Jump to content
IAC Board
 • Announcements

  • administrator

   Forum je ponovo online!   05/23/2017

   Diskusioni forum Međunarodnog akademskog centra je ponovo online! Narednih dana ćemo ispravljati stare linkove, rešavati probleme koji su ostali od stare verzije na starom domenu i sređivati sve što ne valja. Prijavite nam sve što ne radi na dragan@iacbg.org i potrudićemo se da sve to sredimo što je pre moguće.  ***** Discussion Board of the International Academic Center is back online! We will be fixing all the links, content and resolving issues left from the old version of the software and old domain. Report all the issues you have with the board site to dragan@iacbg.org and we'll get to it as soon as possible.  IAC Team

administrator

Root Admin
 • Content count

  2,932
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About administrator

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.iacbg.org
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade
 1. Da li ste znali da od prošlog meseca na zvaničnom polaganju GMAT možete da promenite redosled sekcija testa? Nova mogućnost izbora obavlja se direktno na mestu za polaganje. Originalni raspored kreće od Analytical Writing Assessment, nastavlja se sa Integrated Reasoning, potom sledi Quantitative i na kraju Verbal. Poslednjim izmenama kandidatima je omogućeno da počnu od Verbal, da nastave sa Quantitative i Integrated Reasoning i završe sa Analytical Writing Assessment ili da počnu od Quantitative, nastave sa Verbal i Integrated Reasoning i opet završe sa Analytical Writing Assessment. Više detalja o ovoj promeni dostupno vam je na stranici http://www.mba.com/global/the-gmat-blog-hub/the-official-gmat-blog/2017/june/gmat-new-feature-sso.aspx . Ako vam je potrebna priprema za GMAT, ispit potreban za upis mastera iz oblasti menadžmenta, biznisa ili marketinga u Americi, Centar počinje novi kurs od utorka, 22. avgusta 2017. godine. Prijave su u toku, a više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/gmat-priprema-od-22-avgusta .
 2. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 5. septembra 2017. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30, ali će određeni delovi priprema biti održavani i subotom. Kalendar priprema biće dostupan pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati za pripremu dobijaju najnovije izdanje knjige “Cracking the GRE”, izdavača Princeton Review. Osim ove knjige, koja predstavlja samo deo materijala za vežbanje, kandidati dobijaju i drugi materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Ako ste obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili ste u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika, probni test znanja nije potreban. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1, pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Dečansku 8, prvi sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 3. Priprema za GRE od 5. septembra 2017.

  Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 5. septembra 2017. godine i traje osam nedelja. Termini za pripremu tokom sedmice su utorak i četvrtak od 18:30 do 20:30, ali će određeni delovi priprema biti održavani i subotom. Kalendar priprema biće dostupan pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati za pripremu dobijaju najnovije izdanje knjige “Cracking the GRE”, izdavača Princeton Review. Osim ove knjige, koja predstavlja samo deo materijala za vežbanje, kandidati dobijaju i drugi materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Ako ste obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili ste u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika, probni test znanja nije potreban. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1, pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Dečansku 8, prvi sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 4. Priprema za ACT, jedan od prijemnih ispita potrebnih za upis koledža i univerziteta u Americi, počinje u utorak, 5. septembra 2017. i traje šest nedelja. Priprema je prilagođena oktobarskom polaganju testa. Predavanja se održavaju utorkom, četvrtkom i određenim subotama u septembru. Kompletan raspored rada biće dostupan kandidatima pre početka priprema. Zbog nastave u školama, polaznicima kursa omogućeno je da utorkom i četvrtkom biraju termin nastave - od 10:00 do 12:00 ili od 16:00 do 18:00. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Ukupan predviđeni broj sati rada je 39 i dodatnu simulaciju testa na kraju priprema. Polaznici će dobiti instrukcije o svim delovima testa ACT, što uključuje i pisanje eseja. Polaznici priprema uplatom prve rate dobijaju knjigu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Tokom priprema se dobija materijal za vežbanje na časovima i kod kuće. Ukoliko je polaznicima priprema potrebno da vežbaju više zadataka od dodeljenog materijala, Centar može da obezbedi praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.actstudent.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. U slučaju da je potrebna pomoć tokom otvaranja profila ili prijavljivanja testa, Centar može biti od pomoći. Polaganje testa u Beogradu je moguće u oktobru, ali je broj mesta ograničen. Savetujemo vam da se što pre prijavite za polaganje - sledeći test nakon oktobra održava se u decembru. Ako vam je potrebna pomoć kod prijavljivanja testa, javite se tokom radnog vremena Centra. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Kandidati koji su polagali TOEFL, IELTS ili neki drugi test engleskog jezika mogu nam proslediti te rezultate. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1. Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail.
