Jump to content
IAC Board

administrator

Root Admin
 • Content Count

  3,234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.iacbg.org
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade

Recent Profile Visitors

85,314 profile views
 1. Ask the Consul– Friday June 14th - Student Visas This Friday June 14th the Consular Section at the US Embassy Belgrade will be holding our first #AsktheConsul session! We will be discussing student visas. Please submit your questions about student visas in the comments section below the original post on Facebook by noon on Thursday June 13th and we will answer them this Friday. You may start posting questions now. Pitajte konzula - petak, 14. jun - studentske vize U petak, 14. juna, Konzularno odeljenje pri Američkoj ambasadi u Beogradu održaće našu prvu #AsktheConsul sesiju! Razgovaraćemo o studentskim vizama. Pitanja o studentskim vizama pošaljite u delu za komentare ispod originalnog posta na Facebook stranici Konzularnog odeljenja do 12 sati u četvrtak 13. juna, a mi ćemo vam odgovoriti u petak 14. juna. Pitanja možete postavljati već sada. https://www.facebook.com/usaconsblg
 2. Photographers under age 24 and those enrolled as full-time photography students can apply for the scholarship. The Ian Parry Scholarship aims to help young documentary photographers undertake a chosen project and raise their international profile. This year's contest features two prizes: the Award for Achievement and the Award for Potential. Each winner will receive US$3,500, Canon photo equipment and more. World Press Photo automatically nominates the Achievement winner for its Joop Swart Masterclass in Amsterdam. The Potential winner will receive one year of mentorship from a veteran photojournalist. There is no entry fee. The deadline to apply is July 5. Read more at http://www.ianparry.org/scholarship/
 3. Formular DS-160 potreban je svakom kandidatu za dobijanje studentskih i drugih viza za Sjedinjene Američke Države. Formular se popunjava online i sadrži sve neophodne podatke o kandidatu, istoriji putovanja, zaposlenja, studiranja i drugih važnih informacija. Najnoviji zahtev na formularu za američke studentske vize odnosi se na prisustvo kandidata na društvenim mrežama. Od kandidata za vizu se očekuje da unese korisničko ime ili drugi identifikacioni podatak na mrežama koje je koristio tokom poslednjih pet godina. Između ostalih, u meniju se nalaze mreže Facebook, Instagram, Flickr, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Twitter, YouTube. Ako vam je potrebna asistencija u popunjavanju formulara DS-160 ili drugih podataka za upis studija ili dobijanje vize u Americi, javite se savetnicima Centra tokom radnog vremena. Pozovite naše brojeve 011/3349639, 011/3349638 i 065/3349639 (sms, Viber, WhatsApp), pošaljite e-mail na office@iacbg.org ili ostavite glasovnu poruku na 011/4022655.
 4. Naknade za međunarodne studente i studente na razmeni u Sjedinjenim Američkim Državama biće povećane od 24. juna 2019. godine, saopštila je američka Agencija za imigraciju i carinu (U.S. Immigration and Customs Enforcement). Glavna promena je veća cena za formular SEVIS koji svaki strani student u Americi mora da plati pre izdavanja vize. Naknada za I-901 SEVIS za F i M studentske vize će umesto 200 dolara od juna koštati 350 dolara. Cena za I-901 SEVIS za J studente u programima "au pair", za savetnike u kampovima i letnje "work&travel" programe ostaće ista, 35 američkih dolara. Svi ostali korisnici J viza plaćaće 220 dolara umesto dosadašnjih 180 dolara. SEVIS naknada plaća se u okviru programa SEVP (Student and Exchange Visitor Program) koji služi za nadzor stranih studenata u Americi i sertifikaciju institucija koje ih primaju na dalje obrazovanje. Zvanična informacija dostupna je na https://www.ice.gov/news/releases/new-increased-fees-international-students-exchange-visitors-sevp-certified-schools?fbclid=IwAR1lkAweUC8mZa9-Lq8VMoS2QYjcwM1Atx0zco8YIO9HM7vzkKuwOJTRr3A .
