Jump to content
IAC Board
 • Announcements

  • administrator

   Dobrodošli - Welcome!   09/08/2017

   Dobrodošli na Forum! Welcome to the Forum!  Pridružite nam se, otvarajte nove i učestvujte u postojećim diskusijama. Za sve probleme u funkcionisanju foruma šaljite nam e-mail na dragan@iacbg.org ili privatnom porukom administratoru.  Join in, open new topics or participate in existing discussions. Report all issues in Forum by e-mail to dragan@iacbg.org or by messaging administrator directly here. 

administrator

Root Admin
 • Content count

  3,048
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by administrator

 1. Simulacija SAT - 24. februar 2018.

  Simulacija testa SAT, potrebnog za upis osnovnih studija u Americi, održava se u Centru u subotu, 24. februara 2018. sa početkom u 15:00. Ovaj probni test zakazan je dve nedelje pred polaganje zvaničnog martovskog testa i služi kao poslednja provera mogućnosti kandidata da savladaju ispit. Očekivano vreme testa je četiri sata, a prednost kod zakazivanja imaju polaznici kurseva u Centru. Za polaznike određenih pripremnih kurseva SAT polaganje je uključeno u cenu, za one koji su već iskoristili jedno besplatno cena je 2,000 dinara, a za sve ostale cena je 2,500 dinara. Više detalja dostupno je na prijavi za simulaciju na lokaciji https://goo.gl/forms/oHRqsZrP9GMOHBho1 ili u komunikaciji sa Centrom - office@iacbg.org ili 011/3349639.
 2. Simulacija testa SAT, potrebnog za upis osnovnih studija u Americi, održava se u Centru u subotu, 24. februara 2018. sa početkom u 15:00. Ovaj probni test zakazan je dve nedelje pred polaganje zvaničnog martovskog testa i služi kao poslednja provera mogućnosti kandidata da savladaju ispit. Očekivano vreme testa je četiri sata, a prednost kod zakazivanja imaju polaznici kurseva u Centru. Za polaznike određenih pripremnih kurseva SAT polaganje je uključeno u cenu, za one koji su već iskoristili jedno besplatno cena je 2,000 dinara, a za sve ostale cena je 2,500 dinara. Više detalja dostupno je na prijavi za simulaciju na lokaciji https://goo.gl/forms/oHRqsZrP9GMOHBho1 ili u komunikaciji sa Centrom - office@iacbg.org ili 011/3349639.
 3. Preduzeće Musculus d.o.o. iz Beograda nudi posao prodavca za rad na teritoriji Srbije. Radno mesto se odnosi na prodaju drvenih podova, parketa, pvc podova i gumenih podova. Odabrani kandidat će raditi sa arhitektonskim biroima, građevinskim firmama, investitorima, stovarištima i krajnjim kupcima. Potrebne kvalifikacije: - aktivno znanje engleskog jezika - rad na kompjuteru - izrada prezentacija, grafikona, rad u excelu - oblast školovanja: ekonomija, menadžment, marketing; - elementarno znanje ekonomskih pojmova iz prodaje, izrada kalkulacija - komunikativnost, energija i želja za dokazivanjem - rad na terenu, obilazak gradova na teritoriji Srbije - fiksni deo plate i mogućnost da se ostvari dodatno nagrađivanje - vozačka dozvola Prijave šaljite na position@musculus.rs .
 4. Nova priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 20. februara 2018. godine i traje osam nedelja, do 21. aprila 2018. Priprema je prilagođena majskom polaganju testa. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. S obzirom na to da je većina polaznika priprema tokom radne sedmice u školi, predavanja se održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Nakon uplate prve rate dobija se jedna od dostupnih knjiga za pripremu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Kandidati će tako dobiti izdanje Princeton Review "Cracking the SAT", a tokom priprema će dobijati i materijal koji je sastavljen od originalnog sadržaja sastavljenog u Centru i od najboljih delova dostupne literature za pripremu testa. Ukoliko se ukaže potreba da se dodatno vežba, Centar može da obezbedi dodatne praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test SAT koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 5. SAT priprema od 20. februara 2018.

