. The Humphrey Program is sponsored by the U.S. Department of State with funding provided by the U.S. Government and supported in its implementation by the Institute of International Education. Over 6,000 Fellows representing 162 countries have participated in the program since its inception in 1978. That has included 17 Serbians in the past decade. Approximately 150 Humphrey Fellowships will be awarded for program year 2021-2022. Successful candidates are accomplished, mid-career professionals in leadership positions who have a demonstrated commitment to public service and have the potential for further advancement in their fields. Candidates should be interested in strengthening their leadership skills through a mutual exchange of knowledge and views with the Americans and with Fellows from other countries they meet during this program about issues of common concern. Practical experience in the U.S. gained through this program, plus greater familiarity with American society and culture, will provide Humphrey Fellows with the basis for lasting, productive ties with their American counterparts in the years to come. PROFESSIONAL FIELDS The Humphrey Fellowship is granted competitively to public and private sector candidates from Serbia with strong leadership potential and a commitment to service who are focused on the following fields: Agricultural and Rural Development; Economic Development/Finance and Banking; Natural Resources, Environmental and Climate Policy; Law and Human Rights; Public Policy Analysis and Public Administration; Trafficking in Persons Policy and Prevention. THE HUMPHREY PROGRAM EXPERIENCE The yearlong Fellowship offers valuable opportunities for both non-degree graduate level university study, leadership development, networking, and substantive professional collaboration with U.S. counterparts through practical work experience. The freedom from the requirements necessary to obtain a degree gives each Fellow greater flexibility to pursue a self-directed, individualized program. Though Humphrey Fellows are hosted at American universities, we would like to stress that this is a professional, non-academic exchange program. Certain universities will host Fellows in the same field of interest, so candidates are unable to request placement at particular academic institutions. Humphrey Fellows may not transfer from non-degree to degree status at their host university under any circumstances. Beyond the graduate level courses, professional enrichment activities include participation in conferences, training programs, site visits, and a “professional affiliation,” i.e., practical job experience on a full-time basis in an American work environment for a minimum of six weeks. Early in the academic year, with assistance from the Humphrey coordinator and faculty advisors at the university, each Fellow will develop a detailed plan of practical professional activities geared toward his/her Humphrey Program objectives. During the year, Fellows both pursue their individual program goals and work closely with their Humphrey colleagues in workshops and seminars. The Program also encourages Fellows to travel away from their host campus to learn more about American culture and to network with their American peers. BASIC REQUIREMENTS: Appropriate candidates are young, mid-career professionals in leadership positions in either the public and private sector who have demonstrated a commitment to public service and the potential for further advancement. We strongly encourage both men and women to apply, as well as persons with disabilities and individuals from other underserved groups. The technical eligibility requirements are: Serbian citizenship and eligibility to obtain a U.S. visa. An undergraduate university degree. A minimum of five years of full-time, professional experience in the relevant field by August 2021. Limited or no prior experience in the United States. Demonstrated leadership qualities. A record of public service in the community. Proficiency in written and spoken English. Competitive candidates will normally have a Test of English as a Foreign Language (TOEFL) score of 525 (paper-based) or 71 (internet-based). If you have taken a TOEFL exams in the past, scores are valid for two years. Taking the TOEFL exam, however, is not a requirement or prerequisite to apply. Instead, candidates who pass the interview portion will receive instructions from PAS on how to register for the TOEFL exam. Pre-academic English language training may be available to selected candidates depending on their TOEFL scores. The Humphrey Program also offers Long-Term English (LTE) language training opportunities to facilitate participation of individuals who might lack sufficiently advanced English language skills at the time of application. Candidates for LTE typically have TOEFL scores in the 440-500 range (paper-based test) or 42-61 (internet-based test). LTE participants will travel to the U.S early for intensive language training lasting 20-25 weeks to improve their English skills before transitioning to their host university campuses at the start of the 2021-22 academic year. Please be aware that the following individuals are ineligible to apply for the Humphrey Program: Recent university graduates, university instructors, or academic researchers who have no management responsibilities. Individuals who attended a graduate school in the U.S. for one academic year or more between August 2014 and August 2021. Individuals who spent more than six months in the U.S. between August 2016 and August 2021. Local employees of the U.S. Mission to Serbia working for the U.S. Department of State or their members of their families. Individuals with dual U.S.