Jump to content
IAC Board

All Activity

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. Priprema za TOEFL iBT u posebnom terminu počinje 14. jula 2021. godine i traje šest nedelja. Kurs se organizuje uživo u Centru. Test je potreban za upis studija na engleskom jeziku na univerzitetima i koledžima u Americi i širom sveta. Priprema se obavlja u prostorijama Centra u Beogradu u posebnim terminima. Imajući u vidu letnje vrućine, priprema se organizuje sredom i petkom od 18:00 do 19:30. Maksimalni broj studenata u grupi je 6 - svi studenti nakon tog broja će formirati narednu grupu ili grupe u posebnim terminima. Termini se mogu menjati u skladu sa obavezama polaznika. Kandidati za pripremu u našem programu radiće tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbaće na časovima i kod kuće sa kombinacijom najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Kompjuterske simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na svim sekcijama su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi onlajn. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Poseban popust od 10 odsto za letnji kurs obezbeđen je za polaznike koji dovedu prijatelja ili kolegu na kurs i koji se odluči da ga pohađa. Popust se određuje nakon upisa drugog polaznika i plaćanja prve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 3. Priprema za TOEFL iBT u posebnom terminu počinje 14. jula 2021. godine i traje šest nedelja. Kurs se organizuje uživo u Centru. Test je potreban za upis studija na engleskom jeziku na univerzitetima i koledžima u Americi i širom sveta. Priprema se obavlja u prostorijama Centra u Beogradu u posebnim terminima. Imajući u vidu letnje vrućine, priprema se organizuje sredom i petkom od 18:00 do 19:30. Maksimalni broj studenata u grupi je 6 - svi studenti nakon tog broja će formirati narednu grupu ili grupe u posebnim terminima. Termini se mogu menjati u skladu sa obavezama polaznika. Kandidati za pripremu u našem programu radiće tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbaće na časovima i kod kuće sa kombinacijom najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Kompjuterske simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na svim sekcijama su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi onlajn. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Poseban popust od 10 odsto za letnji kurs obezbeđen je za polaznike koji dovedu prijatelja ili kolegu na kurs i koji se odluči da ga pohađa. Popust se određuje nakon upisa drugog polaznika i plaćanja prve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 4. Nebraska Head Coach Pablo Morales announced the addition of Serbian Milica Opacic to the Husker swimming and diving program on Friday, June 25. "Milica's signing enhances an already outstanding recruiting class that we will be welcoming this fall, while further extending the global reach of our recruiting efforts," Morales said. "Milica is undoubtedly a high-level student-athlete to begin with, but to emerge from the pandemic with career-best results shows her high character and passion for her sport, which makes her a great fit for Nebraska." Opacic, who was ranked as the No. 156 recruit in the 2020 class by SwimCloud, delayed her enrollment for a year because of the complications caused by the COVID-19 pandemic. In 2020-21, the incoming freshman from Novi Sad continued to put up solid times. At the 2020 Serbian Long Course Junior Championships in Belgrade in December, she took three silver medals, including the 50-meter butterfly (27.81), the 100 fly (1:01.19), the 100 freestyle (58.08). On March 12, she notched a career-best time of 1:00.82 in the 100-meter fly at the Serbian Open. The next day, she added a career-best 57.82 in the 100 free. She also owns a career-best time of 27.45 in the 50-meter fly. Opacic joins a strong group of Husker newcomers that includes Emily Haimes (England), Maia Hall (England), Madison Lloyd (Texas), Ilaria Murzilli (Italy), Sydney McCracken (Pennsylvania), Beatriz Padron (Costa Rica) and JoJo Randby (Nebraska). https://huskers.com/news/2021/6/25/swimming-and-diving-huskers-add-serbian-swimmer-opacic.aspx
 5. Priprema za TOEFL iBT počinje 30. juna 2021. i traje šest nedelja, do 6. avgusta 2021. Kurs se organizuje uživo u Centru, prvi put od početka pandemije. Test je potreban za upis studija na engleskom jeziku na univerzitetima i koledžima u Americi i širom sveta. Priprema se obavlja u prostorijama Centra u Beogradu u posebnim terminima. Imajući u vidu letnje vrućine, priprema se organizuje sredom i petkom od 18:00 do 19:30. Maksimalni broj studenata u grupi je 6 - svi studenti nakon tog broja će formirati narednu grupu ili grupe u posebnim terminima. Kandidati za pripremu u našem programu radiće tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbaće na časovima i kod kuće sa kombinacijom najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Kompjuterske simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na svim sekcijama su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi onlajn. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Poseban popust od 10 odsto za letnji kurs obezbeđen je za polaznike koji dovedu prijatelja ili kolegu na kurs i koji se odluči da ga pohađa. Popust se određuje nakon upisa drugog polaznika i plaćanja prve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 6. Priprema za TOEFL iBT počinje 30. juna 2021. i traje šest nedelja, do 6. avgusta 2021. Kurs se organizuje uživo u Centru, prvi put od početka pandemije. Test je potreban za upis studija na engleskom jeziku na univerzitetima i koledžima u Americi i širom sveta. Priprema se obavlja u prostorijama Centra u Beogradu u posebnim terminima. Imajući u vidu letnje vrućine, priprema se organizuje sredom i petkom od 18:00 do 19:30. Maksimalni broj studenata u grupi je 6 - svi studenti nakon tog broja će formirati narednu grupu ili grupe u posebnim terminima. Kandidati za pripremu u našem programu radiće tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbaće na časovima i kod kuće sa kombinacijom najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Kompjuterske simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na svim sekcijama su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi onlajn. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Poseban popust od 10 odsto za letnji kurs obezbeđen je za polaznike koji dovedu prijatelja ili kolegu na kurs i koji se odluči da ga pohađa. Popust se određuje nakon upisa drugog polaznika i plaćanja prve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 7. Priprema za SAT General, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 22. juna 2021. godine i traje osam nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2021. godine, ali kandidati mogu da ga iskoriste i za kasnije termine. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org gde istovremeno prijavljujete i plaćate ispit. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom isključivo online po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko termina drugim danima. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju jezički i matematički deo testa. Osim rada na samim časovima, sa predavačima ćete moći da razmotrite šta bi od dodatne dostupne literature moglo da vam bude od koristi za vežbanje pre polaganja. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 8. Priprema za SAT General, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 22. juna 2021. godine i traje osam nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2021. godine, ali kandidati mogu da ga iskoriste i za kasnije termine. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org gde istovremeno prijavljujete i plaćate ispit. Tokom svake sedmice predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom isključivo online po dva sata, a u kalendar će zbog obima rada biti dodato i nekoliko termina drugim danima. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju jezički i matematički deo testa. Osim rada na samim časovima, sa predavačima ćete moći da razmotrite šta bi od dodatne dostupne literature moglo da vam bude od koristi za vežbanje pre polaganja. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 9. The French Institutes for Advanced Study Fellowship Programme offers 10-month fellowships in the five Institutes of Paris, Lyon, Marseille, Montpellier and Nantes. It welcomes applications from high-level international scholars and scientists primarily in the fields of the social sciences and the humanities (SSH). For the 2022-2023 academic year, FIAS offers 28 fellowship positions: 17 in Paris, 4 in Marseille, 3 in Montpellier and 4 in Nantes. The call is open to all disciplines in the SSH and all research fields. Research projects from other sciences that propose a transversal dialogue with SSH are also eligible. Some of the IAS have scientific priorities they will focus on more specifically. The FIAS fellows will benefit from the support and conducive scientific environment offered by the IAS, in an interdisciplinary cohort of fellows and in close relation to the local research potential. The fellows will be free to organize their work and conduct research as they wish. CONDITIONS All IAS have agreed on common standards, including the provision of a living allowance (min. net 2,700€ per month), social security coverage, accommodation, a research budget, plus coverage of travel expenses. ELIGIBILITY FIAS awards fellowships to outstanding researchers of all career levels, from postdoctoral researchers to senior scientists. The minimum requirement is a PhD + 2 years of research experience at the time of the application. Exception will be made for scholars with a Master + 6 years of full-time research experience after the degree (PhD training will not be considered in the calculation of experience). Researchers from all countries are eligible to the FIAS Fellowship Programme but they have to have spent no more than 12 months in France during the three years prior to the application deadline. APPLICATION Applications are submitted online via www.fias-fp.eu where you will find detailed information regarding the content of the application, eligibility criteria and selection procedure. The application platform will be open from June 1st, 2021 until July 6th, 2021 - 6:00 PM CET (Paris Time). Late applications will not be considered. SELECTION The scientific selection is highly competitive, merit-based and conducted through an international independent peer review. Application deadline: July 6th, 2021 - 6:00 PM CET (Paris Time) July-October 2021: Double peer review November 2021: Preselection by the FIAS Selection Committee (communication of preselection results) January 2022: Selection by the IAS Scientific Advisory Boards and communication of results For more general information on the FIAS Fellowship Programme, please consult our website: www.fias-fp.eu For more detailed information on the IAS specific environment and scientific priorities, please visit the IAS-specific pages: https://www.fias-fp.eu/about-us/the-institutes Deadline: July 6th, 2021 -6:00 PM CET (Paris Time)
 10. The Public Affairs Section of the U.S. Embassy in Belgrade is pleased to announce that we are now accepting applications from citizens of Serbia for participation in the prestigious Hubert H. Humphrey Fellowship Program for the 2022-23 academic year. This is a competitive, worldwide competition. If you are interested in broadening your perspectives, becoming a global leader, and giving back to Serbian society upon your return, the Humphrey Fellowship is for you. The Humphrey Program is sponsored by the U.S. Department of State with funding provided by the U.S. Government and supported in its implementation by the Institute of International Education. Over 6,000 Fellows representing 162 countries have participated in the program since its inception in 1978. That has included 20 Serbians in the past decade. Successful candidates are accomplished, young, mid-career professionals in leadership positions who have a demonstrated commitment to public service and have the potential for further advancement in their fields. Candidates should be interested in strengthening their leadership skills through a mutual exchange of knowledge and views with the Americans and with Fellows from other countries they meet during this program about issues of common concern. Practical experience in the U.S. gained through this program, plus greater familiarity with American