  Nova priprema za SAT, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 20. februara 2018. godine i traje osam nedelja, do 21. aprila 2018. Priprema je prilagođena majskom polaganju testa. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko subotnjih termina. S obzirom na to da je većina polaznika priprema tokom radne sedmice u školi, predavanja se održavaju pre podne od 10:00 i popodne od 16:00 sati. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Nakon uplate prve rate dobija se jedna od dostupnih knjiga za pripremu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Kandidati će tako dobiti izdanje Princeton Review "Cracking the SAT", a tokom priprema će dobijati i materijal koji je sastavljen od originalnog sadržaja sastavljenog u Centru i od najboljih delova dostupne literature za pripremu testa. Ukoliko se ukaže potreba da se dodatno vežba, Centar može da obezbedi dodatne praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test SAT koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Na časovima se obrađuju sve sekcije ispita - jezički i matematički deo i pisanje eseja. Osim rada na samim časovima, dostupna vam je biblioteka resursa Centra u kojoj možete dodatno da vežbate bez dodatne nadoknade, a predavači uvek ostavljaju dosta vežbanja koja se mogu poneti i uraditi kod kuće. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 6. The Department of Political Science at Rollins College invites applications for a one year visiting assistant professor of American politics position, beginning August 2018. We seek a candidate with broad training in American politics and specializations in some combination of political behavior, political communication/information, methodology, and Latino or minority politics. The successful candidate will also have a demonstrated commitment to teaching excellence in a liberal arts institution. Rollins College, the first institution of higher learning in Florida, is a small liberal arts college in Winter Park, historically emphasizing innovative and quality teaching in a small class setting. We are dedicated to building a culturally diverse and pluralistic faculty committed to teaching and working in a multicultural environment and strongly encourage applications from minorities and women. Ph.D. at time of appointment is preferred, but ABDs will be considered. Our visitor teaching load is four courses a semester, including introduction to American government and a possible general education course for non-majors. Through its mission to create global citizens, Rollins College is firmly committed to creating a just community that embraces diversity and inclusion; persons from historically under-represented minority groups are encouraged to apply. All candidates should be prepared to address (in the online application and throughout the interview process) their ability to contribute to and sustain a diverse and inclusive environment through teaching, scholarship, and service. Rollins College is a comprehensive, liberal arts college located just north of Orlando, Florida, a diverse metropolitan community with a thriving economic and cultural scene. Nearby, Orlando International Airport provides easy access to U.S. and international destinations. The College emphasizes innovative and quality teaching in small classes, and ranks number one among 121 Southern master’s-level universities in the annual rankings of “America’s Best Colleges,” released by U.S. News & World Report. Please visit the College website at www.rollins.edu. Rollins College offers a generous benefits package featuring comprehensive health coverage, retirement savings plan with generous employer contribution and full tuition waiver after one year for employees, spouses, domestic partners and dependents. To apply, submit your application and upload the following materials by Feb. 20, 2018: Letter of interest Curriculum vita Transcripts List of three references (referees will receive email asking them to upload reference letter) Statement of teaching philosophy Teaching evaluations (if available) Questions may be directed to: Mike Gunter, Chair, Department of Political Science mgunter@rollins.edu. Apply link: http://jobs.rollins.edu/cw/en-us/job/492679/visiting-assistant-professor-american-politics Through its mission, Rollins College is firmly committed to creating a just community that embraces multiculturalism; persons from historically under-represented minority groups are encouraged to apply. https://careers.insidehighered.com/job/1504893/visiting-assistant-professor-american-politics/?LinkSource=PromotedJob
 7. Planirate da studirate u Americi? Pozivamo vas da učestvujete na besplatnom virtualnom sajmu CollegeWeekLive na kojem će vam na pitanja o obrazovanju odgovarati predstavnici EducationUSA i gde ćete moći da se direktno povežete sa univerzitetima u Americi i na drugim lokacijama u svetu. Online sajam održava se 14. februara 2018. godine od 10:00 do 22:00 po beogradskom vremenu na stranici http://collegeweeklive.com/international. Predstavnici EducationUSA predstaviće vam osnovno akademsko obrazovanje u Americi, prijem na osnovne studije i finansiranje, prijem na postdiplomske studije i finansiranje, načine biranja institucija u Americi, studentske vize, programe razmene studenata, detaljne informacije o testovima TOEFL i GRE. Više detalja dostupno je na stranici https://www.collegeweeklive.com/international/event-schedule/international-students-day .
 8. Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u ponedeljak, 19. februara 2018. godine i traje osam nedelja, do 9. aprila. Termini za pripremu tokom sedmice su ponedeljak i sreda od 18:30 do 20:30, kao i nekoliko subota tokom februara i marta. Kalendar priprema biće dostupan pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati za pripremu dobijaju najnovije izdanje knjige “Cracking the GRE”, izdavača Princeton Review. Osim ove knjige, koja predstavlja samo deo materijala za vežbanje, kandidati dobijaju i drugi materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Dečansku 8, prvi sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 9. Priprema za GRE od 19. februara 2018.