 5. Novi pripremni kurs za GMAT počinje u utorak, 22. avgusta 2017. godine. Ova priprema traje osam nedelja i obuhvata sva tri dela zvaničnog testa. GMAT je jedan od važnih koraka prijave za kandidate za MBA studije, master iz menadžmenta i druge programe. Pre početka priprema neophodno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika kako bi se videlo koliko kvalitetno možete da pratite nastavu. Ako imate neki od sertifikata poznavanja engleskog jezika ili ste se već do sada školovali na engleskom govornom području, pošaljite nam detaljne informacije na office@iacbg.org . Pripremu održavamo utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30. Cena priprema iznosi 48,000 dinara, plaća se u dve rate i uključuje predavanja, materijal koji se koristi na časovima i kod kuće, dve online simulacije i jedan od udžbenika koji je deo nastavnog materijala. Udžbenik koji je trenutno aktuelan je The Official Guide for GMAT. Kodovi za online simulaciju se dobijaju na kraju priprema i vi sami odlučujete kada ćete ih upotrebiti. Nakon završetka priprema i dalje ste naši članovi i možete da besplatno koristite resurse Centra, da se konsultujete sa predavačima i da tražite dodatna vežbanja pred polaganje testa. Prva rata iznosi 30,000 dinara i plaća se na početku priprema, a druga rata se plaća kada se završi prvi mesec nastave. Plaćanje je moguće i preko računa u banci - pošaljite nam e-mail za više detalja. Broj polaznika je ograničen! Prijava za pripreme obavlja se na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava testa i plaćanje su vaša odgovornost i obavljaju se na sajtu www.mba.com, nezavisno od naših priprema. U Beogradu trenutno još uvek nije moguće polaganje testa, tako da ćete morati da odaberete neku od susednih država. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija. Sva pitanja o pripremi možete nam uputiti na e-mail office@iacbg.org, kao i telefonom ili ličnim dolaskom u Centar tokom radnog vremena.
 6. GMAT priprema od 22. avgusta 2017.

  Novi pripremni kurs za GMAT počinje u utorak, 22. avgusta 2017. godine. Ova priprema traje osam nedelja i obuhvata sva tri dela zvaničnog testa. GMAT je jedan od važnih koraka prijave za kandidate za MBA studije, master iz menadžmenta i druge programe. Pre početka priprema neophodno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika kako bi se videlo koliko kvalitetno možete da pratite nastavu. Ako imate neki od sertifikata poznavanja engleskog jezika ili ste se već do sada školovali na engleskom govornom području, pošaljite nam detaljne informacije na office@iacbg.org . Pripremu održavamo utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30. Cena priprema iznosi 48,000 dinara, plaća se u dve rate i uključuje predavanja, materijal koji se koristi na časovima i kod kuće, dve online simulacije i jedan od udžbenika koji je deo nastavnog materijala. Udžbenik koji je trenutno aktuelan je The Official Guide for GMAT. Kodovi za online simulaciju se dobijaju na kraju priprema i vi sami odlučujete kada ćete ih upotrebiti. Nakon završetka priprema i dalje ste naši članovi i možete da besplatno koristite resurse Centra, da se konsultujete sa predavačima i da tražite dodatna vežbanja pred polaganje testa. Prva rata iznosi 30,000 dinara i plaća se na početku priprema, a druga rata se plaća kada se završi prvi mesec nastave. Plaćanje je moguće i preko računa u banci - pošaljite nam e-mail za više detalja. Broj polaznika je ograničen! Prijava za pripreme obavlja se na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava testa i plaćanje su vaša odgovornost i obavljaju se na sajtu www.mba.com, nezavisno od naših priprema. U Beogradu trenutno još uvek nije moguće polaganje testa, tako da ćete morati da odaberete neku od susednih država. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija. Sva pitanja o pripremi možete nam uputiti na e-mail office@iacbg.org, kao i telefonom ili ličnim dolaskom u Centar tokom radnog vremena.