 5. TOEFL - test kojim se proverava znanje engleskog jezika pred upis univerziteta i koledža u Americi i na drugim lokacijama u svetu od 1. avgusta će promeniti izgled. Kako je najavio ETS, američka kompanija koja organizuje test, TOEFL iBT će biti kraći u pojedinim delovima i ukupno bi trebalo da traje 3 sata. Najavljene izmene: ČITANJE: Umesto 12, 13 ili 14 pitanja koja su se do sada pojavljivala na svakoj sekciji, sada će ih biti samo 10. SLUŠANJE: Trenutno na ovoj sekciji kandidate čeka između 4 i 6 lekcija i po šest pitanja na svakoj od njih. Izmenama će biti dostupne samo 3 ili 4 lekcije. Broj konverzacija koje se slušaju ostaje isti - 2 ili 3 i broj pitanja ostaje isti - 5 po svakoj konverzaciji. GOVOR: Trenutna verzija ima šest zadataka, od kojih su dva nezavisna, a četiri integrisana, sa čitanjem i slušanjem. U novoj verziji testa kandidate čekaju četiri zadatka - jedan nezavisni i tri integrisana. PISANJE: Bez promena. Druga velika promena koju je najavio ETS je mogućnost kombinovanja najboljih rezultata sa više polaganih testova - MyBest Scores. Zvanične informacije o promenama dostupne su vam na stranici https://www.ets.org/toefl/better_test_experience .
 6. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 5. juna 2019. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 7. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 5. juna 2019. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta.
 8. Anyone working to become a CPA has to be able to see whether things add up. For Milica Maras, Governors State University provided the ideal equation—a place where she could play volleyball and earn her Bachelor of Science in Accounting degree. The combination proved such a good fit that Maras not only became GSU’s first international athlete, she won awards as she earned a perfect GPA. Raised in Serbia, Maras attended a specialized high school in Belgrade that focused on business and law where she was introduced to accounting. An avid athlete, she also wanted to continue playing volleyball when she headed to college, but that was an opportunity only available in the U.S., she said. Maras came to the U.S. to study at a small college in Texas, which offered her a full scholarship. Soon after arriving, she longed for a larger university and discovered GSU through a Google search for schools with both an accounting program and a NCAA or NAIA volleyball team. The search netted great results, and the transition from a small college in the South to a regional institution was as smooth as her serve. “I didn’t find it hard to blend in at GSU,” Maras said. “Everyone was interested in where I came from, and people would ask me to teach them a few Serbian words.” Maras lived at Prairie Place, sharing the kitchen with students from India and cooking food that intrigued the American students who stopped by to heat up a quick dinner. “They would pop something in the microwave and say, ‘What are you making? That smells good,’” she laughed. In exploring accounting classes, Maras encountered university Lecturer Michael Trendell, whose combination of textbook lessons with real-life examples in his auditing course helped Maras refine her professional goals. “He got me interested in auditing because he had many examples from his work life, and that really made sense to me,” she said. “He also made it very clear what was important, which is really helpful when you’re an international student.” Maras also found a home on the women’s volleyball team, sporting number seven on her Jaguar jersey. Her prowess on the court, where she set records, was matched by her success in the classroom, where she earned a 4.0 GPA, leading to an NAIA-Daktronics Scholar-Athlete Award from the National Association of Intercollegiate Athletics, one of 14 selected out of approximately 2,300 NAIA women’s volleyball players. Maras also was named to the Google Cloud Academic All-American NAIA Volleyball second team, drawing attention from the local news media. While some students struggle to keep all the balls in the air, Maras readily shares her secret. “It’s all about organization,” she said. “If you’re organized, you can do anything you want.” Maras seems to manage a full schedule of classes and practice and still found time to serve as president of the International Culture Organization, which promotes diversity on campus. “As an international student, it gives you a chance to be yourself and also an opportunity to learn about others,” she said. During the club’s annual fashion show one year, she said, “I was wearing traditional Serbian dress with another Serbian girl, walking down the red carpet to traditional music. We started dancing to it, and pretty soon everyone was dancing, including President (Elaine) Maimon,” she said. After graduation, Maras plans to work for a year, then head to graduate school before becoming a CPA, and heading back to Serbia. “I want to work as a graduate assistant, hopefully at GSU,” she said. “I always tell people that this is a university that’s big enough to matter, but small enough to care about you,” she said. Seems like a great balance for this future CPA. Source: https://gsunews.govst.edu/international-student-athlete-strikes-a-perfect-balance/?fbclid=IwAR2RPZzkAB8QWlHjmBmKqzFxJBqLacY582ZmVOR63tFFtIih8_MArKdyUfk
 9. The Central European Initiative (CEI) and the South East Europe Media Organisation (SEEMO) have opened this year's Call for Applications of the CEI SEEMO Award for Outstanding Merits in Investigative Journalism. The Award is meant to honour the work carried out by investigative journalists and their contribution to investigative reporting despite the difficult conditions under which they often have to operate. This year, the Award has a special focus on environmental issues and is divided into two categories: PROFESSIONAL JOURNALISTS - 4,000 EUR YOUNG PROFESSIONAL JOURNALISTS (born on or after 1/1/1989) - 1,000 EUR Eligible applicants: nationals of the 17 CEI Member States. The winners will be awarded during the South East Europe Media Forum taking place in Zagreb, Croatia, on 4-5 November 2019. For more info: fabro@cei.int https://www.cei.int/news/8471/cei-seemo-award-for-outstanding-merits-in-investigative-journalism-deadline-31-may-2019-apply-now