society and culture, will provide Humphrey Fellows with the basis for lasting, productive ties with their American counterparts in the years to come. PROFESSIONAL FIELDS The Humphrey Fellowship is granted competitively to public and private sector candidates from Serbia with strong leadership potential and a commitment to service who are focused on the following fields: Economic Development. Finance & Banking. Public Policy Analysis and Public Administration. Technology Policy and Management. Law and Human Rights. Trafficking in Persons Policy & Prevention. Agricultural and Rural Development. Natural Resources, Environmental Policy, and Climate Change. THE HUMPHREY PROGRAM EXPERIENCE The yearlong Fellowship offers valuable opportunities for non-degree graduate level university study, leadership development, networking, and substantive professional collaboration with U.S. counterparts through practical work experience. The freedom from the requirements necessary to obtain a degree gives each Fellow greater flexibility to pursue a self-directed, individualized program. Though Humphrey Fellows are hosted at American universities, we would like to stress that this is a professional, non-academic exchange program. Certain universities will host Fellows in the same field of interest, so candidates are unable to request placement at particular academic institutions. Humphrey Fellows may not transfer from non-degree to degree status at their host university under any circumstances. Beyond the graduate level courses, professional enrichment activities include participation in conferences, training programs, site visits, and a “professional affiliation,” i.e., practical job experience on a full-time basis in an American work environment for a minimum of six weeks. Early in the academic year, with assistance from the Humphrey coordinator and faculty advisors at the university, each Fellow will develop a detailed plan of practical professional activities geared toward his/her Humphrey Program objectives. During the year, Fellows both pursue their individual program goals and work closely with their Humphrey colleagues in workshops and seminars. The Program also encourages Fellows to travel away from their host campus to learn more about American culture and to network with their American peers. BASIC REQUIREMENTS: Appropriate candidates are young, mid-career professionals in leadership positions in either the public and private sector who have demonstrated a commitment to public service and the potential for further advancement. We strongly encourage both men and women to apply, as well as persons with disabilities and individuals from other underserved groups. The technical eligibility requirements are: Serbian citizenship and eligibility to obtain a U.S. visa. An undergraduate university degree. A minimum of five years of full-time, professional experience in the relevant field by August 2022. Limited or no prior experience in the United States. Demonstrated leadership qualities. A record of public service in the community. Proficiency* in written and spoken English. Candidates will normally have a Test of English as a Foreign Language (TOEFL) score of 525 (paper-based) or 71 (internet-based). If you have taken a TOEFL exams in the past, scores are valid for two years. The TOEFL exam is not a requirement at the time of application. Candidates who pass the interview will receive the instructions how to register for the TOEFL exam. * Note: In addition to the pre-academic language training traditionally available to all selected candidates, the Humphrey Program offers Long-Term English (LTE) language training opportunities to facilitate participation of individuals who might lack sufficiently advanced English language skills at the time of application. Candidates for LTE typically have TOEFL scores in the 440-500 range (paper-based test) or 42-61 (internet-based test). LTE participants will travel to the U.S early for intensive language training lasting 20-25 weeks to improve their English skills before transitioning to their host university campuses at the start of the 2020-21 academic year. Please be aware that the following individuals are ineligible to apply for the Humphrey Program: Recent university graduates (even if they now hold significant positions in their organizations); University teachers or academic researchers with no management responsibilities; Individuals who have attended a graduate school in the United States for one academic year or more during the seven years prior to August 2022; Individuals with U.S. in-country experience of any kind lasting more than six months during the five years prior to August 2022; Individuals with dual U.S. citizenship or U.S. permanent resident status may not apply to the program; they are ineligible for a J visa; Local employees of U.S. Missions abroad who work for the U.S. Department of State and members of their families as well as individuals who work for or are otherwise associated with an organization that is responsible for nominating or selecting individuals for participation in any Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) exchange program are ineligible for grants during the period of their employment and for one year following the termination of employment. Priority will be given to candidates with no recent experiences in a third country, especially in a developed country. APPLICATION AND SELECTION PROCESS Beyond demonstrating the required experience, skills, and a commitment to public service, candidates will also need to explain through the application process how they might benefit from the unique opportunities offered in the Humphrey Program. The key questions to answer are: Why exactly do you need this experience at this point in your career? How exactly will you and how will Serbia benefit from your participation in this program? Applications are due August 15, 2021. Information on how to apply is below. Within ten days, we will contact short-listed applicants to attend an interview at the U.S. Embassy in Belgrade on August 31, 2021. Candidates who pass the interview will be registered for the TOEFL exam. We will then forward the application packets with TOEFL results to Washington. The