Jump to content
IAC Board

Septembar u Centru - Proces počinje


administrator

Recommended Posts

Za vas koji ste planirali da iskoristite jesen i zimu za prijavljivanje na koledže i univerzitete u Americi sada počinje intenzivni rad. Pripreme, savetovanja, rešavanje dilema, odgovori na pitanja i donošenje odluka, sve vas to čeka od septembra. Neki od vas će imati kraći period rada, a nekima će se dogoditi da odlučivanje potraje. Sa vama smo tokom celog procesa, javite se kad ste u dilemi.

Pripreme za standardizovane testove su počele u avgustu, ali se nastavljaju ubrzanim ritmom i u septembru. Sledeći SAT kurs, prilagođen decembarskom polaganju testa, počinje 26. septembra. ACT priprema za oktobarski test kreće 5. septembra, GRE počinje 5. septembra, a TOEFL 6. septembra. Ostali datumi dostupni su na stranici http://iacbg.org/sr/vesti/raspored-priprema-za-testove-u-centru-za-2017-2018 .

Neke od ovih priprema napravljene su tako da možete da se priključite trenutnoj grupi i da propuštene časove nadoknadite uz sledeću grupu. Kontaktirajte kancelariju tokom radnog vremena da vidimo kako možemo da vam pomognemo ako su vam datumi početka priprema problematični.

Ako ne možete da se uklopite u ritam grupne nastave, postoji mogućnost organizovanja privatnih časova u Centru. Besplatni probni testovi provere prethodnog znanja engleskog jezika ili specifičnih jezičkih ili matematičkih znanja mogu biti zatraženi kako bi se napravio najbolji mogući program. Pošaljite nam upit na office@iacbg.org kako bi mogli da krenemo u proceduru.

Novitet u ponudi Centra, o čemu će više reči biti uskoro, predstavlja poseban kurs na duže staze koji budućim studentima nudi svojevrsno jačanje znanja engleskog jezika pred odlazak na studije. Tokom dela proleća i leta smo u probnoj fazi časove akademskog engleskog održavali vikendom, a u narednom periodu ćemo obratiti pažnju na specifičnosti srednjoškolskog obrazovanja i otvoriti novu sezonu.

Sezona besplatnih grupnih savetovanja za osnovne i postdiplomske studije počinje uskoro - datumi će veoma brzo biti dostupni na našem kalendaru i bićete u mogućnosti da se prijavite za termine.

Podsećamo sve kandidate za osnovne i postdiplomske studije da su savetovanja prilično važan korak ka daljem obrazovanju. Na ovim savetovanjima se dobijaju odgovori na pitanja, skraćuje se proces i omogućava da se koncentrišete na ono što je važno tokom pretrage i izbora daljih studija i finansiranja. Ako niste u Beogradu ili ne možete da dođete na termine u kancelariji, sva savetovanja mogu se pratiti u posebnim terminima online preko vašeg kućnog kompjutera ili mobilnog uređaja.

U međuvremenu, srednjoškolci i njihovi roditelji koji su već ušli u proces pretraživanja i odlučivanja o studiranju u Americi imaju mogućnost da dođu na neki od termina “Otvorenih vrata”. Termini od po petnaest minuta su besplatni i imaju za cilj da odgovore na konkretna pitanja i problematične situacije u toku procesa pretrage i odlučivanja o koledžima i univerzitetima. Pogledajte više na stranici http://iacbg.org/sr/strane/otvorena-vrata .

Trenutnim srednjoškolcima i roditeljima preporučujemo da obrate pažnju na zahteve koledža i univerziteta u Americi kako bi na vreme mogli da pošalju prijave. U narednom periodu će biti dosta reči o opštoj prijavi za koledže - Common App - i Centar će vam tu biti od velike koristi da na pravi način savladate ovaj dokument od važnosti za dalji proces prijavljivanja. Vaš engleski bi trebalo da bude na višem nivou, tako da je pravo vreme da se i taj deo procesa usavrši.

Polaganje zvaničnih testova se obavlja po redovnom jesenjem rasporedu, uz napomenu da je CollegeBoard promenio termine SAT na lokacijama van Sjedinjenih Država. SAT General se polaže u oktobru i decembru, a SAT Subject testovi u ova dva termina i dodatnom u novembru. ACT se može polagati u septembru, oktobru i decembru, a TOEFL više puta mesečno. Linkove i opšta objašnjenja pogledajte ovde - http://iacbg.org/sr/strane/zvanicni-testovi .

Od velike koristi pre zvaničnog polaganja je i simulacija testa. Centar nudi simulacije za praktično sve testove od važnosti za buduće studente u Americi - pogledajte više detalja na stranici http://iacbg.org/sr/strane/simulacije .

***********

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država će i ove godine sa Crvenim krstom Srbije akcijom dobrovoljnog davanja krvi obeležiti godišnjicu septembarskih napada na Njujork i Vašington. Nakon tih napada, mnogi Amerikanci su tražili prigodan način da doprinesu zajednici i veliki broj je izabrao da da krv. Prateći ovu ideju, Crveni krst Srbije organizuje akciju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi.

Učešćem u akciji podsećamo se dana koji je promenio svet i pomažemo onima u Srbiji kojima je to otrebno. Zalihe krvi su na rezervama i donacije će pomoći da se podigne nivo dostupnih krvnih jedinica. Svake godine oko 30 ljudi iz okruženja Ambasade daje krv, a njima se pridružuju i prijatelji iz Beograda. Ove godine očekujemo još uspešniju akciju i pozivamo vas da pomognete.

Akcija davanja krvi organizuje se u Crvenom krstu Srbije, Simina 19 u Beogradu, u ponedeljak, 11. septembra 2017. od 10:00 do 15:00. Pridružite nam se tog dana kako bi poboljšali uspeh akcije!

**************

Za više informacija o ponudama za stipendiranje i studiranje u Americi pratite naše prezentacije na Internetu. Osim sajta www.iacbg.org , dostupan vam je diskusioni forum na http://forum.iacbg.rs , a novosti se objavljuju i na Facebook stranici www.facebook.com/iacbg i na Twitter nalogu http://twitter.com/iacbg.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...