Jump to content
IAC Board

TOEFL polaganje od kuće - od 2. aprila 2020.


administrator

Recommended Posts

Testovi TOEFL i GRE, potrebni za upis koledža u Americi i na drugim brojnim lokacijama u svetu, od 2. aprila 2020. su privremeno dostupni i za polaganje od kuće. Kompanija ETS je na sajtovima testova navela da su od danas testovi dostupni na svim lokacijama u svetu, osim Kine i Irana, i da se za njih mogu prijaviti svi koji ispunjavaju posebne uslove. 

Na stranicama https://www.ets.org/s/cv/toefl/at-home/ i https://www.ets.org/s/cv/gre/at-home/ navode se uslovi koje kandidati moraju da ispune i šta mogu da očekuju tokom polaganja. Kandidati između ostalog moraju da obezbede kameru koja se može okretati 360 stepeni, zvučnike i poseban mikrofon, tokom testa moraju da beleške hvataju na posebnoj tabli ili podlozi na kojoj se može pisati markerom čiji trag može da se briše, ne mogu da koriste Mac računar i tokom celog testa, osim na pauzi, ne mogu da konzumiraju vodu i hranu. Istovremeno, ceo test kamerom će nadzirati poseban proktor. 

Više detalja pogledajte na navedenim stranicama i pratite uputstva za registraciju ili prebacivanje trenutnog termina na ovaj posebni privremeni način polaganja. 

Ako vam se ne žuri da polažete test, pratite uputstva na vašem nalogu za prijavljivanje TOEFL-a ili GRE ili komunicirajte sa nama - kada se olakšaju ograničenja ustanovljena vanrednim stanjem redovno testiranje će biti vraćeno u normalu. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...