final selection of candidates will be announced in Washington, DC in February 2022. Finalists will then need to apply for a visa. The Embassy will assist the candidate with that process and other paperwork requirements, including the medical exam. DEPENDENTS (FAMILY MEMBERS) The Humphrey Fellowship covers air travel, a stipend, and other costs, but all expenses are budgeted only for the Fellow himself/herself. The award does not include additional allowances or funds of any sort for dependents, i.e., family members. Candidates who are planning to have dependents join them during all or part of the fellowship year in the U.S. should bear in mind the high cost of living. They must furthermore receive prior approval from the Humphrey Program that they have adequate personal funds to cover living expenses and dependents’ health insurance and (if applicable) child care. Dependents absolutely may not come during the ELT period when the Fellow is engaged in intensive study of English in preparation for the Fellowship year. APPLICATION DEADLINE: August 15, 2021 HOW TO APPLY: Interested candidates should apply online at https://apply.iie.org/huberthhumphrey You will need to gather additional documents: Copy of passport (bio data page); Evidence of your employment in Serbia (letter from employer confirming employment, and certified translation if the letter is in Serbian); Copy of university diploma(s); Certified university transcript(s), including course listings and grades received; Curriculum vitae (CV) or résumé; TOEFL scores (if available). These additional documents must be mailed by August 15, 2021 to: U.S. Embassy Belgrade Public Affairs Section Hubert H. Humphrey Fellowship Program Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica 92 11000 Belgrade For additional information about the Hubert Humphrey Fellowship: The Hubert Humphrey Fellowship program is administered by the Institute of International Education (www.iie.org). For more information on the Hubert Humphrey Fellowship program, you can visit: the Humphrey Program website:: humphreyfellowship.org the Humphrey Program’s social media platforms: Facebook: https://www.facebook.com/HumphreyFellowship Twitter: https://twitter.com/HumphreyProgram, Instagram: https://www.instagram.com/humphreyfellowship/ Humphrey Program’s LinkedIn account: https://www.linkedin.com/company/hubert-h-humphrey-fellowship-program/ ECA’s International Exchange website: https://exchanges.state.gov/non-us/program/hubert-h-humphrey-fellowship-program If you have further questions, please contact U.S. Embassy Belgrade’s Public Affairs Section (PAS) via email at belgradehumphrey@state.gov or by telephone at 011/706-4263. (Note: Email is a better option, however, since Embassy staff are sometimes teleworking.) https://rs.usembassy.gov/hubert-h-humphrey-fellowship-program-competition-academic-year-2022-2023/
 11. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 9. juna 2021. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kompletan program pripreme za test se sprovodi onlajn. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi online. Predavanja se odvijaju sredom i petkom, u terminima pre podne ili popodne. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 12. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 9. juna 2021. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kompletan program pripreme za test se sprovodi onlajn. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi online. Predavanja se odvijaju sredom i petkom, u terminima pre podne ili popodne. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 13. Letnja priprema za SAT General, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 8. juna 2021. godine i traje pet nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2021. godine, ali kandidati mogu da ga iskoriste i za kasnije termine. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org gde istovremeno prijavljujete i plaćate ispit. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju obe sekcije ispita - jezički i matematički deo. Osim rada na samim časovima, sa predavačima ćete moći da razmotrite šta bi od dodatne dostupne literature moglo da vam bude od koristi za vežbanje pre polaganja. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 14. Letnja priprema za SAT General, ispit potreban za upis koledža i univerziteta u Americi i na drugim lokacijama u svetu, počinje u utorak, 8. juna 2021. godine i traje pet nedelja. Ovaj termin priprema prilagođen je polaganju testa u avgustu 2021. godine, ali kandidati mogu da ga iskoriste i za kasnije termine. Više informacija o terminima i testu možete pronaći na zvaničnom sajtu ispita www.collegeboard.org gde istovremeno prijavljujete i plaćate ispit. Tokom priprema organizuju se simulacije testa koje će naši predavači oceniti i objasniti kandidatima koje se greške moraju ispraviti kako bi se poboljšao rezultat. Kada se pripreme završe, kandidati i dalje mogu da vežbaju kod nas bez ikakvog plaćanja i da se konsultuju sa predavačima oko delova testa koji im mogu biti problematični. Priprema košta 48,000 dinara i plaća se u dve rate. Prvi deo u iznosu od 30,000 dinara se plaća na početku, a drugi deo kada istekne prvi mesec priprema. Sam test ne ulazi u cenu priprema i mora se prijaviti na sajtu http://www.collegeboard.org i platiti kreditnom ili debitnom karticom kojom se može plaćati na Internetu. Broj mesta za testove je ograničen i savetujemo svim kandidatima da se za test prijave što je pre moguće. Za sva pitanja o registraciji za test kontaktirajte Centar tokom radnog vremena. Na časovima se obrađuju obe sekcije ispita - jezički i matematički deo. Osim rada na samim časovima, sa predavačima ćete moći da razmotrite šta bi od dodatne dostupne literature moglo da vam bude od koristi za vežbanje pre polaganja. Pre početka priprema potrebno je uraditi besplatni probni test znanja engleskog jezika. Zakazivanje termina probnog testa može se obaviti pozivom brojeva telefona kancelarije - 011/334 9639 i 011/334 9638. Prijava za pripremu obavlja se na našem sajtu popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Ako imate problema sa formularom, molimo vas da nas nazovete tokom radnog vremena ili pošaljete e-mail na office@iacbg.org .