 7. (LEXINGTON) – The 2016 Grizzly volleyball team at Missouri State University-West Plains recently received academic honors from American Volleyball Coaches Association (AVCA). The Grizzlies were among 21 teams from two-year schools across the nation to receive the 2016-17 AVCA Team Academic Award for posting a cumulative grade point average (GPA) of 3.30 or higher on a 4.0 scale for all players. The Grizzlies’ 3.82 average was high enough to earn the team Honor Roll distinction from AVCA officials. “I am exceptionally proud of these girls and love the fact their hard work in the classroom gets recognized,” Grizzly Volleyball Head Coach Paula Wiedemann said. “This is the culmination of a lot of effort put in by these players and everyone who supports them as student-athletes. Their dedication to being good students is a testament to the work they put into everything they do, and I could not be happier for them. They were a great example of good habits leading to good results.” Six of the team’s 14 members recorded 4.0 GPAs for the 2016-17 academic year. They were Autumn Reese, Ozark; Blanca Izquierdo-Paton, Madrid, Spain; Stephanie Phillips, Brisbane, Australia; Elliotte Bourne, Rolla; Muara Kroon, Utrecht, Holland; and Johonna Walkup, Mountain View. Three players – Maja Petronijevic, Belgrade, Serbia; Kinli Simmons, Milo; and Kaitlyn Raith, Mountain View – each posted GPAs between 3.9 and 3.99 for the year. “As a team, they set the highest team GPA we have ever had,” Wiedemann said. “This group did an amazing job in the classroom. We had players who put in the time to improve their habits as students, and it has paid off in many ways.” Wiedemann also credited the team’s academic coordinator, Tori Bates, and the staff in the Advisement and Academic Coaching Center for Empowering Student Success (AACCESS) and with the PAWS (Promoting Academic Success With Student-Athletes) Program for helping the players develop the skills to succeed academically. The AVCA Team Academic Award was established during the 1992-93 academic year and honors collegiate and high school volleyball teams that display excellence in the classroom during the academic year by maintaining at least a 3.30 cumulative team GPA on a 4.0 scale or a 4.10 cumulative team GPA on a 5.0 scale, according to an AVCA press release. The award, celebrating its 25 year, is the single largest awards offered by quantity of schools, players and coaches awarded. Since 1993, the number of award winners has increased from 62 to this year’s 822 honorees. Over 1,000 different schools have earned the award in the program’s 25-year history, with 8,461 total awards handed out. In order for a school to receive “honor roll” status, its division had to reach a minimum number of nominations. For NCAA Division I, II, III and girls high school, their nomination numbers allow for a top 25 honor roll; for NAIA women, a top 10; and for two-year college, collegiate men, collegiate beach and high school boys, a top five. News article: http://www.ozarkradionews.com/local-news/grizzly-volleyball-team-receives-academic-recognition-from-avca
 8. (LEXINGTON) – The 2016 Grizzly volleyball team at Missouri State University-West Plains recently received academic honors from American Volleyball Coaches Association (AVCA). The Grizzlies were among 21 teams from two-year schools across the nation to receive the 2016-17 AVCA Team Academic Award for posting a cumulative grade point average (GPA) of 3.30 or higher on a 4.0 scale for all players. The Grizzlies’ 3.82 average was high enough to earn the team Honor Roll distinction from AVCA officials. “I am exceptionally proud of these girls and love the fact their hard work in the classroom gets recognized,” Grizzly Volleyball Head Coach Paula Wiedemann said. “This is the culmination of a lot of effort put in by these players and everyone who supports them as student-athletes. Their dedication to being good students is a testament to the work they put into everything they do, and I could not be happier for them. They were a great example of good habits leading to good results.” Six of the team’s 14 members recorded 4.0 GPAs for the 2016-17 academic year. They were Autumn Reese, Ozark; Blanca Izquierdo-Paton, Madrid, Spain; Stephanie Phillips, Brisbane, Australia; Elliotte Bourne, Rolla; Muara Kroon, Utrecht, Holland; and Johonna Walkup, Mountain View. Three players – Maja Petronijevic, Belgrade, Serbia; Kinli Simmons, Milo; and Kaitlyn Raith, Mountain View – each posted GPAs between 3.9 and 3.99 for the year. “As a team, they set the highest team GPA we have ever had,” Wiedemann said. “This