Jump to content
IAC Board

Uros Markovic

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Uros Markovic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. I jos nesto, da li se Public high school ( skola podrzava exchange program ) placa ako nisi americki drzavljanin, posto je za njih besplatna, znaci da li ja ako zelim da idem 4. razred srednje kod njih treba nesto da platim, ako se uzme u obzir da ja sam zelim da finansiram osiguranje, obrasce sve, vizu, pin i ostalo a da zivim u porodici ( oni su drzavljani Amerike, i nisam u rodu sa njima ) koja bi mi poslala garantno pismo ?!
  2. A kakva je procedura o prijavljivanju za sponzorisan exchange program ?! Mene je to odpocetka zanimalo, samo nisam umeo lepo da se izrazim !! Znaci celokupno finansira vlada, od skole, taksi, pa do kordinatora ?!?!
  3. A ok, ono sto me jos buni je sledece, covek, u cijoj porodici bi trebalo da zivim, kontaktirao je lokalnu AFS agenciju i ove nedelje bi trebalo da svrati to agencije gde su ga oni uputili. E sada, posto sam ja gore naveo da skola podrzava exchange program i da postoji porodica gde bih ziveo, da li onda ja placam skolarinu ili kako ?! Da li ce meni ta organizacija, ili skola biti sponzor ili ... ?!?! I jos nesto, ako je rok za prijavu, kako sam video za vecinu oko 20. marta, i ako se ja prijavim do tog datuma, ili koji vec bio deadline, znaci prijavim se za exchange program, da li ja onda mogu posle tog datuma da sredjujem papirologiju i sve ostalo ako ne uspem do gore navedenog datuma da sve skupim ?! Da li je to krajnji rok samo za prijavu ?! Ovako jos da dodam, odnosno jos jedno pitanje, kontaktirao sam agenciju "WIZANTIANA", i dobio sledeci odgovor, da nema nikakvih problema oko prijave, rok je 31. mart, i s obzirom da vec postoji obezbedjena porodica i skola koje ispunjavaju odredjene uslove sve ide mnogo lakse i brze i objasnili su mi proceduru! E sad ono sto mene interesuje je ako je viza J-1 sponzorisana od strane Americke vlade, za koju bih ja i konkurisao ( Samo mo jos uvek nije jasno kako, eto to je jos jedno pitanje ) ja onda i dalje placam istu cenu u toj agenciji !?! 4.400 USD ! Ono sto me zanima je to sta sve ulazi u cenu, ako znate i imate iskustva sa tim pomogli bi mi dosta ! ?! Unapred hvala !!
  4. A da li mozete reci koji su to rokovi za podnosenje prijava za exchange program ?!
  5. Da, stipendija koju sam pominjao odnosi se za koledz, ja ocekujem da mi se javi covek (kod koga bih trebao da zivim) ove nedelje, treba da poseti agenciju koja se bavi time tamo kod njih ! Ono sto mene interesuje da li ce meni mozda trebati viza J-1 (razmena) i sta se podrazumeva pod "sponzora" koji moze biti skola, univrzitet, vladina organizacija u USA, koji se spominje u njoj !!?!
  6. Ovako, prvo zelim da kazem da sam pre registracije proveo dosta vremena na forumu i saznao dosta, ali me jos uvek bune neke stvari !! Elem, da se predstavim, ja sam Uros Markovic iz Nisa i 91` sam godiste. Trenutno sam 3. razred gimnazije "Bora Stankovic", informaticko odeljenje. Bavim se sportom zadnjih 11 godina, treniram waterpolo i upravo je to razlog mojih poseta ovom forumu. Pre nekoliko meseci sam sa jednim trenerom, mojim bivsim trenerom, koji je sada u Americi zadnjih 5 godina, pricao o dolasku i skolovanju u Americi. Sada pored svih detalja, nasli smo skolu u kojoj bih zavrsio 4. godinu srednje skole, da bih kasnije konkurisao za stipendiju, takodje postoji porodica u kojoj bih ja ziveo, oni bi bili moji domacini. Da napomenem ta skola podrzava exchange program. Ja sam pre mesec dana poceo da se spremam za TOEFL. Ono sto mene interesuje je to kako dalje ?! Sta je potrebno od papira i informacija da bi se ostvarila ta razmena ?! Da li to moze bez posredstva agencije, ili ako ne, onda preko koje ?! Sta je potrebno od formulara, za dobijanje vize ?! Nasao sam dosta informacija na forumu, ali upravo zbog velike kolicine podataka ja ne znam sta je meni potrebno !! Nadam se da mi mozete pomoci, bio bih Vam veoma zahvalan ! Unapred hvala !!
×
×
  • Create New...