 10. At the University of Graz, researchers and students work across a broad spectrum of fields to find solutions for tomorrow’s world. Our researchers are developing strategies to tackle the current challenges of society. The University of Graz is also a place where achievement is rewarded, careers are planned, and social diversity is promoted – all within a modern, award-winning working environment. Our motto: We work for tomorrow. Join us! Research Management is looking for a Research Manager for the field of excellence Dimensions of Europeanization (40 hours/week; initially limited to 3 years – with an option for permanent employment; to be filled from 1 July 2019) Your areas of responsibility Participation in the conceptualisation and preparation of highly competitive project applications, independent design of the administrative aspects of the project applications, participation in both the organisation and coordination of international and national consortia Management of projects in the field of excellence Dimensions of Europeanization: communication with national and international partners and funding parties, content-related project controlling etc. Identifying, discussing and bringing in possible topics for the design of research programmes, in particular relevant work programmes of the European Commission Participation in measures aiming at promoting stronger cooperation between science and politics/society (as regards knowledge and technology transfer) in the relevant area Academic communications and public relations Participation in the recruitment of guest researchers Your profile Completed doctorate in a subject relevant to the field of excellence (the field of excellence includes the subjects geography, history, political science, law, sociology, linguistics and literature, theology, economics, etc.) Minimum of three years of professional experience (at post-doc level) in third-party funded research Commitment to the development of innovative research projects Knowledge of conceptualisation and implementation of interdisciplinary research projects Knowledge of preparation of research applications in highly competitive/excellent funding programmes (EU, FWF etc.), in particular in non-scientific areas Very good knowledge of the international funding landscape; knowledge of the national funding landscape is an asset Knowledge of university procedures (desirable) Excellent spoken and written English Very good knowledge of spoken and written German (desirable) Readiness and ability to work in teams, organisational skills Personal initiative and reliability Communication skills Our offer Classification Salary scheme of the Collective Bargaining Agreement for University Staff: IVa Salary scheme of the Contractual Employees Act (VBG) (in the case of a transfer within the university): v1/1 Minimum salary The minimum remuneration as stated in the Collective University Agreement amounts to € 2,614.30 gross per month. This minimum remuneration may be increased if the candidate has been employed in a similar position before and if other payment components apply. In addition, depending on qualifications and relevant professional experience, we may pay more than the required minimum remuneration as stated in the Collective University Agreement. This position is diversified and you will work independently. You can expect a pleasant working atmosphere, flexible working hours and numerous opportunities for continuing education and development. Take the opportunity to join a challenging working environment marked by team spirit and a high job satisfaction. Application deadline: 15 May 2019 Reference number: AB/61/99 ex 2018/19 The University of Graz is striving to increase the number of women, particularly in executive and academic staff positions, and thus explicitly encourages qualified women to apply. We look forward to receiving applications from people with disabilities whose qualifications meet the requirements of the job advertisement. If you are interested, please submit your application documents before the deadline. They should include the reference number and be sent by e-mail to: bewerbung@uni-graz.at https://static.uni-graz.at/fileadmin/forschen/dokumente/fms/Job_advertisement_Research_Manager_Dimensions_of_Europeanization.pdf
 11. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 30. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 12. Priprema za SAT, prijemni ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 14. maja 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 13. Priprema za SAT, prijemni ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 14. maja 2019. godine i traje osam nedelja. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. Predavanja se radnim danima održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Podsećamo vas da će se pripreme održavati u novim prostorijama Centra u Zdravka Čelara 12/III. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/centar-na-novoj-lokaciji-od-septembra-2018 . Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 14. The European Research Council funded research project „Non-Territorial Autonomy as Minority Protection in Europe: An Intellectual and Political History of a Travelling Idea, 1850–2000“ (NTAutonomy) invites prospective candidates to join a team of five researchers. The Project in its Entirety NTAutonomy explores the history of non-territorial autonomy, which was a means of granting cultural rights to a national group as a corporate body within a state. Without any normative intention, our project investigates this form of national self-rule as both an intellectual concept and an applied policy across Europe. We will examine the origins of this idea in both parts of the Habsburg Empire and conduct research on how this concept travelled to the interwar period. Starting from the assumption that non-territorial autonomy was not specific to a particular political current, we will analyse how this concept translated into the early Soviet Union, the socialist Ukrainian People’s Republic, the liberal democracies in the Baltic States, and the far- right Sudeten German Party in Czechoslovakia. Finally, we want to trace non-territorial autonomy elements in the policies of European minority protection institutions until the end of the twentieth century. For more information, please refer to our project website: https://ntautonomy.oeaw.ac.at/en/ Job Description You will be in charge of the project’s work package that analyses continuities and breaks in the ways non-territorial autonomy has been considered in international minority protection throughout the twentieth century. Ideally, you cover the period of the interwar period and the period after WWII. Yet, applications with a focus on either period are also possible. You should collect and analyse material on transnational minority networks, like the Congress of European Nationalities or the Federal Union of European Nationalities, pertaining to the topic of non-territorial autonomy. Furthermore, you should collect and analyse material of international organisations’ position towards non-territorial arrangements, including e.g. the League of Nations, the United Nations, the OSCE and/or the Council of Europe. You are expected to participate in the bi-monthly meetings of the project team, discuss your findings, make them accessible in our EndNote database, help to organise a conference, participate in editing the conference proceedings, and assist in the maintenance of our website. If you apply as a doctorate student, you should complete a PhD thesis on a topic in the wider field of your work package and publish preliminary results. If you apply as a post-doctoral researcher, you are expected to publish your findings in leading peer-reviewed journals and produce a draft of a book / habilitation on a topic in the wider field of your work package. Starting date is autumn 2019. You are expected to take your permanent residence in Vienna. We Offer We offer a 12 months contract, renewable for 30 months (PhD students) or 24 months (post docs) after an interim evaluation. PhD students will receive a gross salary of approx. 30,000 € per year, corresponding to 75% (30 h) of a full position. Post-doctoral researchers will receive a gross salary of approx. 42,000 € per year, corresponding to 80% (32 hours) of a full position. The total duration of employment and the extent of part-time employment is negotiable. You will have a fully equipped workspace at the Institute in Vienna. Funding for research missions and participation to international conferences will also be provided. You will be part of a research team of six scholars in an intellectually ambitious and challenging project funded by the European Union in one of Europe’s most pleasant cities. The Austrian Academy of Sciences is an equal opportunity employer. Your Qualifications You must hold at least an MA degree (or equivalent), ideally with a scholarly background in modern, contemporary and/or legal history or in nationalism studies. You should demonstrate a strong interest in minority issues as well as in historical and comparative research questions. You need very good language skills in English and good reading skills in German and French. You should like working in teams and be familiar with the reference management software EndNote. How to Apply You can apply in German or English before 27 May 2019. Please send the following documents as a single PDF document (entitled: SURNAME, NTAutonomy, application 2019) to barbara.saringer-bory@oeaw.ac.at 1) Short motivation letter. 2) Curriculum vitae, including a list of publications (if applicable). 3) Name, email and telephone number of at least two referees (no recommendation letters). 4) An exposé of your planned doctoral thesis / monograph. Please outline how your sketched project relates to the objectives of NTAutonomy in general and to your specific work package in particular (approx. 1000 words, excluding bibliography). 5) A writing sample (e.g. an article, or a significant chapter of your MA/PhD thesis). It is not necessary that it has already been accepted for publication. 6) A certificate of your degrees. You will be informed of the outcome of the selection process by early June 2019. Shortlisted candidates will be invited for interviews on 25 June 2019. For any further information, do not hesitate to contact the project’s principal investigator: Dr. Börries Kuzmany ERC-Projekt NTAutonomy ÖAW / INZ Hollandstraße 11-13, 1. Stock A-1020 Wien / Austria Tel.: +43-1-51581-7332 boerries.kuzmany@oeaw.ac.at
 15. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 30. aprila 2019. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30. Rasporedom se može odrediti i nekoliko radnih subota, što će biti dostupno na kalendaru rada koji je dostupan kandidatima za pripremu neposredno pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati dobijaju materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/9fT768aHtLu2EMu12 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Zdravka Čelara 12, treći sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
×
×
 • Create New...