  Nova grupna priprema za GRE, ispit potreban za upis master i doktorskih studija u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u ponedeljak, 19. februara 2018. godine i traje osam nedelja, do 9. aprila. Termini za pripremu tokom sedmice su ponedeljak i sreda od 18:30 do 20:30, kao i nekoliko subota tokom februara i marta. Kalendar priprema biće dostupan pre početka kursa. Pripreme obuhvataju i jezički i matematički deo, kao i pisanje eseja, sastavnog dela testa. Kandidati za pripremu dobijaju najnovije izdanje knjige “Cracking the GRE”, izdavača Princeton Review. Osim ove knjige, koja predstavlja samo deo materijala za vežbanje, kandidati dobijaju i drugi materijal u sklopu programa instrukcija i vežbanja. U cenu pripreme uključene su i dve kompjuterske simulacije testa koje se mogu uraditi na računarima u Centru ili kod kuće. Priprema košta 48,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prvi deo se plaća u iznosu od 30,000 dinara na početku priprema, dok se ostatak plaća na početku drugog meseca predavanja. Sam test nije uključen u cenu i kandidati ga moraju samostalno registrovati i platiti na sajtu www.gre.org . Test se može polagati u Beogradu po kalendaru koji je dostupan na zvaničnom sajtu tokom procesa registracije. Pre početka priprema poželjno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Ovaj test traje oko devedeset minuta i može se zakazati tokom radnog vremena Centra. Probni test nije potreban za one koji su obrazovanje završili na engleskom govornom području, ili su u međuvremenu polagali neki od testova engleskog jezika. Prijava za pripremu se može obaviti na našoj stranici na Internetu - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 , pozivom na 011/334 9639 i 011/334 9638 tokom radnog vremena ili dolaskom kod nas u Dečansku 8, prvi sprat. Za sve detalje možete nas nazvati tokom radnog vremena ili nam poslati e-mail na office@iacbg.org. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija.
 10. Launched in 2016, the Young Transatlantic Innovative Leaders Initiative Fellowship is the flagship program of the Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) of the U.S. Department of State and is supported in its implementation by The German Marshall Fund of the United States (GMF). Entrepreneurs are a driving force for economic development, job creation, security, and good governance across Europe. YTILI empowers young European entrepreneurs and innovators with the tools, networks, and resources they need to turn ideas into action and grow successful enterprises. Recognizing that European entrepreneurs face unique challenges to starting a business, the YTILI program is also a vehicle for building a transatlantic network of leaders that can more fully contribute to an ongoing policy dialogue to strengthen entrepreneurial ecosystems and opportunities for innovation. Why Apply? Gain professional experience, skills, and connections valuable to enhancing your business or social venture. Network with a dynamic group of experts and mentors in the United States and Europe. Expand your professional network and develop relationships with peers and counterparts on both sides of the Atlantic. Explore the policy context, financial landscape, and networks of U.S. entrepreneurial ecosystems. Join the growing network of dynamic European entrepreneurs committed to enhancing the transatlantic relationship and contributing to the growth of the entrepreneurial ecosystems in their home communities. Eligibility Requirements Applicants will not be discriminated against on the basis of race, color, gender, religion, socioeconomic status, disability, sexual orientation, or gender identity or any other protected characteristic as established by U.S. Law. Please review the following eligibility requirements for the YTILI fellowship: Are between the ages of 24 and 35 by January 29, 2018. Are eligible to receive a U.S. J-1 Visa. For more information on the J1 Visa program, please visit: https://j1visa.state.gov/participants/common-questions/ Have at least two (2) years of entrepreneurial/leadership experience with a startup business or social venture. Are not a U.S. citizen or permanent resident of the United States. Are not a U.S. government employee. Are proficient in reading, writing and speaking English Program Details In 2018, the YTILI Fellowship will engage up to 70 young European leaders in a series of professional development and leadership activities to support the growth and development of commercial and social business ventures in their home communities. Fellows selected for the program will work with teams of mentors to design a specialized program around capacity building as an entrepreneur, innovator, and changemaker. In June, fellows will convene for the opening summit in Portugal to plan for the upcoming fellowship year, network with other European entrepreneurs, and hear from industry experts on best practices in diverse business topics. Fellows will also participate in a ten-day professional experience in an emerging U.S. economy, designed in collaboration with expert mentors from business, non-profit, and government. At the conclusion of the program, fellows will have an opportunity to share their personal experiences during the closing summit in Washington, DC. U.S. government leaders will meet with fellows to engage in a transatlantic policy dialogue on strengthening entrepreneurial ecosystems. The 2018 YTILI Fellowship year will commence in April 2018 and conclude in December 2018. The cohort of up to 70 fellows will travel to the United States for their fellowship experience in October 2018. The full 2018 YTILI cohort will be connected virtually in pre-departure activities, an online platform, and at the Portugal opening summit in June 2018. For more information on eligibility and program requirements, download the Fellowship Program Overview and Selection Process. Application Deadline: January 29 – March 2 Apply here: https://app.wizehive.com/appform/login/ytili-2018-encrypt4564 https://rs.usembassy.gov/experience-united-states-ytili-fellow/
 11. Priprema za ACT, jedan od prijemnih ispita potrebnih za upis koledža i univerziteta u Americi, počinje u ponedeljak, 12. februara 2018. i traje do 31. marta 2018. Priprema je prilagođena aprilskom polaganju testa. Predavanja se održavaju ponedeljkom, sredom i pojedinim subotama u februaru i martu. Kompletan raspored rada biće dostupan kandidatima pre početka priprema. Zbog nastave u školama, polaznicima kursa omogućeno je da ponedeljkom i sredom biraju termin nastave - od 10:00 do 12:00 ili od 16:00 do 18:00. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Ukupan predviđeni broj sati rada je 45 uz uključenu simulaciju testa i savetodavni termin za upis studija u Americi. Polaznici će dobiti instrukcije o svim delovima testa ACT, što uključuje i pisanje eseja. Polaznici priprema uplatom prve rate dobijaju knjigu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Tokom priprema se dobija materijal za vežbanje na časovima i kod kuće. Ukoliko je polaznicima priprema potrebno da vežbaju više zadataka od dodeljenog materijala, Centar može da obezbedi praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.actstudent.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. U slučaju da je potrebna pomoć tokom otvaranja profila ili prijavljivanja testa, Centar može biti od pomoći. Polaganje testa u Beogradu je moguće u aprilu, ali je broj mesta ograničen. Savetujemo vam da se što pre prijavite za polaganje na zvaničnom Internet sajtu testa. Ako vam je potrebna pomoć kod prijavljivanja testa, pozovite Centar tokom radnog vremena. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Kandidati koji su polagali TOEFL, IELTS ili neki drugi test engleskog jezika mogu nam proslediti te rezultate. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1. Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail poruku na office@iacbg.org .
 12. Priprema za ACT od 12. februara 2018.

