Jump to content
IAC Board

Jun u Centru: Orijentacija pred odlazak, Letnje pripreme


Recommended Posts

Leto je već tu i za mnoge od vas donosi novitete - počinjete dalje školovanje ili krećete sa pripremama za jesenje prijave na koledže i univerzitete. Šta god da je u pitanju, navijamo za vas i podržavamo vas u odlukama koje su vas dovele do ovog trenutka.

Vas koji ste se već uspešno upisali na osnovne ili postdiplomske studije u Americi od avgusta, septembra ili oktobra ove godine, pozivamo da nam se pridružite na redovnoj besplatnoj godišnjoj Orijentaciji pred odlazak. U subotu, 24. juna gosti ste nam vi, trenutni i nekadašnji studenti u Americi i predstavnici Ambasade SAD. Pričaćemo o studentskim vizama, životu u Americi, studentskim aktivnostima i svemu drugom što je od interesa za nove studente. Uz sve što ćemo vam pružiti od informacija, u pisanom i usmenom obliku, sigurno nećete biti izgubljeni brucoš. Svi novi studenti koji se pojave na Orijentaciji mogu biti dobitnici 100 dolara ili neke druge nagrade.

Prijava za Orijentaciju obavlja se na našem sajtu - http://iacbg.org/sr/vesti/besplatna-grupna-orijentacija-pred-odlazak-na-studije-u-ameriku-24-jun-2017. Datum je 24. jun, vreme početka je 17:30.

U međuvremenu možete da se prijavite za dobijanje studentske vize, preporučujemo vam da nam se javite ako vam procedura na zvaničnom sajtu za zakazivanje termina https://ais.usvisa-info.com/en-RS/niv zvuči komplikovano. Na našim stranicama objavljeno je kratko uputstvo - pogledajte ga na stranici http://iacbg.org/dokumenta/original/viza_uputstvo.pdf. Ako vam formular DS-160 zadaje muke, nazovite nas tokom radnog vremena da vam pomognemo. Na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/prijavljivanje-za-studentsku-vizu-za-sjedinjene-drzave  smo u kratkim crtama objasnili osnovne stvari koje bi trebalo da znate o prijavljivanju za vizu.

Za vas koji još niste odustali od ideje da studirate od ovog leta, Grand Valley State University nudi mogućnost dobijanja specijalne EducationUSA stipendije u iznosu od 10,000 dolara tokom četiri godine osnovnih studija. Uslov za dobijanje stipendije je da se obavi prijava za studije, prateći uputstva sa stranice www.gvsu.edu, da se pošalje originalni esej na temu “How EducationUSA has helped with my college search”, kao i da se pošalje preporuka od savetnika EducationUSA kojom se potvrđuje da je kandidat za studije koristio usluge EducationUSA. Prosledite nam pitanja o ovoj stipendiji na office@iacbg.org ili ostavite poruku na nekom od brojeva telefona Centra.

Ako ste voljni da ove jeseni uđete u proces pretraživanja, prijavljivanja i izbora koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama, do sada je već trebalo da se odlučite o početku priprema. Raspored pojedinih ispita, potrebnih za upis osnovnih studija u Americi, tokom jeseni će biti promenjen, tako da će i naši sledeći kursevi morati da pretrpe promene. Naravno, sa njima će možda i vaši planovi morati da budu izmenjeni.

Kalendar priprema za standardizovane testove od avgusta biće uskoro objavljen na našim stranicama. U međuvremenu održavamo letnje pripreme koje su od koristi svima koji već znaju da tokom jeseni neće moći da prate ritam priprema i ostalih obaveza.

Za SAT vas pripremamo na intenzivnom kursu od 27. juna do 25. jula. Četiri nedelje rada, tri puta nedeljno, uz simulaciju testa, trebalo bi da bude dovoljno da izađete spremni na prvi sledeći SAT u toku jeseni. Više detalja o ovoj pripremi dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/intenzivna-priprema-za-sat-od-27-juna-2017.