 15. Igor Marjanović will become the William Ward Watkin Dean of Rice Architecture on July 1. Marjanović comes to Rice from Washington University in St. Louis, where he is the JoAnne Stolaroff Cotsen Professor and chair of undergraduate architecture in the Sam Fox School of Design & Visual Arts. “I am honored and humbled by this opportunity to join the Rice Architecture faculty, whom I’ve always admired for their distinctly generalist approach that integrates theory and practice and the making of buildings with the making of books,” Marjanović said. “As a designer and scholar myself, I am inspired by that kind of synthetic thinking, which is so needed in our moment of deep political, social and cultural fragmentation.” “Igor is a great addition to Rice and to the university’s school of architecture,” said Rice Provost Reginald DesRoches. “He is an accomplished designer and scholar who brings great vision, endless energy and a collaborative spirit to the position.” “I am delighted we found a dean of such accomplishment and breadth of intellectual engagements, who will build on the extraordinary reputation of our school of architecture,” said Rice President David Leebron. “He will be a valuable addition to our leadership team, bringing an ideal combination of urban focus and global perspective.” Trained as an architect at the University of Belgrade in his native Serbia (then Yugoslavia), Marjanović completed his undergraduate thesis at the Moscow Architectural Institute. He received a master’s degree in architecture at the University of Illinois at Chicago and a Ph.D. at the Bartlett School of Architecture, University College London. He has practiced architecture with Osnova Projekt in Belgrade, Denise Pontes Arquitetura Interiores in Fortaleza, Brazil, and OWP/P Architects (now CannonDesign) in Chicago, where he focused on its educational portfolio of new buildings for Chicago Public Schools. Through ReadyMade Studio, his practice with Katerina Rüedi Ray, he engaged questions of immigration, diversity and globalization in such projects as the community partnership with the Sofia Quintero Latino Art and Cultural Center in Toledo, Ohio, and the installation “City of Arrivals” at the Art Institute of Chicago, which re-imagined the city’s future as one that belongs to immigrant children. “He brings an outstanding record of academic leadership and research scholarship that complements the school’s unique balance of pedagogy, practice and theory,” said Dawn Finley, an associate professor of architecture and director of graduate studies. Marjanović noted his research integrates the teaching of studio and theory with historical scholarship on architectural pedagogy, practice and identity formation, examining the role of drawings, exhibitions and publications in the emergence of international architectural culture. As program chair at Washington University, he created a distinct academic vision that integrated architectural and liberal arts education, recruiting diverse students and faculty and demonstrating a commitment to equity and inclusion as the foundation of social transformation and academic distinction. Marjanović received the 2009 American Institute of Architects Education Honor Award for his Florence studio, “Disegno: Encounters in Public Space,” which advances the medium of drawing as a powerful tool to engage the contemporary refugee crisis, global migration and decolonization. His collaborative approach to research has led to such critically acclaimed books as “Marina City: Bertrand Goldberg’s Urban Vision” and the exhibition “Drawing Ambience: Alvin Boyarsky and the Architectural Association,” which debuted at the Mildred Lane Kemper Art Museum in St. Louis and the RISD Museum in Providence, Rhode Island, before traveling internationally, most recently to the Jut Art Museum in Taipei, Taiwan. Marjanović’s most recent book is “The Evolving Project: The Journal of Architectural Education and the Expansion of Scholarship,” a co-edited volume that tells the story of postwar architectural pedagogy as an intellectual platform that engaged the larger social, cultural and political issues of its time. “As architecture schools worldwide confront critical issues of globalization and climate change, Marjanović values the city of Houston and its diversity, culture and industry as an active resource and for its potential for new forms of engagement, design research and practice in architecture,” Finley said. Marjanović looks forward to engaging with Rice and the Houston community. “We live in the age of identity where categories such as race, gender and ethnicity constantly shift, expand and overlap, reshaping how we think about ourselves, each other and the buildings that we inhabit,” he said. “As the most diverse city in the country, Houston is at the center of a new multicultural world, which puts Rice Architecture at the forefront of identity discourse and a global quest to imagine a more equitable, beautiful and sustainable society,” Marjanović said. “I look forward to engaging the internationalism of Houston and the world at large and to working with the entire Rice University community to align our efforts around these strategic priorities.” Marjanović will take the reins from interim dean John Casbarian, the Harry K. and Albert K. Smith Professor of Architecture, who took charge of the school in June 2019 following the appointment of dean Sarah Whiting to lead the Graduate School of Design at Harvard University. “John has done a tremendous job leading the architecture school during a challenging time for the university,” DesRoches said. “The school has continued to thrive under his leadership. His efforts are appreciated by all.” Casbarian will remain on the faculty once his job as interim dean is complete at the end of June. Original article at http://news.rice.edu/2021/05/18/igor-marjanovic-named-dean-of-rice-architecture-2/ .