  Priprema za ACT, jedan od prijemnih ispita potrebnih za upis koledža i univerziteta u Americi, počinje u ponedeljak, 12. februara 2018. i traje do 31. marta 2018. Priprema je prilagođena aprilskom polaganju testa. Predavanja se održavaju ponedeljkom, sredom i pojedinim subotama u februaru i martu. Kompletan raspored rada biće dostupan kandidatima pre početka priprema. Zbog nastave u školama, polaznicima kursa omogućeno je da ponedeljkom i sredom biraju termin nastave - od 10:00 do 12:00 ili od 16:00 do 18:00. Predavanja su potpuno ista i sami kandidati odlučuju na koji termin časova mogu da dođu. Ukupan predviđeni broj sati rada je 45 uz uključenu simulaciju testa i savetodavni termin za upis studija u Americi. Polaznici će dobiti instrukcije o svim delovima testa ACT, što uključuje i pisanje eseja. Polaznici priprema uplatom prve rate dobijaju knjigu koja služi kao referentno sredstvo i udžbenik za deo vežbanja. Tokom priprema se dobija materijal za vežbanje na časovima i kod kuće. Ukoliko je polaznicima priprema potrebno da vežbaju više zadataka od dodeljenog materijala, Centar može da obezbedi praktične zadatke i instrukcije bez dodatne naplate. Na kraju priprema dostupan je besplatni kompletni probni test koji će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se samostalno prijaviti na sajtu www.actstudent.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. U slučaju da je potrebna pomoć tokom otvaranja profila ili prijavljivanja testa, Centar može biti od pomoći. Polaganje testa u Beogradu je moguće u aprilu, ali je broj mesta ograničen. Savetujemo vam da se što pre prijavite za polaganje na zvaničnom Internet sajtu testa. Ako vam je potrebna pomoć kod prijavljivanja testa, pozovite Centar tokom radnog vremena. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Kandidati koji su polagali TOEFL, IELTS ili neki drugi test engleskog jezika mogu nam proslediti te rezultate. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1. Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail poruku na office@iacbg.org.
 13. GMAT priprema od 6. februara 2018.