Letnja priprema za TOEFL kreće 7. juna i traje sada već uobičajenih šest nedelja. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/priprema-za-toefl-od-7-juna.

Letnji vikend program GMAT pripreme počeli smo u subotu, 3. juna, ali još uvek nije kasno da se priključite grupi. Subotnji program od koristi je svima koji rade tokom nedelje i ne mogu da izdvoje vreme u večernjim terminima dva puta nedeljno. Više detalja o ovoj pripremi dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/specijalni-letnji-vikend-program-za-pripremu-gmat.

Promene tokom jeseni u kalendaru testiranja odnose se na SAT. Kako je već pomenuto ranije (http://iacbg.org/sr/vesti/najnovija-vest-promene-u-terminima-polaganja-sat-na-medunarodnim-lokacijama), CollegeBoard je svoj ispit SAT General ograničio tokom ove godine na manje termina na lokacijama van Sjedinjenih Država. Nakon oktobra, sledeći ispit se održava u decembru. Kandidatima za upis studija u Americi savetujemo da razmotre polaganje ACT, ispita koji se na isti način priznaje za upis studija u Sjedinjenim Državama i koji se može polagati u Beogradu. Više detalja o ispitu možete pronaći na www.actstudent.org, a novu pripremu za ovaj ispit najavićemo u skoroj budućnosti na našim stranicama.

Drugi zvanični testovi neće imati veća ograničenja, osim onih koje mogu imati pojedinačni centri za testiranje zbog sopstvene sezone odmora. Prijavite se za testove na vreme i pratite svoje profile na zvaničnim sajtovima testova zbog mogućih promena. Na našem sajtu možete videti uputstvo za prijavu TOEFL-a (http://iacbg.org/dokumenta/original/toefl_instrukcije.ppsx) i uputstvo za slanje rezultata sa testa izabranim institucijama (http://iacbg.org/dokumenta/original/TOEFL_slanjerezultata_Dec2016.ppsx).

Centar ima mogućnost organizovanja simulacija za skoro sve ispite - pogledajte osnovne informacije na stranici http://iacbg.org/sr/strane/simulacije i javite nam se za više detalja.

Tokom letnjeg perioda u Centru će biti organizovani specijalni termini grupnih savetovanja, a redovni termini biće nastavljeni nakon sezone odmora. Kalendar “Otvorenih vrata”, termina kratkih savetovanja za rešavanje konkretnih problema budućih studenata osnovnih studija i njihovih roditelja, otvoren je i tokom letnjih meseci. Pogledajte kako izgleda kalendar na ovoj stranici  - http://iacbg.org/sr/vesti/letnji-termini-otvorenih-vrata.

Lutrijski program za američke vize od 2. maja otvoren je za provere prošlogodišnjih prijava. Čak i ako niste izvučeni, predlažemo vam da nakon provere sačuvate potvrdu prijave, sve dok se ne završi period važenja prijave. Više detalja dostupno je na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/provera-statusa-lutrijskog-viznog-programa-za-sad.

Diskusije su ponovo otvorene! Deo našeg sajta koji otvara mogućnost diskutovanja o raznim temama, ali i prenosi sve informacije o ponudama za studiranje i finansiranje studija u Americi i o aktivnostima Centra na jednom mestu ponovo je aktivan. Pogledajte više na forum.iacbg.rs. Softver je oporavljen od pada sajta prošle godine, ali ako imate problema sa pristupom, lozinkom ili korisničkim imenom, pošaljite nam e-mail i rešićemo sve što je pre  moguće.

Pratite najnovije vesti na našem sajtu www.iacbg.org, na društvenim mrežama - www.facebook.com/iacbg, http://twitter.com/iacbg, kao i na već pomenutom diskusionom forumu - http://forum.iacbg.rs . Sve hitne upite pošaljite porukom na 065/3349639, nazovite nas tokom radnog vremena na 011/3349639 i 011/3349638 ili ostavite poruku i na tim brojevima telefona. Radimo od utorka do petka, od 11 do 19 sati i subotom od 10 do 15.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...