Jump to content
IAC Board

Nazzgul

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Nazzgul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Odbili su me Ne znam, ono je bila igra gluvih telefona. Nista nisam razumeo coveka od buke sa strane, i tako sam i davao lose odgovore.. Mislim da su me odbili jer sam rekao da mi je osoba kod koje cu stanovati rod, odnosno tetka. Posle tog pitanja mi je odma odstampao odbijenicu. Sta sad?! Moze li se ponovo sa istim dokumentima ici na razgovor i kad?! Nije valjda da moram da cekam godinu dana ili koliko vec savetuju na sajtu ambasade?
  2. Okey! Hvala! Znam da je tamo mnogo skuplje. Recimo jedan mesec pripreme za TOEFL u ELS skoli kosta oko $1700. To je stvarno dosta novca, ali tamo sa studentskom vizom, koliko sam ukapirao, moze da se radi na kampusu univerziteta ili skole do 20 sati nedeljno. Tako da bih mogao nesto i da zaradim.. Rado bih dosao na to grupno savetovanje. Kada to organizujete?
  3. Postovani, Zavrsio sam ovde, tacnije na Univerzitetu u Crnoj Gori, Elektrotehnicki Fakultet, po bolonji (3 godine) i zeleo bih da nastavim postdiplomske studije u Americi. Posto nisam bas sjajan sa engleskim, zanima me da li je bolje da se ovde pripremam za TOEFL i GRE test, ili mi je mozda lakse (kako ja to mislim), da sve to zavrsim u Americi? Konkretno sam gledao ELS. Oni drze intenzivne kurseve engleskog, kao i pripremu za TOEFL i IELTS. Da li znate nesto o toj skoli? Verovatno postoje i neki centri koji pripremaju za GRE? Ako krenem tamo, prvo na ucenje jezika, da li kasnije postoji sansa da samo produzim vizu, kada apliciram za neki fax? Da li bih trebao vec odavde da kontaktiram neki fax i raspitam se o priznavanju moje diplome? Da li treba nesto, ovde, da verifikujem, prevodim, pre polaska? Kako najbolje da se pripremim? Sve sto nisam pitao, a mislite da bi mi pomoglo.. slobodno bombardujte.
  4. Pozdrav, Planiram da upisem post diplomske studije u Americi. Ne bih ovde da polazem TOEFL, mislim da mi je lakse da zavrsim ELS skolu jezika u Americi, pa onda na studije. E sad, ono sto me muci, je, posto apliciram za studentsku vizu, koje garancije bih trebao da dostavim kao dokaze da se posle vracam u Srbiju? U gradu gde bih "studirao" imam neku daljnu tetku, i stanovao bih kod nje. Ne znam da li mi je to plus ili minus, za dobijanje vize. Da li je mozda bolje da sredim stanovanje u Americi, preko skole koju upisujem i da kazem kako tamo nemam nikoga? Ovde nemam nekretninu, porodicu(zivim sa babom i dedom),.. Imam samo "dovoljno" kinte u banci, kevu koja bi me finansirala i zaposlenje. E sad ne znam koliko to zaposlenje ima smisla, kad vec trazim studentsku vizu. To znaci da prekidam sa poslom.. ili da im kazem kako me firma salje na usavrsavanje?! Eto vidim da ovde ima dosta studenata, a niko nije govorio o garancijama povratka.. Kako ste to sredili? (Izvinjavam se sto nista ne znam). Ne bih zbog neke gluposti da popijem korpu u ambasadi.
×
×
  • Create New...