group did an amazing job in the classroom. We had players who put in the time to improve their habits as students, and it has paid off in many ways.” Wiedemann also credited the team’s academic coordinator, Tori Bates, and the staff in the Advisement and Academic Coaching Center for Empowering Student Success (AACCESS) and with the PAWS (Promoting Academic Success With Student-Athletes) Program for helping the players develop the skills to succeed academically. The AVCA Team Academic Award was established during the 1992-93 academic year and honors collegiate and high school volleyball teams that display excellence in the classroom during the academic year by maintaining at least a 3.30 cumulative team GPA on a 4.0 scale or a 4.10 cumulative team GPA on a 5.0 scale, according to an AVCA press release. The award, celebrating its 25 year, is the single largest awards offered by quantity of schools, players and coaches awarded. Since 1993, the number of award winners has increased from 62 to this year’s 822 honorees. Over 1,000 different schools have earned the award in the program’s 25-year history, with 8,461 total awards handed out. In order for a school to receive “honor roll” status, its division had to reach a minimum number of nominations. For NCAA Division I, II, III and girls high school, their nomination numbers allow for a top 25 honor roll; for NAIA women, a top 10; and for two-year college, collegiate men, collegiate beach and high school boys, a top five. Original article: http://www.ozarkradionews.com/local-news/grizzly-volleyball-team-receives-academic-recognition-from-avca
 9. GRAND FORKS, N.D. (Valley News Live) -- Tamara Merseli and Teodora Tepavac are spending a summer day helping out high school volleyball players from across the region learn the tricks of the trade. The pair are a long way from home. Home, is Serbia, nestled in the heart of Europe, over 5,000 miles away from their new home in Grand Forks. “I'll be honest. I went and looked at the Junior College All-American List and just started contacting as many as I could,” UND Head Coach Mark Pryor said. “Those two didn't even know each other." It's true. Though they are both Serbian, their path to Grand Forks was different. In Serbia college volleyball doesn't exist. So if the two wanted to keep playing without having to turn pro, heading to the United States was the best option. Both went to junior college before coming to UND. Merseli came from a small school in Southern Iowa. "I got recruited by Indian Hills CC, that was my first two years and everything after that was kind of just going by,” Merseli said. “So I ended up talking to Mark. Mark recruited me to come here. So I decided to come here." Tepavac, who goes by Teo because she says it’s easier to say, is from an even smaller school in Northern Wyoming. “I went there for two years. In my sophomore year after season I wanted to find a university that I could continue my degree and keep playing volleyball and that's how I ended up coming to North Dakota," Tepavac said. Neither of the two had been to the United States before coming over to play college volleyball. Despite not knowing many people when they got to UND's campus, the pair quickly became friends. "When she came, we became roommates and now we are still living together," Tepavac said. “It's really amazing that you can talk to somebody that's kind of same culture and same experience as you and you can share your feelings with it," Merseli said. The two speak Serbian when they are alone with each other but they prefer to speak in English around their teammates as a courtesy. Both Merseli and Tepavac don't get back home to Serbia very often. They usually take some time during the summer to endure the 17 hour flight. “That is definitely a great thing having Tamara with me just because I never like to fly alone," Tepavac said. Merseli's family only gets a chance to watch her play volleyball thanks to internet web streams. Both have excelled at volleyball, and both are on track to graduate this year with a bachelors degree. "They've got a chance to get the experience but then they're going to be set up for the rest of their lives a little better and if we can do that as a coaching staff that's important to me," Pryor said. UND is coming off a big sky conference championship and their first ever NCAA Division I tournament appearance. The Fighting Hawks begin play for the 2017 season on August 25th. Original article posted here - http://www.valleynewslive.com/content/sports/From-Serbia-to-Grand-Forks-UND-Seniors-finding-way-5000-miles-away-from-home-435728393.html.
