Jump to content
IAC Board

Konkurs za učešće na "Video sprint" događajima, rok 23. jun


Recommended Posts

Civil Rights Defenders raspisuje konkurs za učešće na predstojećim „video-sprint“ događajima koji će se održati u Albaniji, Kosovu, Bosni i Hercegovini i Srbiji u oktobru 2014. godine. Ove radionice su deo projekta „Video za promenu“ koji je podržan od strane Švedskog instituta (Swedish Institute) u okviru programa Creative Force. Konkurs je otvoren do 23. juna 2014. godine. Projekat sprovodi Civil Rights Defenders uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava.

 

„Video-sprint“ događaji će obuhvatiti trening za aktiviste za ljudska prava u oblasti izrade video materijala, kao i 48-časovne radionice u okviru kojih će svi učesnici izraditi pet kratkih video klipova (dužine do jednog minuta) i jedan duži (dužine do pet minuta) koristeći svoje mobilne telefone i tablet uređaje. Teme video klipova moraju biti u vezi sa ljudskih pravima i predstavljati specifične, realne, relevantne i lične priče. Nakon održavanja ovih radionica, biće organizovano simultano prikazivanje snimljenih video klipova u sve četiri države pod nazivom „200 minuta za ljudska prava“

 

„Video je i dalje najefektivniji način da se prenese priča o ljudskim pravima, imajući u vidu da je to format popularan i u mlađoj i u starijoj populaciji, kako u „offline“ tako  i u „online“ zajednicama. Radionice neće samo pomoći braniocima i braniteljkama ljudskih prava u podizanju kapaciteta u video kazivanju, već i da unapredi vidljivost njihovih trenutnih projekata i da dopru do šire publike. Celokupna publika je podjednako važna zato što se ljudska prava tiču svih. Svako je potencijalna žrtva i potencijalni branilac ili braniteljka ljudskih prava“ izjavio je Goran Miletić, programski direktor za Zapadni Balkan Civil Rights Defenders.

 

„Ukoliko je video dostupan svima, zašto ne bismo omogućili da ljudska prava takođe budu dostupna svima?“ dodao je.

 

Svi koji su zainteresovani za učešće na događajima se mogu prijaviti Marjanu Maruni na marjan.maruna@civilrightsdefenders.org ili tako što će popuniti formular (https://docs.google.com/a/iacbg.org/forms/d/1mge7zHUmNp-3n9ttNho8DFtEteKa712V5yrQcholzE0/viewform) do 23. juna 2014. godine. Kada budete predstavljali svoju ideju, molimo vas da navedete specifične probleme, ljude i lokacije u ne više od 300 reči sa što je više detalja moguće. Civil Rights Defenders i Inicijativa mladih za ljudska prava će ocenjivati prijave i pozvati izabrane timove da učestvuju u „video-sprintovima“.

 

Broj učesnika je ograničen na 20 po državi. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...