-Serbian citizenship or those who have U.S. legal permanent resident status (i.e., green card holders). Priority will also be given to candidates with no recent experiences in a third country, especially in a developed country. APPLICATION AND SELECTION PROCESS Beyond demonstrating the required experience, skills, and a commitment to public service, candidates will also need to explain through the application process how they might benefit from the unique opportunities offered in the Humphrey Program. The key questions to answer are: Why exactly do you need this experience at this point in your career? How exactly will you and, perhaps even more importantly, how will Serbia benefit from your participation in this program? Applications are due by 11:59 pm on August 15, 2020. Following a technical review, qualified candidates will be invited for an interview on August 31st, 2020. Note: Due to the high volume of applications we receive, we will only contact short-listed applicants. Please assume that your application has been unsuccessful if you have not heard from us within ten days of the closing date. As mentioned above, candidates who pass the interview will be registered for the TOEFL exam unless they already have a valid score on file. PAS will then forward the application packets and TOEFL results to Washington. The final selection of candidates will be announced in Washington, DC in February 2021. Candidates will then need to apply for a visa. The Embassy will assist the candidate with that process and other paperwork requirements, including the medical exam. DEPENDENTS (FAMILY MEMBERS) The Humphrey Fellowship covers air travel, a stipend, and other costs, but all expenses are budgeted only for the Fellow himself/herself. The award does not include additional allowances or funds of any sort for dependents, i.e., family members. Candidates who are planning to have dependents join them during all or part of the fellowship year in the U.S. should bear in mind the high cost of living. They must furthermore receive prior approval from the Humphrey Program that they have adequate personal funds to cover living expenses and dependents’ health insurance and (if applicable) child care. Dependents absolutely may not come during the ELT period when the Fellow is engaged in intensive study of English in preparation for the Fellowship year. HOW TO APPLY: Interested candidates should apply online at https://apply.iie.org/huberthhumphrey You will need to gather and send additional documents to the U.S. Embassy by post by August 15, 2020: Copy of passport (bio data page); Evidence of your employment in Serbia (letter from employer confirming employment, and certified translation if the letter is in Serbian); Copy of university diploma(s); Certified university transcript(s); Curriculum vitae (CV) or résumé; TOEFL scores (if available). These additional documents must be mailed by August 15, 2020 to the following address: U.S. Embassy Belgrade Public Affairs Section Hubert H. Humphrey Fellowship Program Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica 92 11000 Belgrade For additional information about the Hubert Humphrey Fellowship: The Hubert Humphrey Fellowship program is administered by the Institute of International Education (www.iie.org). For more information on the Hubert Humphrey Fellowship program, you can visit: the Humphrey Program website:: www.humphreyfellowship.org the Humphrey Program’s social media platforms: Facebook: https://www.facebook.com/HumphreyFellowship Twitter: https://twitter.com/HumphreyProgram, Instagram: https://www.instagram.com/humphreyfellowship/ Humphrey Program’s LinkedIn account: https://www.linkedin.com/in/hubert-h-humphrey-fellowship-program/ the International Exchange website of the U.S. State Department’s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA): https://exchanges.state.gov/non-us/program/hubert-h-humphrey-fellowship-program If you have further questions, please contact U.S. Embassy Belgrade’s Public Affairs Section (PAS) via email at belgradehumphrey@state.gov or by telephone at 011/706-4263. (Note: Email is a better option, however, during this period of time while PAS staff are teleworking.) https://rs.usembassy.gov/hubert-h-humphrey-fellowship-program-competition-academic-year-2021-2022/
 15. Ivan Vasojevic, a member of the Medgar Evers College men's soccer team, graduated this January cum laude with a 3.5 grade-point average and a Bachelor of Science Degree in Computer Science. Vasojevic was a five-time Dean's List honoree. A native of Novi Pazar, Serbia, Vasojevic was a computer technician for three years in his native Serbia. Vasojevic is an entrepreneur, operating his own electronics repair business in New York City since 2009. In addition, Vasojevic has served as a Soccer for Success Coach at P.S. 181 in Brooklyn as part of the Medgar Evers College-Beacon Afterschool Program. On the field, Vasojevic appeared in 32 games for the Cougars, including 30 starts at the fullback position. He produced 12 career shot attempts, including seven on target. He was voted a team captain in his senior season. "Ivan is the most physically gifted college student-athlete whom I have ever coached," Cougars Men's Soccer Head Coach Jack Willem Thelusma said. "He has a passion for soccer, constantly works hard, and always gives one hundred percent on the field. Ivan takes his academic career seriously by performing at a very high level every term. Undoubtedly, Ivan will leave an indelible mark at MEC. In sum, Ivan Vasojevic will be deeply missed." "I am very humbled by this experience. Seven years ago, I entered this country without speaking the English language as an international student, trying to pursue a life in sports and education. It was very challenging, but I never gave up! I now speak the language and I always encourage my peers on and off the field to keep going, face your fears and to be the best person they can be," Vasojevic said. "Being honorably mentioned as a Scholar-Athlete of the Year is an absolute blessing. I've worked so hard and to be recognized, especially in such high regard, means and says a lot. Not just about me but of CUNY as well. I accept this mention with great pride and will continue to strive towards excellence in both sports and education and will continue to make my family proud." https://cunyathletics.com/news/2020/5/19/mens-soccer-cunyac-hss-scholar-athlete-of-the-year-honorable-mention-ivan-vasojevic-medgar-evers.aspx
×
×
 • Create New...