 10. AUSTIN, Texas – University of Texas head women's tennis coach Howard Joffe announced Tuesday the signing of Serbian junior tennis standout Bojana Markovic (bo-YAHN-ah mar-KOH-vitch) to an athletics scholarship agreement (ASA). Markovic, who has ranked as high as No. 794 in the WTA women's singles rankings, will join the Longhorns next month in advance of the fall semester. "I am enthusiastic and thrilled with Bojana's inclusion in our team," Joffe said. "Her passion for tennis, her drive and her toughness, along with her uncanny ability to compete and win, will add another piece to a young and increasingly formidable Texas team. I'm very appreciative to Bojana's parents, Nebojsa and Gordana, as well as her brother Nemanja, for trusting The University of Texas with Bojana's goals and well-being." Markovic joins Marta Perez-Mur of Spain as Longhorns newcomers for the 2017-18 season. This fall, Markovic and Perez join seven student-athletes returning from the 2016-17 squad that reached the second round of the NCAA Championships and ranked 22nd in the final ITA team poll. "My excitement is overwhelming," Markovic said. "I can't wait to join the Longhorns and fight to win championships." Original article posted at http://www.texassports.com/news/2017/7/18/womens-tennis-signs-serbian-standout-bojana-markovic.aspx
 11. Nova priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 22. avgusta 2017. godine i traje šest nedelja. Ova priprema je prilagođena oktobarskom polaganju testa i zbog sezone godišnjih odmora ima malo manji broj radnih sati u odnosu na uobičajene pripreme u Centru. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. S obzirom na to da je većina polaznika priprema u septembru tokom radne sedmice u školi, predavanja se održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Nakon uplate prve rate dobija se jedna od dostupnih knjiga za pripremu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Kandidati će tako dobiti izdanje Princeton Review "Cracking the SAT", a tokom priprema će dobijati i materijal koji je sastavljen od originalnog sadržaja sastavljenog u Centru i od najboljih delova dostupne literature za pripremu testa. Ukoliko se ukaže potreba da se dodatno vežba, Centar može da obezbedi dodatne praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test SAT koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 42,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 25,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za test 7. oktobra je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće - rok za redovnu prijavu je 8. septembar. Sledeći rok za polaganje SAT General posle oktobra je 2. decembar. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 12. Priprema za oktobarski SAT od 22. avgusta

  Nova priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 22. avgusta 2017. godine i traje šest nedelja. Ova priprema je prilagođena oktobarskom polaganju testa i zbog sezone godišnjih odmora ima malo manji broj radnih sati u odnosu na uobičajene pripreme u Centru. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. S obzirom na to da je većina polaznika priprema u septembru tokom radne sedmice u školi, predavanja se održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Nakon uplate prve rate dobija se jedna od dostupnih knjiga za pripremu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Kandidati će tako dobiti izdanje Princeton Review "Cracking the SAT", a tokom priprema će dobijati i materijal koji je sastavljen od originalnog sadržaja sastavljenog u Centru i od najboljih delova dostupne literature za pripremu testa. Ukoliko se ukaže potreba da se dodatno vežba, Centar može da obezbedi dodatne praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test SAT koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 42,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 25,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za test 7. oktobra je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće - rok za redovnu prijavu je 8. septembar. Sledeći rok za polaganje SAT General posle oktobra je 2. decembar. