Jump to content
IAC Board

marko94

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

marko94's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Znaci osobe koje hoce da 'vandredno studiraju' moraju imati drzavljanstvo i (uglavnom) novac za studije.Da li se mora imati drzavljanstvo ili je dovoljna zelena karta?Kada sam pitao koliko traju mislio sam otprilike,a ne striktno.Koliko godina otprilike? Da li testovi i nacin upisa ostaju isti?
  2. Gledao sam svuda po sajtu,ali nigde nisam nasao nista o vandrednim studijama (ni prava,ni neceg drugog)... Zanima me kako se taj vid studiranja zapocinje,da li takvi studenti mogu dobiti stipendiju,koliko traje,da li se polazu isti testovi i slicno...
  3. Ja sam se dalje raspitivao po raznim forumima...skoro sam dosao do saznanja da u USA ima mnogo pravnika i da je zaista vazno sa kojeg univerziteta pravnik dolazi.... Proucavao sam mnoge univerzitete(one malo bolje,koji na skali od 1 do 10 imaju ocenu 6/8 )...neki od tih collega su: University of Georgia school of law; Layola Universiti Chicago school of law; Columbia law school; Ohio stete University school of law. Da li je neko isao ili ide na ove univerzitete i koliko mu je bilo tesko da ih upise? Svaki savet je dobrodosao!
  4. Zanima me da li je posle naseg (BG)Pravnog fakulteta moguce upisati,postdiplomske studije iz iste oblasti u SAD... i jos vaznije da li se posle takvog skolovanja moze naci posao u SAD (posto sam cuo za lustriranje nasih diploma)??? Isto,nije mi bas najjasnije sta za upis na postdiplomske studije polazes od testova??? PS.koliko je tesko upisati postdiplomske iz prava u SAD??? HVALA!
  5. marko94

    Kada polagati sat?

    Na nekim sajtovima sam pronasao informaciju da ako sada polozim SAT test da ce taj isti test vazeti do mog upisa na college. Npr.Ja polazem SAT u maju 2010. i on mi traje do upisa koj je 2013.Tj. ne moram da ga polazem ponovo 2013.Da li je to tacno (posto mi zvuci prilicno netacno)??? HVALA
  6. Nameravam da upisem prava u SAD kroz nekoliko godina...Posto sam cuo da ima vise grana prava koja se mogu studirati,konkretno me zanima advokatura! Da bi dosegao tu profesiju koje sve testove moram polagati i koliko bi mi trajale studiee? Takodje me zanima koliko je tesko dobiti stipendiju na LAW studijama??? HVALA!
  7. Bilo bi odlicno kada bi mi neko predlozio knjizaru (u BG-u)gde mogu da nabavim knjige za TOEFL...ili bilo koj drugi nacin da dodjem do nje!!!
  8. Zaboravio sam da pomenem da ja ne nameravam da studiram medicinu nego prava...Da li je moguce upisati prava posle srednje medicinske? U prvom pitanju sam zeleo da pitam da li se medicinske skole smatraju dobrim (teskim)skolama?...Posto sam procitao da univerziteti obracaju dosta paznje na skolu u kojoj je zasluzen prosek ocena! PS.Koliko je tesko upisati prava u SAD?
  9. Ako sam dobro razumeo TOEFL se sastoji od pitanja na koja treba odgovoriti na engleskom...kakva su to pitanja???Ako bi neko koga je radio mogao da mi da neki primer bio bi zahvalan!!!
  10. Skoro sam surfujuci po internetu naleteo na temu:Studije u SAD...poceo sam da istrazujem,ali su me zatrpali gomilom podataka koji su totalno razliciti jedan od drugog Ja sam prva godina srednje medicinske u beogradu...moje znanje engleskog je prosecno (nameravam da ga dovedem do savrsenstva)...sto se tice matematike,za koju sam cuo da se polaze na SAT-u,msm da necu imati problema!To msm zato sto sam cuo da je matematicki deo SAT-a slican kao onaj koj sam ja polago iz matematike za upis u srednju...Da li je to istina???Sto se tice ocena:sad sam vrlo dobar ali pretendujm na odlican uspeh???E,a sad ostala pitanja: 1.Kako se kotiraju medicinske skole u Americi? 2.Da li je prosek 4.50 iz srednje dovoljan? 3.Da li je bolje da pocnem da se spremam sad za TOEFL i SAT? 4.Da li imam sanse da dobijem stipendiju uz gore naveden uspeh? 5.Kakve college bi mogao da upisem? Nadam se da nisam previse zahtevan...unapred hvala...
×
×
  • Create New...