  Novi pripremni kurs za GMAT počinje u utorak, 6. februara 2018. godine. Ova priprema traje osam nedelja i obuhvata sva tri dela zvaničnog testa. Priprema se završava 29. marta 2018. GMAT je prijemni ispit, jedan od važnih koraka prijave za kandidate za MBA studije, master iz menadžmenta i druge programe. Pre početka priprema neophodno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika kako bi se videlo koliko kvalitetno možete da pratite nastavu. Ako imate neki od sertifikata poznavanja engleskog jezika ili ste se već do sada školovali na engleskom govornom području, pošaljite nam detaljne informacije na office@iacbg.org . Pripremu održavamo utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30, a postoji mogućnost uključivanja nekoliko sati rada subotom. Cena priprema iznosi 48,000 dinara, plaća se u dve rate i uključuje predavanja, materijal koji se koristi na časovima i kod kuće, dve online simulacije i jedan od udžbenika koji je deo nastavnog materijala. Kodovi za online simulaciju se dobijaju na kraju priprema i vi sami odlučujete kada ćete ih upotrebiti. Nakon završetka priprema i dalje ste naši članovi i možete da besplatno koristite resurse Centra, da se konsultujete sa predavačima i da tražite dodatna vežbanja pred polaganje testa. Prva rata iznosi 30,000 dinara i plaća se na početku priprema, a druga rata se plaća kada se završi prvi mesec nastave. Plaćanje je moguće i preko računa u banci - pošaljite nam e-mail za više detalja. Od decembra prošle godine plaćanje je moguće i online domaćim i stranim karticama na našem sajtu https://shop.iacbg.rs. Broj polaznika je ograničen! Prijava za pripreme obavlja se na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava testa i plaćanje su vaša odgovornost i obavljaju se na sajtu www.mba.com, nezavisno od naših priprema. U Srbiji trenutno još uvek nije moguće polaganje testa, tako da ćete morati da odaberete neku od susednih država. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija. Osim besplatnih termina, na raspolaganju su i plaćeni privatni termini sa savetnicima i predavačima, u okviru kojih se mogu napraviti dalji planovi obrazovanja u bržem ritmu. Sva pitanja o pripremi možete nam uputiti na e-mail office@iacbg.org, kao i telefonom ili ličnim dolaskom u Centar tokom radnog vremena.
 14. Novi pripremni kurs za GMAT počinje u utorak, 6. februara 2018. godine. Ova priprema traje osam nedelja i obuhvata sva tri dela zvaničnog testa. Priprema se završava 29. marta 2018. GMAT je prijemni ispit, jedan od važnih koraka prijave za kandidate za MBA studije, master iz menadžmenta i druge programe. Pre početka priprema neophodno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika kako bi se videlo koliko kvalitetno možete da pratite nastavu. Ako imate neki od sertifikata poznavanja engleskog jezika ili ste se već do sada školovali na engleskom govornom području, pošaljite nam detaljne informacije na office@iacbg.org . Pripremu održavamo utorkom i četvrtkom od 18:30 do 20:30, a postoji mogućnost uključivanja nekoliko sati rada subotom. Cena priprema iznosi 48,000 dinara, plaća se u dve rate i uključuje predavanja, materijal koji se koristi na časovima i kod kuće, dve online simulacije i jedan od udžbenika koji je deo nastavnog materijala. Kodovi za online simulaciju se dobijaju na kraju priprema i vi sami odlučujete kada ćete ih upotrebiti. Nakon završetka priprema i dalje ste naši članovi i možete da besplatno koristite resurse Centra, da se konsultujete sa predavačima i da tražite dodatna vežbanja pred polaganje testa. Prva rata iznosi 30,000 dinara i plaća se na početku priprema, a druga rata se plaća kada se završi prvi mesec nastave. Plaćanje je moguće i preko računa u banci - pošaljite nam e-mail za više detalja. Od decembra prošle godine plaćanje je moguće i online domaćim i stranim karticama na našem sajtu https://shop.iacbg.rs . Broj polaznika je ograničen! Prijava za pripreme obavlja se na stranici https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava testa i plaćanje su vaša odgovornost i obavljaju se na sajtu www.mba.com, nezavisno od naših priprema. U Srbiji trenutno još uvek nije moguće polaganje testa, tako da ćete morati da odaberete neku od susednih država. Istovremeno sa pripremom, Centar nudi i savetodavne usluge za dalje školovanje u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama u svetu. Kao deo mreže obrazovnih informacionih centara EducationUSA, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta, Međunarodni akademski centar nudi široki spektar informacija za potencijalne studente osnovnih, master i doktorskih studija u Americi. Polaznicima priprema na raspolaganju su besplatni termini za savetovanja o studiranju u Americi, o čemu ćemo vas obavestiti kada krene sezona organizovanih savetodavnih seminara. Ovi termini su višestruko korisni, jer kao budući studenti imate priliku da sa savetnicima za postdiplomske studije detaljno razmotrite svoje dalje mogućnosti školovanja i finansiranja studija. Osim besplatnih termina, na raspolaganju su i plaćeni privatni termini sa savetnicima i predavačima, u okviru kojih se mogu napraviti dalji planovi obrazovanja u bržem ritmu. Sva pitanja o pripremi možete nam uputiti na e-mail office@iacbg.org, kao i telefonom ili ličnim dolaskom u Centar tokom radnog vremena.
 15. CLEVELAND, Ohio -- On the day Dennis Felton was hired as Cleveland State's new basketball coach, he said something about adding players from overseas. I believe he mentioned it at least twice at the March 24, 2017 press conference. Other than remembering the comment, I didn't pay much attention to it. Then I heard about Uros Plasvic. I'm talking about 7-foot-1, 215-pound Uros Plasvic from Serbia. Plasvic is playing for Hamilton Heights Christian Academy in Chattanooga, Tennessee. "Uros has committed to play at Cleveland State," said Zach Ferrell, his high school coach. Cleveland State can't comment on Plasvic because he has not officially signed with the Vikings. But according to Ferrell, Plasvic is headed to CSU. He will join fellow Serbian Stefan Kenic with the Vikings. "Not many people know about Uros," said Ferrell. "He just came to us in October. He still has a lot of developing to do. If he had been with us a year ago (as a junior), a lot of major schools would be after him." Ferrell talked about the influence of Drazen Zlovaric, a Cleveland State assistant coach from Serbia. Zlovaric played for current CSU coach Dennis Felton in 2008-09. That's when Felton was the head coach at Georgia. Zlovaric finished his college career at Tennessee-Chattanooga, where he was s teammate of Ferrell -- the Hamilton Heights coach. Cleveland State is hoping Zlovaric can give the Vikings a recruiting pipeline in basketball rich Eastern Europe. He's off to a good start. THINKING BIG Plasvic plays for a Hamilton Heights team that has players from seven different countries. For several years, the team has been a basketball version of the United Nations. Their graduates include Shai Gilgeous-Alexander (a native of Canada), a freshman averaging 12 points for Kentucky. They have Nickeil Alexander-Walker (Canada) averaging 11.9 points as a freshman for Virginia Tech. Those two were roommates at Hamilton Heights. Abdul Ado (Nigeria) is averaging 7.1 points as a freshman for Mississippi State. Current Hamilton Heights junior Jason Jitoboh (Nigeria) has offers from several SEC schools, according to Ferrell. Hamilton Heights has sent a lot of players over the years to Division I colleges. Plasvic is playing against major competition. He scored 16 points and had eight rebounds against Oak Hill Academy, ranked No. 13 nationally by USA Today. In 17 games this season, Plasvic is averaging 8.1 points, 7.0 rebounds and 1.1 blocks in 18 minutes per game. Looking at his stats, he goes up and down. Plasvic had 21 points and 14 rebounds in his last game. The game before that, it was four points and two rebounds. He has dealt with some foul trouble and a few minor injuries. "It's been a big cultural adjustment for him," said Ferrell. "He is still learning English. This is his first time in America. He's playing with kids from all over the world. We have players from China, Turkey, France, Russia and the Bahamas. He just needs some patience. He'll be terrific." Ferrell said the 19-year-old center has never even been to Cleveland. Last year, he attended Medical School of Belgrade. "He committed to Cleveland State because of Drazen (Zlovaric)," said Ferrell. COMING TO CLEVELAND Stefan Kenic is the first Zlovaric recruit. The 6-foot-9 freshman is averaging 8.3 points and 3.1 rebounds. "I came to Cleveland because of Coach Drazen," he said. "Serbia is a small country. He played pro ball there. All the basketball players know each other." Zlovaric said he first heard Kenic planned to turn pro after high school in Belgrade, but then decided to go to college. "Then I heard he wanted to go to school, so I recruited him," said Zlovaric. Kenic said he had offers from St. Bonaventure, Hofstra, UC-Santa Barbara and about 10 different mid-major programs. "I came to Cleveland for a visit in May," said Kenic. "I liked it. There are a lot of Serbians here. I know some people here already who used to live in my old neighborhood." As Kenic said, "For a small country, Serbia has lots of good basketball players." Cleveland State is in a building stage with Felton. The Vikings are 4-15 overall, 1-5 in the Horizon League. The Vikings are extremely small and being out-rebounded by 8.1 per game. "I played last year (on an amateur team) with Uros," said Kenic. "He is very tall, very long arms. We need him. I told him that. I told him that he'll like Cleveland. We can do something good here." By Terry Pluto, The Plain Dealer terrypluto2003@yahoo.com http://www.cleveland.com/pluto/index.ssf/2018/01/cleveland_state_has_a_7-foot-1.html
 16. The Yale Young Global Scholars Program (YYGS) is a summer academic enrichment and leadership program that brings together outstanding high school students from around the world for intensive two-week sessions on Yale’s campus in New Haven and the Yale Center Beijing in China. YYGS offers six unique sessions in New Haven and one session in Beijing, China. Participants attending a YYGS session in New Haven can expect an amazing summer experience studying in beautiful campus lecture halls and classrooms, living in Yale’s historic residential colleges, eating in award-winning dining halls, meeting a talented community of fellow students, engaging with world-renowned professors, and interacting with extraordinary visiting practitioners. Participants attending a YYGS session in Beijing, China will have the opportunity to experience Yale’s world-renowned education while exploring one of the most culturally-vibrant and influential cities in the world. In addition to bringing some of Yale’s most renowned professors to China, this session will take advantage of its location by inviting distinguished professionals with real-life experience to lecture on relevant, important issues. Students will also have the opportunity to visit significant cultural sites, such as the Great Wall and the Forbidden City. YYGS-Beijing is limited to 90 students, making an intimate atmosphere for students to learn and make connections with their instructors and peers. This is the third year YYGS is offering a session in China, but the first time it is doing so during the summer. Yale Young Global Scholars is an official Yale University program. GENERAL ELIGIBILITY The YYGS program is open to students, typically between the ages of 15 and 17, who have one or two years of high school to complete after they attend the program. Applicants must be in US Grade 10 or US Grade 11 (or the international equivalent) at the time of application. YYGS accepts applications from ALL countries. For 2018 YYGS, eligible applicants will graduate high school in May/June 2019 or May/June 2020. Read more here: https://globalscholars.yale.edu/ Apply here: https://apply.globalscholars.yale.edu/apply/ APPLICATION DEADLINE: FEBRUARY 6, 2018 AT 11:59 PM EST
 17. Serbia native now calls Macomb home