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 13. GRAND FORKS, N.D. (Valley News Live) -- Tamara Merseli and Teodora Tepavac are spending a summer day helping out high school volleyball players from across the region learn the tricks of the trade. The pair are a long way from home. Home, is Serbia, nestled in the heart of Europe, over 5,000 miles away from their new home in Grand Forks. “I'll be honest. I went and looked at the Junior College All-American List and just started contacting as many as I could,” UND Head Coach Mark Pryor said. “Those two didn't even know each other." It's true. Though they are both Serbian, their path to Grand Forks was different. In Serbia college volleyball doesn't exist. So if the two wanted to keep playing without having to turn pro, heading to the United States was the best option. Both went to junior college before coming to UND. Merseli came from a small school in Southern Iowa. "I got recruited by Indian Hills CC, that was my first two years and everything after that was kind of just going by,” Merseli said. “So I ended up talking to Mark. Mark recruited me to come here. So I decided to come here." Tepavac, who goes by Teo because she says it’s easier to say, is from an even smaller school in Northern Wyoming. “I went there for two years. In my sophomore year after season I wanted to find a university that I could continue my degree and keep playing volleyball and that's how I ended up coming to North Dakota," Tepavac said. Neither of the two had been to the United States before coming over to play college volleyball. Despite not knowing many people when they got to UND's campus, the pair quickly became friends. "When she came, we became roommates and now we are still living together," Tepavac said. “It's really amazing that you can talk to somebody that's kind of same culture and same experience as you and you can share your feelings with it," Merseli said. The two speak Serbian when they are alone with each other but they prefer to speak in English around their teammates as a courtesy. Both Merseli and Tepavac don't get back home to Serbia very often. They usually take some time during the summer to endure the 17 hour flight. “That is definitely a great thing having Tamara with me just because I never like to fly alone," Tepavac said. Merseli's family only gets a chance to watch her play volleyball thanks to internet web streams. Both have excelled at volleyball, and both are on track to graduate this year with a bachelors degree. "They've got a chance to get the experience but then they're going to be set up for the rest of their lives a little better and if we can do that as a coaching staff that's important to me," Pryor said. UND is coming off a big sky conference championship and their first ever NCAA Division I tournament appearance. The Fighting Hawks begin play for the 2017 season on August 25th. Original article posted here - http://www.valleynewslive.com/content/sports/From-Serbia-to-Grand-Forks-UND-Seniors-finding-way-5000-miles-away-from-home-435728393.html .