 16. High school senior and tennis scholarship recruit Andjela Vukcevic from Serbia is looking forward to beginning her undergraduate studies this fall at Rockhurst University in Missouri. Like other international students studying at U.S. colleges, she will need to report to the school's designated school official, or DSO, to maintain her immigration status. Every school certified by the U.S. government's Student and Exchange Visitor Program to enroll international students has at least one staff member who serves in the DSO role. "My international education consultant has advised me to keep in close touch with my DSO," Vukcevic says. What Is a DSO? Designated school officials serve as liaisons between international students, the school and the U.S. government. DSOs issue necessary immigration forms, guide students through the process of studying in the U.S., maintain records in the Student and Exchange Visitor Information System, known as SEVIS, and more. "Students coming to the U.S. through the Student and Exchange Visitor Program to study at an SEVP-certified school generally must apply for either an F or M visa with the U.S. Department of State," Jonathan Moor, public affairs specialist with U.S. Immigration and Customs Enforcement at the Department of Homeland Security, wrote in an email. Typically, prospective international students apply for an F-1 academic student visa or M-1 vocational student visa at a U.S. embassy or consular office in their home country. To do so, they need a Form I-20, Certificate of Eligibility for Nonimmigrant Student Status, a key document that is issued by their university's DSO and normally physically mailed to students. However, due to the ongoing coronavirus pandemic, DSOs are allowed to email a student a scanned copy of the I-20, Moor says. "ICE has extended the guidance allowing electronic issuance of the Form I-20 through the duration of the 2021-2022 academic year," Moor says. This means DSOs can send the I-20 -- a form used throughout an international student's studies in the U.S. -- via student emails listed in SEVIS, or if the student is a minor, to his or her parent or legal guardian, he says. Moor says international students seeking to defer their program start date listed on their I-20, "should speak with their designated school official as soon as possible to receive an updated Form I-20 with a new program start date." He says international students cannot defer their program start date once they've entered the U.S. Read more here - https://news.yahoo.com/designated-school-officials-international-students-143826886.html
 17. Utah State head men's tennis coach Aaron Paajanen has announced the signing of Bodin Zarkovic, who will join the team this fall. A native of Belgrade, Serbia, Zarkovic comes to Utah State after two seasons at Minnesota. In his time with the Gophers, he posted an overall doubles record of 12-15, while going 15-9 in singles action. Zarkovic attended Sportska Gimnazija. He was a four-time Serbian National Championship winner in the U12, U14, U16, and U18 age groups, and was also a senior national champion for Serbia. "We are really looking forward to Bodin's arrival in Logan. He is a very talented player with big goals and we definitely expect him to make an immediate impact for us as an Aggie," Paajanen said. "Bodin was fortunate to spend the last couple of season at Minnesota playing for coach (Geoff) Young, so we are confident the invaluable experiences he had there will only make us better as a team." Fans can follow USU's men's tennis team on Twitter @USUMensTennis, on Facebook at /UtahStateMensTennis or on Instagram at USUMensTennis. Aggie fans can also follow the Utah State athletic program on Twitter, @USUAthletics, Facebook at /USUAthletics and on Instagram, @USUAthletics. https://utahstateaggies.com/news/2021/5/17/utah-state-mens-tennis-adds-bodin-zarkovic-to-2021-22-roster.aspx
 18. The Oregon Ducks knew they were going to lose another player to the NCAA Transfer Portal, but now we know they'll be staying in the Pac-12. On Tuesday, Max Torres of Ducks Digest reported that Angela Dugalic intends to transfer to UCLA. The forward will be eligible to play immediately after NCAA changed its guidelines that now permit players to play without a one-year transfer penalty. She is currently overseas in Serbia trying to earn a spot on the Serbian senior national team with hopes of competing in the 2020 Olympics. As a true freshman, Dugalic averaged 3.4 points and 4.0 rebounds in 12.2 minutes over 24 games, shooting 42.4% from the field. Dugalic had the best game of her career against UCLA on February 18th with 13 points and nine rebounds. Dugalic joined Te-Hina Paopao, Maddie Scherr, Kylee Watson, and Sydney Parrish as part of Kelly Graves' 2020 recruiting class that consisted of five-star recruits. Dugalic choosing UCLA isn't a huge surprise after she entered the transfer portal on May 3rd. UCLA and Oregon were her the final two schools Dugalic was choosing between-- she committed to Oregon before visiting UCLA. She is the fourth player to transfer from the Ducks this offseason, joining guards Taylor Chavez, Jaz Shelley and Taylor Mikesell. Oregon has six returning scholarship players which includes Sedona Prince, Nyara Sabally and Kylee Watson. https://www.nbcsports.com/northwest/oregon-ducks/former-duck-angela-dugalic-headed-ucla-after-entering-transfer-portal
 19. Casper College volleyball player Jana Gilic has signed on with Florida Southern College in Lakeland. Gilic was named a 2nd team junior college All-American this past season and it's been 12 years since a T-Bird player has earned that designation. In her sophomore season, Gilic rang up 271 kills compared to 213 in her freshman season. The native of Serbia has displayed improvement across the board and was also named the Region IX North player of the year. Casper College posted a record of 16-12 in 2021 The 6-1 middle hitter will be joining a Florida Southern volleyball program that played just 2 matches last season due to the pandemic. They're a Division II school that plays in the Sunshine State Conference. Read More: Jana Gilic of Casper College Signs with Florida Southern | https://k2radio.com/jana-gilic-of-casper-college-signs-with-florida-southern/?utm_source=tsmclip&utm_medium=referral
 20. The Salzburg Centre of European Union Studies (SCEUS)’ doctoral college invites applications for 6 PhD positions in political science related to "Challenges of European Integration“. Details including the research agenda of the doctoral college and the specific dissertation topics are listed here: https://www.plus.ac.at/salzburg-centre-of-european-union-studies/teaching/doctoral-college/ausschreibung-doktorandenstellen-am-sceus/?lang=en Deadline for applications is 25th May 2021.