  Aneta Gocmanac is a Western Illinois University sophomore, who was born and raised in Krusevac, Serbia. It wasn’t until three years ago that she had ever stepped foot in the United States. That day, which she remembers clearly, was the best and the worst day of her life.  Gocmanac had left the only life she had ever known behind, but on the other hand, she had always been inclined towards a challenge, and moving to the other side of the world was just that.  In Serbia, Gocmanac was a fierce competitor, trying her hand at dance, ballet, theater, volleyball, karate, swimming, soccer and gymnastics. In 2005, she was even a European Dancing Champion for her age group.  In the classroom, she worked equally as hard. Unlike in the United States, in Europe, students test into specialized high schools where they have a major, and when they graduate they receive a certificate for their sector. Gocmanac’s sector was Language, and by the time she graduated, she had a firm grasp on German, Latin, French, Bosnian, Macedonian, and Croatian and the five dialects of Serbian.  Gocmanac distinctly remembers June 28, 2015, as the day the United States became her home.  It was the day she was greeted by an entirely new culture, etiquette and system of laws.  “Being at a new school is hard enough, but being on a new continent is scary,” Gocmanac said.  Instead of cowering, she quickly made the foreign country her home. In the one year she spent at Hinsdale Central High School, Gocmanac was a member of nine clubs. One of which, the Video Game Club, she was elected president of.  At Western, Gocmanac has been no less involved. Last year she was in a two-person play, “Where have all the Lightning Bugs Gone.” She joined the University Union Board, on which she held the position of Welcome Week Leader and Chair of Collaborations and Traditions. She also joined Delta Zeta and played intramural volleyball with enough time for her psychology Pre-Med major and neuroscience minor.  “The first time I stepped foot on Western’s campus, I felt at home”, Gocmanac said. And ever since, she’s been glad she made Macomb her new home.  “I fell in love with the people here,” Gocmanac said. “They’re like family to me now, and I miss my friends in Serbia, but I wouldn’t trade being a Leatherneck for anything”. Marty Rogers, Courier Staff January 19, 2018 https://westerncourier.com/39901/news/serbia-native-now-calls-macomb-home/
 18. The Colleges That Change Lives Scholarship was established in 2016 to honor the 20th anniversary of the publication of the first edition of Loren Pope’s classic book and the 10th anniversary of the non-profit organization, Colleges That Change Lives. Since first appearing in 1996, four versions of Colleges That Change Lives have been published, each update offering valuable insights about the college search, as well as profiles of 40 small, residential, liberal arts schools that deliver a quality education to thousands of students each year. The non-profit College That Change Lives organization is dedicated to preserving and promoting the book’s message, and this scholarship is yet another way to ensure that the CTCL experience becomes a reality for even more students. In 2018, the CTCL Scholarship ($1,000 per year, renewable for up to four years with a maximum award of $4,000 per student) will be awarded to new first-year students, including international students and undocumented students, who choose to attend a CTCL-member college or university. The application process includes two components: 1. The online application must be completed and submitted by March 23, 2018 (Midnight, Eastern Standard Time). 2. Copies of admission letter(s) from at least one CTCL-member school must be emailed to scholarships@ctcl.org by April 7, 2018 (Midnight, Eastern Standard Time). The CTCL Board reviews the applications and selects the recipients. The number of scholarships awarded will be determined by the number of qualified applicants and the funds available at the time. Awardees will be notified of their selection by email on April 19, 2018, and CTCL will publish information about the winners shortly thereafter. Learn more about the most recent CTCL Scholarship winners. For questions, please contact Executive Director Maria Furtado with questions (727.465.8005). http://ctcl.org/2018-scholarship-application/
 19. Redovna simulacija SAT održava se u Centru u subotu, 20. januara 2018. sa početkom u 11:00. Probni test ima za cilj da testira mogućnosti kandidata da u predviđenom vremenu uspešno završe sve zadatke u okviru sekcija na testu. Kandidati će raditi sve sekcije na testu, uključujući i pisanje eseja. SAT je jedan od prijemnih testova za upis na američke koledže i univerzitete i polaže se pet ili šest puta godišnje - više o samom testu saznajte na www.collegeboard.org. Sledeće polaganje zakazano je u martu. Prijava za simulaciju obavlja se online na našem sajtu popunjavanjem formulara, ali nas možete nazvati tokom radnog vremena ako imate problema sa tim delom procesa. Rezultati simulacije biće dostupni za maksimalno pet radnih dana. Simulacija je besplatna za polaznike trenutnog pripremnog kursa za SAT u Centru, dok je cena 2,000 dinara za polaznike prethodnih kurseva SAT u Centru i 2,500 dinara za sve ostale kandidate za test. Sva pitanja o simulaciji možete nam postaviti pozivom tokom radnog vremena ili slanjem poruke na office@iacbg.org.
 20. Simulacija SAT - 20. januar 2018.

