Jump to content
IAC Board

Osnovne studije u Americi: Besplatna savetovanja od maja


Recommended Posts

Prolećna besplatna grupna savetovanja za osnovne studije u Americi počinju u maju 2018.

Savetovanja u kancelariji Centra i online organizuju se subotom po rasporedu koji je pred vama. Savetovanja su podeljena po temama, ali se na terminima mogu postaviti pitanja i o drugim oblastima koje vas zanimaju.

Prijave se obavljaju online na linkovima koji su navedeni pored opisa savetovanja. U slučajevima kada imate problem sa registracijom, pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ili nas pozovite tokom radnog vremena telefonom.

Besplatna grupna savetovanja su najbolji način da saznate više o studiranju u Americi od početka i preporučujemo ih srednjoškolcima do trećeg razreda škole. Ako ste već ušli u proces ili ste u poslednjem razredu srednje škole prijavite se za neki od termina "Otvorenih vrata" četvrtkom tokom kojih možete da dobijete odgovore na važna pitanja.

 

Termini besplatnih grupnih savetovanja za osnovne studije u Americi

 

PLANIRANJE OBRAZOVANJA - Seminar vas uvodi u jedan od najvažnijih aspekata procesa prijema na studije: planiranje. Potencijalni studenti će steći uvid u osnovne zahteve prijavljivanja, rokova za podnošenje zahteva i odgovarajućih vremenskih okvira za pripremu i testiranje, izbor škola, određivanje finansijskog doprinosa porodice, pisanje eseja, prikupljanja potrebne dokumentacije i druge važne aspekte. Istovremeno će se raditi i na približavanju osnovnih termina u procesu prijema, kao što su transkripti, "Common Application", dokazi o finansijama i drugo.

Termini: Subota, 12. maj 2018., 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/0wPAb6A72xdNxf1w1

 

PRETRAŽIVANJE ŠKOLA I IZBOR - Više od 4,500 institucija za više obrazovanje u SAD nudi širok izbor programa i ustanova koje odgovaraju potrebama studenata. Izbor škole često predstavlja veliku poteškoću stranim studentima. Ovaj seminar obezbeđuje potencijalnim studentima neophodno oruđe za strateški izbor škola i uči ih kako da pronađu instituciju koja najviše odgovara njihovim individualnim potrebama.

Termini: Subota, 26. maj 2018., 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/PfLEjT5qTMBuJNA13

 

FINANSIRANJE STUDIJA - Ovaj seminar nudi pregled izbora koji su dostupni studentima u procesu finansiranja obrazovanja. Savetovanje pokriva teme procene ličnih fondova, identifikovanje finansijske pomoći za koju se budući studenti mogu prijaviti, poput školarina na bazi zasluga i potrebe, kao i smanjenje troškova obrazovanja. Seminar objašnjava i kako je potrebno ispuniti studentske formulare za finansijsku pomoć.

Termini: Subota, 2. jun 2018, 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/6zwZo06EajLQEtEf1

 

STUDENTI SPORTISTI - Srednjoškolci koji su talentovani za sportove imaju šansu da finansiraju svoje obrazovanje kroz sportske stipendije. Ovaj seminar objasniće proces prijema za studente sportiste. Teme savetovanja su komunikacija sa trenerima, dostizanje potrebnih zahteva univerziteta, odnosno NCAA zahteva i drugo.

Termini: Subota, 16. jun 2018., 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/JLKkgEWRRL6AUgKW2

 

MOTIVACIONO PISMO - Motivaciono pismo je šansa za osobe zadužene za prijem studenata da steknu uvid u lične osobine studenta, nešto što nije moguće uraditi samo pregledom ocena iz srednje škole i rezultata testova. Ovo je jedan od najvažnijih faktora u procesu prijema i seminar će detaljno obraditi proces pisanja motivacionog pisma.

Termini: Subota, 23. jun 2018., 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/iriNyM7TRYbQ0V383

 

PISMA PREPORUKE - Ovaj seminar će obraditi temu pisama preporuke koji su obavezni deo prijavljivanja za univerzitete i koledže. Diskusija će obuhvatiti i to koga pitati za preporuku i kako bi taj dokument trebalo da izgleda. Drugi deo savetovanja će istaći važnost aktivnosti studenata u zajednici u kojoj žive i kako se to odražava na proces prijema.

Termini: Subota, 14 jul 2018., 11:00 u kancelariji, 13:00 online

Prijava: https://goo.gl/forms/u81H90YdwnbCABGv2

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...