 21. Originally a member of the 2022 class, three-star wing Stefan Todorovic has committed to Tim Jankovich and SMU and plans to reclassify to the class of 2021. "This turned out to be the toughest decision I have ever made," says Todorovic in his announcement. "With that being said, in the fall of 2021, I am excited to announce that I will be attending Southern Methodist University." A native of Serbia, Todorovic really came onto the scene last month with efficient play from behind the arc at Geico Nationals. His ability to stretch a defense coupled with his terrific size at 6-foot-8 made Todorovic a prospect worth pursuing for primary recruiter Jay Duncan and Coach Jankovich. Todorovic is excited to make the move to Dallas with hopes that it will benefit his life on and off the court. "I committed to SMU because of the great education I could receive and their basketball program," says Todorovic. "Under Coach Jankovich and Coach Duncan, I could see myself improving on a daily basis." With his commitment to the Mustangs, Todorovic continued to stress how much he values his education. "Basketball and education are priorities in my life," he continued. "I came from The Best International School in Belgrade, after finishing three years there. So for my family and myself, we expected that after my first year at Prolific I continue on with my education in college." A recruiting class that ranks among the best in the American Athletic Conference, Todorovic will join three-star guards Zhuric Phelps and Jalen Miller to make up the Mustangs 2021 recruiting class. Southland Conference Player of the Year Zach Nutall will also be a new face to the Moody Coliseum faithful as the Mustangs are primed for a huge 2021-22 season. Todorovic is ranked as the No. 47 overall small forward in the Class of 2022. However, with his reclassification and stellar play to close out the season, he will be heavily considered for a spot within the 2021. https://247sports.com/college/smu/Article/Stefan-Todorovic-commitment-to-SMU-Basketball-Recruiting-reclassify-to-2021-Tim-Jankovich-164447237/
 22. Be part of Mathematics Munster! Dive into your own research project and benefit from the excellent research environment at the University of Munster, Germany. Doctoral positions, as well as Ada Lovelace Fellowships at Mathematics Munster are open for application. Apply now: Doctoral Positions Join the Mathematics Munster Graduate School and profit from the active and demanding research environment for talented and motivated doctoral researchers aiming to become the next generation of leading scientists. Details: Salary level E13 TV-L, 75% for three years; In all research areas related to the Cluster of Excellence; The duration of the PhD positions is three years; The expected starting date is no later than October 2021; Apply until May 1st 2021. Apply now: Ada Lovelace Fellowships If you plan to do your doctoral studies with one of the groups at the department, why not apply for one of our Ada Lovelace Fellowships for excellent PhD students? With the Fellowship Mathematics Munster supports underrepresented groups and aims to increase gender equality in mathematics. Details: salary level E13 TV-L, 25% add on (salary raise) for up to three years; offered to exceptionally strong candidates in the PhD programme; increasing gender equality within the mathematical sciences; supplementing doctoral positions: applications may also be combined with the application for a 75% PhD position. Find more information on positions, requirements and online application form at: https://www.uni-muenster.de/MathematicsMuenster/careers/apply
 23. There is an opening for a PhD position in Numerical Analysis for Uncertainty Quantification at the Radboud University, Nijmegen, the Netherlands. The project will be supervised by Laura Scarabosio. More details on the vacancy and the application procedure can be found at https://www.ru.nl/english/working-at/vacature/details-vacature/?recid=1142718&pad=%2fenglish&doel=embed&taal=uk The deadline for applications is 7 May 2021.
 24. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 21. aprila 2021. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kompletan program pripreme za test se sprovodi onlajn. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi online. Predavanja se odvijaju sredom i petkom, u terminima pre podne ili popodne. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 25. Priprema za TOEFL iBT u Centru počinje u sredu, 21. aprila 2021. godine i traje šest nedelja. TOEFL iBT je ispit kojim se ispituje znanje engleskog jezika za buduće studente na univerzitetima i koledžima širom sveta. Kompletan program pripreme za test se sprovodi onlajn. Kandidate za polaganje u našem programu pripreme očekuje tri sata rada sa predavačem svake nedelje, vežbanje na časovima i kod kuće uz kombinaciju najboljeg materijala za rad na sekcijama čitanja, slušanja, govora i pisanja. Simulacije kompletnog testa sa ocenjivanjem učinka na govoru i pisanju su obezbeđene za polaznike kursa. Pre početka priprema poželjno je obaviti besplatni probni test znanja engleskog jezika. Za zakazivanje ovog testa kontaktirajte Centar na 065/3349639 ili pišite na office@iacbg.org. Test traje 90 minuta i od koristi je kandidatima i predavačima da steknu uvid u nivo znanja jezika koji imaju pred sam početak priprema. Ovaj test je moguće uraditi online. Predavanja se odvijaju sredom i petkom, u terminima pre podne ili popodne. Cena programa iznosi 20,000 dinara i može se platiti u dve rate. Prijava za pripreme obavlja se popunjavanjem formulara na stranici https://forms.gle/fA5zc22FDWo4ehB58 . Prijava za sam test nije obuhvaćena cenom priprema i kandidati moraju da je obave samostalno na stranici http://www.toefl.org . Molimo vas da obratite pažnju na kalendar dostupnih datuma za polaganje TOEFL-a koji se nalazi na zvaničnom sajtu testa i da se prijavite što je pre moguće pošto mesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije mogu biti popunjena nedeljama unapred. Kada birate datume obratite pažnju da se termini uglavnom organizuju petkom i subotom u prepodnevnim časovima, ali je moguće pronaći i termine popodne navedenim danima, kao i pojedine termine sredom. Polaganje testa je moguće i od kuće pod određenim uslovima dostupnim na gore navedenom sajtu. Za ovu vrstu testa kandidati se prijavljuju onlajn, a cena i uslovi polaganja su isti kao i za one u ovlašćenim centrima. Pošaljite nam e-mail na office@iacbg.org ako imate pitanja o pripremama, prijavi za TOEFL ili studiranju u Americi i na drugim lokacijama širom sveta ili nas nazovite na 065/3349639.
