• Announcements

    • administrator

      Forum je ponovo online!   05/23/2017

      Diskusioni forum Međunarodnog akademskog centra je ponovo online! Narednih dana ćemo ispravljati stare linkove, rešavati probleme koji su ostali od stare verzije na starom domenu i sređivati sve što ne valja. Prijavite nam sve što ne radi na dragan@iacbg.org i potrudićemo se da sve to sredimo što je pre moguće.  ***** Discussion Board of the International Academic Center is back online! We will be fixing all the links, content and resolving issues left from the old version of the software and old domain. Report all the issues you have with the board site to dragan@iacbg.org and we'll get to it as soon as possible.  IAC Team
Sign in to follow this  
Followers 0
Aleksandar Stojanovic

Pitanja vezana za studiranje u Americi

2 posts in this topic

Dobar dan.Zovem se Aleksandar Stojanovic,pohadjam specijalno filoloski smer u Drugoj kragujevackoj gimnaziji i san mi je da studiram u Americi.Zeleo bih da Vam postavim par pitanja:

 

1.Koji prosek u skoli je potreban da bih mogao upisati fakultet(u prvoj godini prosek mi je bio 4.20,a u drugo 4.70)?

 

2.Koliko kosta godina na fakultetima?Znam da nije na svakom ista,ali ako mozete da mi kazete otprilike.

 

3.Da li postoji mogucnost dobijanja stipendije,odnosno da vam fakultet placa godinu ili makar nekoliko %?.Ne treniram nijedan sport,tako da nemam mogucnost da dobijem sportsku stipendiju..

 

4.Ja imam polozene cambridge ispite.Da li oni mogu da mi pomomgnu pri upisu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam za pitanja. Evo osnovnih odgovora, a za detaljnija objašnjenja pratite naš raspored besplatnih grupnih savetovanja za osnovne studije u SAD. Ta savetovanja možete pratiti i online, a sledeća serija će uskoro početi - najavićemo uskoro datume. 

 

Vaš prosek je dovoljan za upis koledža i univerziteta u Americi. Generalno gledano, sve preko 4.00 je dobro. 

Godina školovanja u Americi može da košta od desetak hiljada dolara do četrdeset, pa i pedeset hiljada. Kada pretražujete koledže i gledate cene, obratite pažnju na to da li je uključen i smeštaj u cenu ili to mora posebno da se plaća. 

Stipendije postoje, ali će dobijanje dosta zavisiti od vaše celokupne slike kao kandidata. U procenu univerziteta za davanje finansijske pomoći ulaze prosek, preporuke, testovi, vannastavne aktivnosti, eseji koje pišete i vaše finansijsko stanje. Pošto se ne bavite sportom, moraćete da briljirate na akademskom planu i da precizno birate koledže i univerzitete na kojima možete da pokažete svoj maksimum. 

Cambridge ispiti vam neće biti od koristi prilikom upisa. Moraćete da imate položen TOEFL i jedan od dva prijemna ispita za koledže (SAT ili ACT). 

 

Javite nam se ako imate još pitanja, ali za detaljnija objašnjenja, pravljenje strategije pretrage i izbora konsultovaćete se sa savetnicima Centra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0