 14. The Knight Visiting Nieman Fellowships at Harvard offer short-term research opportunities to individuals interested in working on special projects designed to advance journalism in some new way. Candidates need not be practicing journalists, but must demonstrate the ways in which their work at Harvard and the Nieman Foundation may improve the prospects for journalism’s future. This may be related to research, programming, design, financial strategies or another topic. Both U.S. and international applicants are invited to apply. In addition to working journalists, those who should consider applying include publishers, programmers, designers, media analysts, academics and others interested in enhancing quality, building new business models or designing programs to improve journalism. Project proposals may be completed during the time spent at Harvard or be part of a larger undertaking. All visiting fellows are expected to be in residence in Cambridge during their study and present their findings to the Nieman community at the end of their research period. There are no academic prerequisites, and a college degree is not required. Successful applicants are invited to the Nieman Foundation for a consecutive period ranging from a few weeks to three months, depending on the scope of the project. Knight Visiting Nieman Fellows have access to the extensive resources at Harvard and throughout Cambridge, including local scholars, research centers and libraries. Successful applicants also have the opportunity to work with Nieman Fellows and the various projects housed at the Nieman Foundation, including Nieman Reports, Nieman Journalism Lab, and Nieman Storyboard. Learn more about recent Visiting Fellows including Pulitzer Prize-winning journalist Paul Salopek, who used his time at Harvard to plan an epic seven-year reporting trip walking across the globe to trace the path of human migration, and Hong Qu, chief technology officer for Fusion, who spent time on campus developing his Keepr application to help journalists and other users better follow stories on Twitter. Keepr was put to the test in April 2013 during the Boston Marathon bombings when Hong used his algorithm identifying reliable information as events unfolded. Read Nieman curator Ann Marie Lipinski’s thoughts on the importance of the visiting fellowships: New Knight Visiting Nieman Fellows: Journalism Needs Everyone’s Help. Other Key Points For Visiting Fellows who will not be supported by an employer during the fellowship, a stipend prorated for the length of the fellowship will be provided ($1,225 per week). If a Visiting Fellow does not reside in the Boston area or otherwise have accommodations, free use of a furnished one-bedroom apartment will be available for the length of the fellowship. Visiting fellowships take place during the calendar year. There is no fixed date when visiting fellowships begin. The application asks candidates to list their preferred start date. If selected, Nieman will take that preference under consideration and will work with the fellow to determine that date. Additionally, Nieman will decide each fellowship duration, which may be fewer than the number of weeks requested within the application. At least five Visiting Fellows will be selected each calendar year. As many as 11 Visiting Fellows have been selected in a given calendar year. Advice to Candidates Be sure to consider whether your needs are better met by our longer Nieman Fellowship, geared toward broader inquiry and professional development. A focused inquiry is better than a broad one. Two or three months speed by quickly and having clear goals — even if it’s only a part of a larger project — is important. Visiting Fellows are expected to prepare by planning ahead of their time at Harvard. The application deadline for the 2018 Knight Visiting Nieman Fellowships is Sept. 29, 2017. For questions about the application process, contact Nieman Fellowship program administrator Nicole Arias or call 617-495-2238. http://nieman.harvard.edu/fellowships/nieman-visiting-fellowships/
 15. The UN Migration Agency (IOM) is inviting professional and emerging filmmakers to submit perception-changing films about the migrant experience for the second annual Global Migration Film Festival (5–18 December). The Global Migration Film Festival showcases films that capture the promise and challenges of migration for those who leave their homes in search of a better life and the unique contributions migrants make to their new communities. In 2016, the inaugural festival took place in 89 countries. Nearly 10,000 people attended 220 screenings at cinemas, universities, cultural institutions and other venues. The festival hosted 13 films and documentaries, as well as 200 short films about and by migrants. “The journeys migrants take, sometimes full of peril, often full of hope, have been the subject of films throughout the history of cinema,” said IOM Director General William Lacy Swing. “We hope the films at our next festival will instil understanding, empathy with characters, awe at their journeys and admiration for those who welcome their new neighbours.” Categories, awards and submission information The film submission period is from 3 July to 17 September 2017. Festival themes: The promise and challenge of migration, and the positive contributions migrants make to their new communities. Professional filmmakers working in all genres are invited to submit films of at least 25 minutes in length for consideration. Emerging filmmakers from 92 select countries are invited to submit films of at least 25 minutes in length for both the festival and a competition. A committee of international film professionals will select three standout productions, and each winner will receive USD 1,500. Filmmakers from 92 select countries who have migrated in their lifetime are invited to submit a short video about their own experience, or a profile of other migrants, to become part of IOM’s global i am a migrantcampaign. These videos will also be considered for screening at the 2017 film festival. Festival locations, dates and selected films will be announced in October 2017. Visit IOM’s website for more details about categories, awards and submission guidelines. The Global Migration Film Festival is a partner of Plural+ and the UN campaign, TOGETHER, which aim to change negative perceptions and attitudes towards refugees and migrants. https://www.iom.int/global-migration-film-festival
×