 26. Brief description Maximal duration: until December 31 2022 Beginning: upon personal preference Funding: Ministry of Education of Czech Republic Suitable for postdoc or early-career researchers Contents: joint research work on mathematical and numerical modelling with the Mathematical Modelling Group of the Department of Mathematics http://geraldine.fjfi.cvut.cz Any inquiries should be addressed to: Professor Michal Benes: michal.benes@fjfi.cvut.cz This information is posted on: http://geraldine.fjfi.cvut.cz/mmg/files/postdoc_21.pdf Details Investigation of free-boundary problems has been developed during last decades as a consequence of problems solved in physical or biological contexts, achieved advances in material science, space technology and fluid dynamics. Free boundaries are frequently understood as hypersurfaces described by geometrical means, which dynamically evolve due to the driving forces arising in governing partial differential equations. The entire problem becomes nonlinear and its mathematical treatment non-trivial. Closer analysis of these problems and their role in mathematical modelling lead to further improvements including incorporation of anisotropy as additional feature of the environment (crystalline lattice or surfacial energy density). Description of anisotropy, namely in three-dimensional space, reflecting real symmetries and allowing mathematical analysis of the problem simultaneously represents a separate branch of research. In the project, a class of moving boundary problems will be investigated. It is assumed that such problems are described by the law for the normal velocity of the interface incorporating mean curvature, Gaussian curvature and their differentials. The research in progress is carried out for the problems of pure advection used for fluid-component tracking, for the problems of curvature-dependent evolution up to the problems of surface diffusion. The scope of the law within the project will encompass the following particular cases: mean-curvature flow relating the normal velocity of the interface to its mean curvature, constrained mean-curvature flow preserving the area enclosed by the interface, surface diffusion containing the surface Laplacian of curvature. The mathematical treatment of the motion law relies either on methods directly tracking the position of or on methods which yield the position of the interface as a consequence of the solution of a higher dimensional problem. In any case, it leads to analysis of nonlinear degenerate partial differential equations, mostly of parabolic type. Connection of the above described class of moving-boundary problems can be found in many areas of science. The below listed examples are related to the scope of the project. Variety of free-interface phenomena accompany processes in the material science. The solidification process in case of a pure substance is described by the modified Stefan problem. The mentioned problem contains the motion law at the phase boundary in the form of the Gibbs-Thomson relation. Redistribution of the grain boundaries in a solid material is governed by a dependence on the second derivative of curvature along the interface. Elastic effects in materials such as thin-layer development and fracture are described by the surface-diffusion law. Curves of crystalline dislocations also move with a dependence on curvature within the dislocation planes. The topic finds a rich application in computer image processing. e.g. in medical context. The mentioned problems involve the motion law for the hypersurface or curve together with a conservation law for energy, mass of particular components etc. In this sense, complete analysis of any such problems still remains a challenge. Another area of wide application for moving-fronts algorithms is the simulation of porous-media flow of multiple phases and their transitions. A careful experimental investigation has discovered fingering phenomena accompanying the transport of non-aqueous phase liquids (NAPLs) in the interaction with the wetting phase (usually water). Complicated patterns of the NAPL phase develop during the interaction with pores and other phases, and are a result of the nonlinear behavior of governing equations. The phenomenon can be described by the Hele-Shaw problem for the pressure and position of the phase interface. In case of low influence of capillarity effects, the multi-phase flow is described by a nonlinear conservation law known as Buckley-Leverett problem. Recently, the research interest started to focus on the soil freezing and thawing within the context of climatic changes worldwide where especially the permafrost thaw leading to the release of large amount of gases becomes worth of investigation. The research team in the Department of Mathematics, Faculty of Nuclear Sciences and Physical Engineering, CTU in Prague has long term contacts and personal exchange including former postdoc stays at the CTU with research institutions abroad dealing with moving boundary problems in continuum mechanics and similar problems such as Meiji University, Tokyo, Kanazawa University and University of Miyazaki, Japan within the context of anisotropic free-boundary problems, UCLA Los Angeles within the context of surface diffusion, Colorado School of Mines, Golden – flow, transport and phase transitions in porous media, and the Paris Sud Orsay for planar curve dynamics and applications. http://geraldine.fjfi.cvut.cz/mmg/files/postdoc_21.pdf
 1. Load more activity

Announcements

×
×
 • Create New...