  Redovna simulacija SAT održava se u Centru u subotu, 20. januara 2018. sa početkom u 11:00. Probni test ima za cilj da testira mogućnosti kandidata da u predviđenom vremenu uspešno završe sve zadatke u okviru sekcija na testu. Kandidati će raditi sve sekcije na testu, uključujući i pisanje eseja. SAT je jedan od prijemnih testova za upis na američke koledže i univerzitete i polaže se pet ili šest puta godišnje - više o samom testu saznajte na www.collegeboard.org. Sledeće polaganje zakazano je u martu. Prijava za simulaciju obavlja se online na našem sajtu popunjavanjem formulara, ali nas možete nazvati tokom radnog vremena ako imate problema sa tim delom procesa. Rezultati simulacije biće dostupni za maksimalno pet radnih dana. Simulacija je besplatna za polaznike trenutnog pripremnog kursa za SAT u Centru, dok je cena 2,000 dinara za polaznike prethodnih kurseva SAT u Centru i 2,500 dinara za sve ostale kandidate za test. Sva pitanja o simulaciji možete nam postaviti pozivom tokom radnog vremena ili slanjem poruke na office@iacbg.org.
 21. The stands were mostly empty, having filtered out considerably after the preceding game featuring Whitnall and Waunakee at the Wisconsin Basketball Yearbook Shootout in Mequon on Dec. 27. Greendale needed to manufacture its own energy for the battle with Port Washington, and Vlado Zrnic provided. His putback dunk served as a highlight when the Panthers scored a 57-48 victory. "I wouldn't call it 'LeBron James crazy' or anything like that, but it was cool," the Panthers senior said. "We knew everyone was going to clear out (of the gym). We had to figure out a way to bring our own energy, so we were hyping each other up in warmups and stuff, whatever we could to get going and flowing." The earlier game had featured Whitnall standout Tyler Herro, committed to the University of Kentucky, and undefeated Waunakee. Played between the holidays at Concordia University, the event usually features impartial crowds, and thus the energy isn't always optimal, anyway, so a 9 p.m. game in the aftermath of the night’s signature battle was a tough sell. It meant not many people took the opportunity to watch Zrnic, who averages better than 20 points and nine rebounds per game for Greendale (6-4). The 6-6 senior has emerged as one of the area’s top scoring threats after scoring 12 per game last year. “He came in over the summer to work on ball handling and shooting drills with some of our incoming freshmen,” Greendale coach Ryan Johnsen said. “I think that is very rare for a senior to do. “Also, after practice, most kids get up some shots, but Vlado will get out cones and be working hard by himself when nobody is watching, working on moves and game speed, every single time. Most kids don't have that own individual work ethic to push themselves like that.” Zrnic averages 20.3 points, 9.7 boards, 1.7 assists and 1.1 blocks per game. He’s the team’s lone returning scorer among its top four last season, and he knew it. “I knew this year, I was going to have to be the leader and scorer,” he said. “A lot of teams are coming to double me, and then I’m looking for that guy on the wing to pass out for a three. It’s helpful when there’s more attention for me to distribute.” Johnsen said Zrnic has improved everything, from his 3-point shooting to his post moves. “He really has turned himself into an all-around player by his work ethic on the court, as well as dedication to weight room and speed workouts,” Johnsen said. “He not only loves to get better on the court but wants to get stronger and more explosive. It has paid off nicely so far for him.” Ties to Serbia Zrnic’s father and maternal grandparents were all born in Serbia; his father and mother met vacationing in Greece. Zrnic’s first language was Serbian before his family moved to Greendale when he was 5, and his family is deeply involved in the culture. He’s made four trips to Serbia, including once last summer to visit his aunt and grandparents. “We always go at least a week, and usually two or three weeks,” he said. “My grandparents live in an apartment in Belgrade … and they have a weekend house about an hour outside the city in a mountainous area, with a nice forest their and their own garden. Everything is fresh there.” Zrnic said Belgrade, the capital city surrounded by the Danube and Sava rivers, will see major new construction coming to the downtown area and riverfront by 2022. “There’s a lot of development happening there right now,” he said. He still understands Serbian well and can speak it when called upon. “It’s a huge community (in Milwaukee),” Zrnic said. “I wouldn’t say it’s as big as the Italian or Greek community, but it has a large presence. I can name 10 other people at my school alone who are Serbian, and a lot of them are my friends.” Basketball family Zrnic said even though he isn’t a member of the Johnsen family, he still took the loss personally last year when Greenfield, coached by then first-year coach Kyle Johnsen — Ryan’s younger brother — defeated Greendale. There wouldn’t be a repeat. Greendale handled Greenfield on Dec. 22, 66-43, and Zrnic was the only player on the floor in double figures, with 23. “I definitely think we’ve shown we can beat anybody or lose to anybody,” Zrnic said. “The Woodland West is such a tough conference to play in. We came so close to Eisenhower, within 2 points, and we came out on top against Pius, which has some super solid players.” In a division featuring Pewaukee, Eisenhower, New Berlin West and Wisconsin Lutheran, the Panthers could still be a fly in the ointment when the star-studded Division 2 postseason rolls around, even as powerhouses like Whitnall, Milwaukee Washington and Pewaukee are seen as local favorites for the same state berth in Division 2. The Panthers have done it before, making eye-opening runs to state in 2014 and 2015. It would be a perfect platform for Zrnic, who came out of the gate firing with 33 points in the first game of his junior season and duplicated the feat with 33 to open this year — although this time, he’s sustaining a high scoring average. “I’m talking to a couple D3 schools and starting to get some D2 interest, with a possible walk-on opportunity at the D1 level,” Zrnic said. “I’m really excited to see what happens.” https://www.jsonline.com/story/communities/southwest/sports/2018/01/05/greendales-vlado-zrnic-averaging-close-double-double-has-unique-serbian-heritage-and-uncommon-work-e/1003930001/
 22. After witnessing her older brother Srdjan's experience, 18-year-old Aleksandra Ristic would make her journey to live with George and Vickie Anderson of rural Raymond and attend Lincolnwood High School as a foreign exchange student for the duration of the 2017-18 school year. "I saw my brother come here and I wanted to improve my English," said Ristic. "I wanted to see something new. I love to travel." Because the Andersons hosted her brother almost seven years ago, Ristic's family requested she be placed in the same home. "The family requested and wanted her in this area if possible because Srdjan loved it so much," said host mom Vickie. Ristic is the first girl out of 13 exchange students, and will more than likely be their last as they've adopted four sisters, who make their home a little busier. Ristic's hometown is Paracin, a municipality in the Pomoravlje District of Central Serbia, with a population of over 24,000. Prior to coming to the United States, she had taken English classes in high school, but her teachers weren't very fluent in English, so she didn't learn the language as much as she had hoped. Fluent in Serbian, she is also familiar with German after studying the language for a month in Austria, where she was able to meet people from all around the world. "In the beginning, it was more difficult doing homework with translation, but she has improved well," said Vickie. In Serbia, Ristic attends 12 classes a day, with her schedule changing every two weeks from 8 a.m. to 2 p.m. to 2 p.m. to 8 p.m. She also said she was able to choose her classes here, but back home she attends different classes each day. A junior at Lincolnwood High School, she is studying management, probability and statistics, biology, English 4, math, government and global, advisory and world history. Ristic added she enjoys her math and statistic classes. Not only is she enjoying her classes, she is also involved in extracurricular activities, including volleyball this past fall. She is also thinking about playing softball in the upcoming season. Ristic hopes to graduate from Lincolnwood in the spring so she won't have to return to school once she arrives home, where most of her friends will have already graduated. Following her high school graduation, she plans to further her education in Serbia in computer or dentistry work, where schooling is less expensive. When she isn't at school, she enjoys shopping, playing volleyball, four-wheeling, and has enjoyed the dances she has attended so far, including homecoming this month. Ristic also enjoys attending some youth events with her host family's church, the First Baptist Church in Litchfield. In her home country, it is common to spend a lot of time with friends, so she enjoys being able to hang out with friends, as well as skiing, spending time and traveling with her parents, watching movies and going to the gym. "When Srdjan was here, Lamar, who was living at home, would take Srdjan out to do things, so her experience here is a little different than her brother's," said Vickie. She recently had the opportunity to visit Chicago and St. Louis, MO, when her brother came to visit during his winter break from college in Louisiana. When asked about the changes she's encountered, Ristic said the countries are very similiar, but there is a lot more fast food and "sweets" here. Ristic admits she was "a little nervous" when she first arrived and felt slightly homesick during her second month here, but she has enjoyed her experience as a foreign exchange student, and looks forward to the duration of her time in Raymond. by: Bethany Martin http://www.thejournal-news.net/news/local_news/anderson-family-hosts-a-second-serbian-student/article_c5eb6f78-ef65-11e7-ae7a-2f2c83f86b8b.html
 23. Novi kurs za pripremu TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 17. januara 2018. godine i traje do 23. februara 2018. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici www.toefl.org. Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja.
 24. Priprema za TOEFL od 17. januara 2018.

  Novi kurs za pripremu TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 17. januara 2018. godine i traje do 23. februara 2018. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Predavanja se odvijaju sredom i petkom. Cena programa iznosi 20,000 dinara. Časovi se obavljaju navedenim danima od 10:00 ili od 18:00 - sami kandidati biraju koji im termin odgovara. Prijava za pripreme obavlja se na našoj Internet stranici - https://goo.gl/forms/8ndGsYSh84EIGKcu1 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici www.toefl.org. Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Uputstvo za prijavu testa dostupno je na našem sajtu - http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx . Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja.
 25. A postdoctoral scientist position in Ocean Biogeochemical Modeling is available at the Marine Biological Laboratory, Woods Hole. This position is part of a large Simons Foundation collaborative project on Computational Biogeochemical Modeling of Marine Ecosystems (CBIOMES, https://www.simonsfoundation.org/life-sciences/microbial-oceanography/simons-collaboration-on-computational-biogeochemical-modeling-of-marine-ecosystems/ ) that involves multiple investigators and is directed by Mick Follows at MIT. The MBL component of the project focuses on developing metabolic network representations of marine microbial food webs and their associated biogeochemistry. The goal of the MBL team is to leverage information gleaned from genome-scale models to improve understanding and modeling of marine ecosystems. Consequently, we are seeking applicants with expertise or familiarity in systems biology modeling combined with marine ecosystem modeling, or individuals with interest in exploring this new area of research. While not required, knowledge of Fortran, thermodynamics, genome-scale models, numerical analysis and/or optimal control theory will be considered advantageous. The successful candidate will be expected to work collaboratively with members of the CBIOMES team. Review of applications will begin 1 Feb 2018 and continue until the position is filled. Funding support is available for up to five years, but performance will be reviewed on an annual basis. Interested applicants must apply on-line here: https://mbl.simplehire.com/postings/3843
×